طرح نو

طراحی و ساخت درهای ایمن

محیط پیرامون همواره بر سلامت انسان‌ها تاثیر می‌گذارد اما این انسان است که باید بتواند آن را به کمترین حد آن برساند. حوادث پیش‌بینی نشده از جمله علل صدمه دیدن افراد به شمار می‌رود. همچنین شرایط آب و هوایی و ویژگی‌های محیطی منزل یا محل کار از دیگر خطراتی هستند که برای سلامت انسان وجود دارند.
کد خبر: ۳۴۹۷۴۵

اما در عین حال می‌توان با شناسایی خطرات و اجرای اقدامات برای پیشگیری از آنها به آسانی از خطراتی که در خانه و محل کار یا حین مسافرت وجود دارند، اجتناب کرد.

از سوی دیگر با در نظر گرفتن این‌که ایمنی یکی از اصول جدایی‌ناپذیر زندگی امروز محسوب می‌شود، ایمن‌سازی ادوات ساختمان‌ها به عنوان راهی برای جلوگیری از خطرات غیرقابل پیش‌بینی حائز اهمیت است.

به طور معمول بیشترین آسیب را به انسان‌های ساکن یک ساختمان درهای ورودی و خروجی اتاق‌های حال و پذیرایی می‌زند. از این رو سید سینا پویا به همراه سید امیرارسلان یحیوی‌زاده موفق به ایمن‌سازی درهای ساختمان به عنوان یکی از آسیب‌آور ترین ادوات ساختمان شده‌اند. گفتگوی جام‌جم با سید سینا پویا را بخوانید:

چه شد که به فکر ایمن‌سازی درهای منازل افتادید؟

بارها مشاهده شده است که به علت گیر کردن دست لای درهای معمولی منازل و اماکن صدمات جدی و جبران‌ناپذیری به دست یا عضوی دیگری از بدن وارد می‌آید که سیاه و لخته شدن خون زیر ناخن، قطع شدن یک یا چند بند انگشت و درد شدید نمونه‌هایی از این صدمات است.

شیوه ساخت این در ایمن چگونه است؟

درهایی که هم‌اکنون در منازل کاربرد دارند در ناحیه لولا و چهارچوب زاویه قائمه‌‌ای را ایجاد کرده‌اند که در صورت قرار گرفتن دست در آن قسمت، این ناحیه به مانند یک قیچی عمل می‌کند و به دست صدمه‌ای جدی وارد می‌کند. در این طرح این زاویه 90 درجه به یک قوس مدور تبدیل شده است که در و لولا و چهارچوب را به نحوی در داخل یکدیگر گنجانده است و از ورود دست به آن قسمت جلوگیری می‌کند و به این ترتیب با روش ساده به دفع این خطرات منجر می‌شود.

کدام قسمت، در بیشترین خطر را دارد؟

قسمت پیشین در که اطراف دستگیره واقع شده است خطر بیشتری ایجاد می‌کند، بنابراین بهینه‌سازی این قسمت به صورت مکانیکی صورت گرفته است.

جزئیات قسمت متحرک در ایمن را توضیح می‌دهید؟

قسمت جلوی در را برای تامین ایمنی بیشتر متحرک‌سازی کردیم. این متحرک‌سازی با قرار دادن فنرهایی که یک سر آنها به قسمت ثابت و سر دیگر آنها به قسمت متحرک وصل شده ایجاد شده است.

توضیح بیشتری می‌دهید؟

به این ناحیه از در حالت ارتجاعی و خم‌شونده دادیم که در مقابل وجود موانع به عقب خم شده و در صورت برداشته شدن آن مانع، در به حالت اولیه برگشته و شکل عادی درهای معمولی را به خود می‌گیرد.

برای دستیابی به حداکثر بازدهی، در قمست متحرک در ایمن از فنرهایی با ضرایب سخت مشخص استفاده کرده‌ایم تا در عین حال که علاوه بر عمل بر وظیفه در بودن، در باز و بسته شدن در، خللی ایجاد نشود. همچنین یکی از تغییراتی که در جهت افزایش کارایی در صورت گرفته است قرار دادن دستگیره در قسمت ثابت بدنه است.

این نوع ایمن‌سازی تنها در درهای چوبی اتفاق می‌افتد؟

نه، در ایمن را می‌توان با هر جنسی ساخت. نداشتن محدودیت در جنس سازه در ایمن به این معنی است که می‌توان آن را با اجناسی از قبیل چوب، فلز، شیشه، چوب ـ شیشه و فلز ـ شیشه ساخت.

امیر بامه 
جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها