در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی تلگراف،ارتش پاکستان که هم اکنون در حال مبارزه با نیروهای طالبان در منطقه سوات است در ابتدای ماه آینده میلادی به منطقه قبایلی وزیرستان در شمال غرب این کشور حمله می کند.
به نوشته این روزنامه،ارتش پاکستان در حال برنامه ریزی برای حمله به وزیرستان است؛منطقه ای که در نزدیکی مرز با افغانستان قرار دارد و به مکانی امن برای طالبان و القاعده تبدیل شده است.
بر اساس این گزارش،هدف اصلی از حمله به وزیرستان،سرکوب"بیت الله محسود" سرکرده طالبان پاکستان است. بر اساس گزارشهای ارتش پاکستان،"بیت الله محسود" در جنوب وزیرستان سکونت دارد.
در ماه مارس، وزارت امور خارجه آمریکا در گزارشی، بیت الله محسود 35 ساله را که قبلا مربی ورزش ژیمناستیک بود،به عنوان یکی از کلیدی ترین حامیان القاعده معرفی و مبلغ پنج میلیون دلار پاداش برای ارائه اطلاعاتی از وی تعیین کرد.
خبر تصمیم ارتش پاکستان برای حمله به وزیرستان در حالی منتشر می شود که پیش از این دستگاه های اطلاعاتی غربی،بارها این منطقه را بهشت طالبان و القاعده معرفی و اعلام می کردند حملات القاعده و طالبان علیه نیروهای ائتلاف و همچنین اهدافی در آمریکا و اروپا در وزیرستان طرح و برنامه ریزی می شود.
بر اساس گزارش ها، کماندوهای پاکستانی وارد یک پایگاه طالبان در دره سوات شده و به تهاجم خود علیه شبه نظامیان شدت بخشیدهاند. درگیریها دراین منطقه تاکنون بیش از نیم میلیون تن را آواره کرده است.
غیرنظامیان هراسان از سه منطقه شمال غرب پاکستان که این درگیری آنها را از یک دیگر جدا کرده، خارج شدهاند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که 501 هزار و 496 آواره از دوم ماه مه تاکنون در پناهگاهها ثبت نام کردهاند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که آصف علی زرداری، رییس جمهور پاکستان، خواستار کمک جهانی برای آواره شدگان این درگیریها شده است.
وی پس از دیدار با بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت: ما از جهان و دبیرکل سازمان ملل میخواهیم به فاجعه انسانی که در حال رخ دادن است توجه کنند.
وی افزود: آنها (غیر نظامیان) محصولات، درآمد، طراوات و خانوادههای خود را از دست میدهند، بنابراین ما از جهان میخواهیم به ما کمک کنند.
این درخواست پاکستان در حالی اعلام میشد که نیروهای هوابرد این کشور جبههای جدید را در کوهستانهای شمال سوات، مخفیگاه مظنون مولانا فضلالله فرمانده آتش افروز طالبان و مشاوران بلندپایهاش، گشودهاند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده که مقیاس بحران انسانی بدتر شده به گونهای است که تعداد آوارگان به ثبت رسیده از 360 هزار تن به نیم میلیون در اواخر روز یکشنبه رسید.
ارین راوی، یک سخنگوی این آژانس که جهش ناگهانی شمار افرادی را که فرار کردهاند به لغو موقت قوانین رفت و آمد در دره سوات در روز یکشنبه مرتبط دانست، گفت: این فقط یک قسمت از افرادی است که فرار کردهاند.
این آوارگان جدید به 500 هزار غیر نظامی دیگری میپیوندند که از یک سری درگیری در ایالت ناآرام سرحد شمال غربی در سال گذشته فرار کرده بودند.
این در حالی است که ارتش پاکستان اعلام کرد که شمار آوارگان جدید به 2/1 میلیون تن رسیده است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل اظهار کرد که ارسال فوری غذا را به آوارگان جدید دو برابر کرده؛ اما هشدار داده که برای غذا دادن به آوارگان ظرف دو تا سه ماه آینده به منابع مالی بیشتری نیاز دارد.
گروههای حقوق بشر نیز از پاکستان و طالبان خواستهاند تا از کشتن غیر نظامیان اجتناب کنند و پزشکان محلی نیز که از این کشتار فرار کردهاند، بیان داشتهاند که بیمارستان اصلی سوات بسته شده و این که زخمی شدگان به دلیل نبود برق نمیتوانند مداوا شوند.
برد آدامز، مدیر آسیای سازمان دیده بان حقوق بشر مستقر در آمریکا گفت: پیروزی در جنگ و ایجاد صلح در سوات تنها میتواند با کم کردن رنج غیر نظامیان به دست آید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو