سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گوگل اعلام کرد که این حرکت، روش استفاده مصرفکنندهها را در یافتن اطلاعات مناسب پرواز بهصورت آنلاین تغییر خواهد داد.
اریک اشمیت، مدیرعامل گوگل در کنفرانسی با حضور تحلیلگران و خبرنگاران اعلام کرد: «بهدنبال ایجاد ابزار جدیدی هستیم که بتواند به یافتن اطلاعات پرواز کمک کند.» وی همچنین گفت که گوگل برای فروش بلیتهای پرواز به مشتریان اقدامی نخواهد کرد و تمام قراردادهای ITA با مشتریان فعلیاش نیز باقی خواهد ماند.
این اقدام گوگل، موتور جستجوی این شرکت را همتراز موتور جستجوی مایکروسافت (بینگ) قرار خواهد داد که اطلاعات پرواز را در اختیار کاربران قرار میداد. این قرارداد که هفتهها بررسی میشد، دیگر شرکتهای حاضر در صنعت را به نگرانی واداشته است که گوگل یک تراست شغلی ایجاد کند.
ITA که 500کارمند دارد، نرمافزارهایی ارائهمیکند که اطلاعات پرواز را نمایش می دهد. این شرکت همچنین منبع بزرگی از اطلاعات پرواز را نمایش میدهد. این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای ارائه دهنده اطلاعات پرواز است که خطوط هوایی زیادی را تحت کنترل دارد و با شرکتهای زیادی از جمله مایکروسافت قرارداد. این قرارداد درست پس از اعلام سود گوگل از پروژه تبلیغات موبایلی AdMob منعقد شد.
گفتنی است، سود گوگل از AdMob، 750میلیون دلار بود. برخی وکیلان ضدتراست انتظار دارند که این قرارداد توسط رگولاتورها مورد بررسی قرار بگیرد، اما در نهایت بهعنوان قرارداد معتبر شناخته شود.
ریچارد برازنیک، یکی از خبرگان ضدتراست گفت: «اگر جلوی این معامله گرفته شود، بسیار تعجببرانگیز خواهد بود.» وی همچنین اعلام کرد که سر و صدای این خبر به این علت نیست که گوگل از قدرت خود برای دیگر سرویسهای آنلاین سفری همچون Expedia و Orbitz میخواهد مشکل ایجاد کند. برازنیک همچنین اعلام کرد وی انتظار دارد شرایط خاصی پیش از قبول این معامله توسط دولت در این قرارداد آورده شود تا گوگل و دیگر شرکتها بتوانند در فضایی سالم رقابت کنند. سران اجرایی گوگل اعلام کردند که زود است در مورد شیوه پیادهسازی این اطلاعات پرواز در موتورهای جستجوی خود چیزی اعلام کنند یا چطور ممکن است از اطلاعات پرواز ITA درآمدزایی کنند.
تحلیلگر موسسه کاریس و شرکا، سندیپ آگاروال اعلام کرد که جستجوهای مرتبط با سفر در حال حاضر بین 10 تا 12 درصد درآمد گوگل را تشکیل میدهد که این برای گوگل 24میلیارد دلار در سال 2009 درآمد به همراه داشته است. اما وی گفت که مایکروسافت در این زمینه از گوگل جلوتر است و با تهیه سرویس FareCast در سال 2008، گوگل را وادار کرد قابلیتهای جستجوی خود را افزایش دهد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد