در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعید آذری، قهرمان پیشین وزنهبرداری ایران از مردانی است که از کودکی با تمام پوست و استخوان خود سختی و سترگی فولاد را احساس کرده و از آن الهام گرفته است.
فرزند زندهیاد غلامحسین آذری، همواره، پدر ملیپوش و پرقدرت خود را به عنوان الگویی بزرگ در کنار میدید. سعید آذری که 40 سال پیش در اصفهان به دنیا آمد، از 10 سالگی کار جدی خود را در وزنهبرداری آغاز کرد و در تمام ردههای سنی اعم از نوجوانان، جوانان و بزرگسالان شاهد قهرمانی را در آغوش کشید. او سپس به عنوان سرمربی تیم وزنهبرداری ذوبآهن، این باشگاه را به نایبقهرمانی آسیا رساند.
سال 83 تشکیلات صنعتی بزرگ ذوبآهن به عنوان یکی از صنایع مادر و سنگین کشورمان در ریسکی حساب شده، مدیریت باشگاه ورزشی خود را به این ورزشکار مربی جوان سپرد.
آذری حالا مدیرعامل باشگاهی شده بود که حدود 40 سال پیشینه قابل اعتنا در ورزش این مملکت داشت و در رشتههای مختلفی، هم در رده بانوان و هم در عرصه مردان، تیمهای مطرحی را راهی مسابقهها کرده بود.
نخستین فصل فعالیت آذری برای فوتبال این باشگاه کاملا خوشیمن بود و ذوبآهن در عین شگفتی و درخشش توانست نایبقهرمانی لیگ برتر را صاحب شود.
حرکت با برنامه و اصولی، همواره این باشگاه اصفهانی را روی نوار محکمی از ثبات طی سالهای اخیر قرار داد تا اینکه تابستان سال گذشته، مدیریت باشگاه ذوبآهن با دعوت از نمایندههای رسانههای عمومی، با قاطعیت قول موفقیت بالاتر از حد تصور فوتبال این باشگاه در رقابتهای لیگ برتر را داد.
قول آذری خیلی سریع محقق شد و شاگردان ابراهیمزاده کمادعا تا آخرین دقایق لیگ برتر، قهرمانی را در چنگ داشتند و پس از اثبات شایستگیهای فراوان خود، تنها با تفاضل گل پایینتر نسبت به استقلال، نایبقهرمانی لیگ برتر را به دست آوردند.
نایبقهرمانی ذوبآهن در لیگ برتر فوتبال و راهیابی این تیم به لیگ حرفهای فوتبال آسیا شاید پیش از هر موفقیت دیگری در جامعه فوتبالزده کشورمان پژواک پیدا کرد، ولی این تنها موفقیت ورزشی امسال ذوبآهن نبود باشگاهی که در هر 18 رشته شرکتکننده در مسابقههای کشوری، موفقیتی حداقل در حد فوتبال خود داشت.
ذوبآهن در نخستین حضور لیگ برتری خود در هندبال، قهرمانی قاطع و بیمنازع بود. در بسکتبال بالاتر از تیمهای بسیار پرمهرهتری چون صبا (قهرمان آسیا) و پتروشیمی نایب قهرمان ایران شد و در دیگر رشتهها و حتی رده بانوان جامهای مختلف طلایی یا نقرهای رنگ را به اصفهان برد تا به عنوان پرافتخارترین باشگاه ورزشی یک سال اخیر کشور شناخته شود.
چنین تداوم و ثباتی در موفقیتها به هیچ وجه نمیتوانست امری اتفاقی، غیربرنامهریزی شده و بدون پشتوانه مدیریتی منسجم ، هوشمندانه و قدرتمند تلقی شود، آن هم در فضایی که بیشترین مشکلات و معضلات، ریشه در مدیریتهای ناهماهنگ و پراشکال در ابعاد خرد و کلان ورزش این کشور دارد.
موفقیت تیم فوتبال ذوبآهن در شرایطی به دست آمد که فوتبال کشورمان طی یک سال گذشته، ضعیفترین چهره خود را نشان داده است.
ضعف عمومی فوتبال که در ناکامیهای تیمهای باشگاهی در آسیا، ملی و جوانان نمود کامل خود را نشان داد قطعا نمیتواند با تقصیر یک یا 2 مربی یا بازیکن توجیه شود، بلکه نشاندهنده وجود مشکلی عمومی در فضای فوتبال است که کسی جز مدیران نمیتوانند مسوول و مقصر آن شناخته شوند.
در چنین فضایی، ذوب آهن به دور از تمام هیاهوها و حواشی مدیریتی 25 روز پیش از بیشتر تیمها، کار خود برای آمادهسازی در لیگ برتر را با صرف هزینههایی منطقی و بدون هرگونه بریز و بپاش مرسومی آغاز کرد.
ذوبآهنیها در حالی پیروزیهای خیرهکننده خود در لیگ برتر را به دست میآوردند که نه اردوی پرهزینه خارج کشور در دستور کار قرار داده بودند نه ستاره گران قیمتی از لیگ سال قبل به خدمت گرفته بودند، نه پول هنگفتی برای خرید بازیکن خارجی خرج کرده بودند و نه اصلا به دنبال مربی صاحب نام و پرتوقعی رفته بودند. آنها در حالی که از لحاظ صرف هزینه در نیمه دوم تیمهای لیگ برتری حضور داشتند چنین موفقیتی را از آن خود کردند.
با چنین اوصافی، پرداختن به این باشگاه به عنوان نمونهای موفق در مدیریت پرهیزمدارانه از اسراف و اتلاف منابع، بیدلیل به نظر نمیرسد.
آذری با بازگویی و افشای برخی حواشی پشت پرده موجود در فوتبال، یکی از پیشگامان مقابله با فساد در فوتبال کشورمان هم بود؛ هر چند این افشاگری که سال گذشته در یکی از برنامههای زنده تلویزیونی صورت گرفت با واکنشهای بسیار تند و جوسازی علیه او و ذوبآهن هم روبهرو شد و حتی شکایتی علیه مدیرعامل باشگاه ذوب آهن به دادگاه هم تسلیم شد.
به هر حال برنامهریزی واقعبینانه، حمایتهای صحیح و بموقع مدیریتی، شهامت به عهده گرفتن اشتباهات و اصلاح آنها، پرهیز از اتلاف منابع، برخورد قاطع با حرکات فاقد حسننیت، هوشیاری و واکنشهای بموقع، برخی از شاخصههای مدیریتی مدیرعامل جوان باشگاه ذوب آهن است.
مجید عباسقلی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد