در همایش «نقش مبلغان مذهبی در پیشگیری از رفتارهای پرخطر» هشدار داده شد

افزایش ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی پرخطر

گروه جامعه: همایش نقش مبلغان مذهبی در پیشگیری از رفتارهای پرخطر، اچ.آی.وی و حمایت از مبتلایان روز پنجشنبه در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد. به گزارش خبرنگار جام‌جم، در این همایش که نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران، مدیر دفتر برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز در ایران و استادان حوزه و دانشگاه حضور داشتند، دبیر همایش در تشریح هدف برگزاری این همایش گفت: با توجه به ارتباط دوسویه بین جامعه محلی و روحانیون و اعتماد مردم به این قشر مذهبی، استفاده از این ظرفیت برای آموزش و ساخت رفتار سالم که به پیشگیری از بیماری ایدز می‌انجامد، یکی از راهکارهای مهم است.
کد خبر: ۱۷۵۹۰۴
دکتر وحید نوبهار افزود: نقش اعتقادات مذهبی در پیشگیری از رفتارهای پرخطر و شیوع بیماری ایدز از طریق روحانیون و مبلغان مذهبی بسیار تاثیرگذار است. از سوی دیگر با توجه به تعالیم دین مبین اسلام در حمایت از نیازمندان و آسیب‌دیدگان، نقش مبلغان و مروجان مذهبی در زمینه حمایت از مبتلایان و انگ‌زدایی بسیار پررنگ است.

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز ضمن اشاره به حمایت مطلوب آموزش و پرورش و قوه قضاییه از برنامه‌های پیشگیری از ایدز و حمایت از مبتلایان گفت: حضور روحانیت در پیشگیری از این بیماری و رفتارهای پرخطر و همچنین در تخفیف آلام روحی بیماران و خانواده‌های آنها نقش بسیار مهمی دارند.

 دکتر عباس صداقت افزود: فرد مبتلا خود می‌تواند مهمترین عامل در کاهش سایر موارد ابتلا باشد و این اتفاق جز با کاهش تبعیض و انگ اجتماعی نخواهد افتاد.

دکتر محمدرضا مجدی، رئیس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی هم طی سخنانی در این همایش گفت: پیدایش بیماری ایدز از کشورهای اروپایی و امریکایی بوده و در سه دهه پیش، 90 درصد از موارد ابتلا در این کشورها گزارش می‌شد، اما اکنون این کشورها با اقدامات آموزشی و بهداشتی، شیوع بیماری ایدز را مهار کرده‌اند و هم‌اینک 90 درصد موارد جدید ایدز در کشورهای آفریقایی و آسیایی مشاهده می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این‌که 14 هزار نفر روزانه در جهان به ایدز مبتلا می‌شوند، افزود: طبق آمارهای موجود تاکنون 17 هزار و 270 نفر در کشور به ویروس ایدز آلوده شده‌اند و 2532 نفر از این تعداد در اثر بیماری فوت کرده‌اند.به گفته وی، این در حالی است که موارد نهفته ابتلا به ویروس ایدز در کشورمان هنوز شناسایی نشده است.

دکتر مجدی با اشاره به سیر بیماری ایدز در کشور(موج اول تا سوم) گفت: موج اول از طریق انتقال خون، موج دوم از طریق سرنگ تزریقی و موج سوم از طریق جنسی انتقال می‌یابد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ابتلا به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی کنترل شده، اما هشدارهای موج سوم یعنی به طریق جنسی با کمال تاسف در جامعه رو به فزونی گذاشته است.

گفتنی است این همایش از سوی کانون همیاران مثبت (برنامه مشترک مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دفتر برنامه مشترک سازمان ملل در زمینه ایدز در ایران و انجمن تنظیم خانواده جمهوری اسلامی ایران)، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان و مرکز بهداشت استان خراسان رضوی برگزار شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها