با اعلام مقررات بیست‌ودومین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان همدان مشخص شد

سینمای ایران برای جشنواره کودک 4 فیلم بیشتر ندارد

گروه رسانه - رضا استادی: کودکان و نوجوانان همدانی امسال تلاش می‌کنند، بچه‌های درسخوانی باشند و امتحان‌های خردادماه را با موفقیت پشت سر بگذارند؛ چون قرار است برای دومین‌بار استان آنها میزبان جشنواره فیلم کودک و نوجوان باشد. سال گذشته بیست و یکمین جشنواره از دهم تا چهاردهم اردیبهشت‌ماه برای اولین‌بار در همدان برگزار شد و بعد از سال‌ها برگزاری جشنواره از سوی اصفهانی‌ها، همدانی‌ها شانس خود را برای برگزاری جشنواره امتحان کردند. به اعتراف بسیاری از حاضران در جشنواره، تلاش برگزارکنندگان جشنواره قابل ستایش بود، اما مشکل این بود که فیلم‌های به نمایش درآمده ارتباط چندانی با سینمای کودک نداشتند. نصف مال من، نصف مال تو، گوشواره، عاشق، اتوبوس شب، بچه‌های ابدی، قفل‌ساز، تصمیم کبری، سینه‌سرخ، روز باران و... فیلم‌هایی بود که کودکان همدانی با بزرگواری آنها را تحمل کردند. مسوولان بنیاد سینمایی فارابی اواخر سال گذشته اعلام کردند؛ زمان دقیق برگزاری جشنواره مشخص نیست، اما دیروز اعلام شد بیست‌ودومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان همدان امسال از اول تا پنجم تیرماه در همدان برگزار خواهد شد. مقررات جشنواره تفاوت چندانی با دوره‌های قبلی نکرده است. جشنواره در سه بخش مسابقه فیلم و ویدئو، خارج از مسابقه و نمایش‌های ویژه برگزار خواهد شد. مسابقه فیلم و ویدئو شامل سینمای بین‌الملل و ایران (آثار بلند، نیمه بلند و کوتاه) است.
کد خبر: ۱۶۸۳۹۸

از مهمترین تغییرات بخش مسابقه سینمای بین‌الملل نسبت به دوره گذشته می‌توان به اضافه شدن یک جایزه ویژه به مجموعه جوایز این بخش با هدف اعتلا و ارتقای سینمای کودک و نوجوان اشاره کرد.

بخش مسابقه سینمای ایران هم یازده پروانه زرین دارد و همچنان یک گروه داوری متشکل از پانزده کودک و نوجوان از سراسر جهان جایزه پروانه زرین را به بهترین اثر ویدئویی مسابقه بین‌الملل اهدا می‌کنند.

پنجاه کودک و نوجوان ایرانی هم بهترین فیلم مسابقه سینمای ایران با عنوان پروانه زرین را بر‌می‌گزینند. انتخاب بهترین فیلم بخش مسابقه ایران از نگاه تماشاگران هم پابرجاست.

دبیرخانه جشنواره اعلام کرده علاقه‌مندان شرکت در این رویداد می‌توانند حداکثر تا دهم اردیبهشت‌ماه آثار خود را به دفتر جشنواره برای بازبینی تحویل دهند.

نکته جالب توجه در این میان سرنوشت عجیب و پیچیده فیلم‌های کودک و نوجوان است. امسال فیلم‌های «هامون و دریا» تنها فیلم جدید ساخته شده در زمینه سینمای کودک است که به لحاظ فضای کلی امکان شرکت در جشنواره را دارد.

البته به این دو اثر می‌توان دو فیلم «آواز گنجشک‌ها» و «به همین سادگی» را هم اضافه کرد؛ فیلم‌هایی که سازندگان آنها در جشنواره‌های اصلی و جنبی مختلف جوایز گوناگونی کسب کرده‌اند و آنقدر هوشیاری داشته‌اند تا با قرار دادن چند شخصیت کودک، این آثار را برای حضور در جشنواره کودک هم «مناسب» کنند.

با این حال مشخص نیست، آیا در هفتاد روز آینده می‌توان منتظر وقوع معجزه‌ای بود که در این مدت چند فیلم کودک هم ساخته و به جشنواره اضافه شود یا این‌که امسال نیز یک جشنواره بدون فیلم برگزار خواهد شد؟

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها