به گزارش جام جم البرز، شهرام صیادی در آیین آغازین پویش ملی تغذیه سالم در استان البرز گفت: این پویش با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم از امروز هفدهم تا ۳۰ آذر ماه ادامه خواهد دارد و تلاش میشود تا در زمینه تغذیه سالم خانوادهها و انتخاب روغن سالم اطلاع رسانی کنیم.
وی ادامه داد: در سبد غذایی مطلوب ایرانی انتظار میرود ۲۶درصد انرژی روزانه از چربی و روغن تامین شود یعنی حداکثر۴۰ گرم در روز که معادل ۳۶۰ کیلوکالری میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: مصرف زیاد روغن و استفاده از روغنهای جامد و حیوانی برای سلامتی افراد مضر و سکتههای قلبی و عروقی را در پی دارد.
وی تاکید کرد: مناسبترین روغنها برای پخت و پز روغن کانولا، روغن مخلوط و روغن زیتون است و بهتر است برای حفظ سلامتی از غذاهای سرخ کرده کمتر استفاده شود.
صیادی گفت: توصیه میشود برسرخ کردن غذا از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود ضمن آنکه خانوادهها بهتر است از انواع دیگر روغن به ویژه روغن کانولا، روغن مخلوط، روغن زیتون و کنجد در سبد غذایی خود استفاده کنند و فقط به استفاده از روغن ذرت یا آفتابگردان اکتفا نکنند.
وی افزود: اسید چرب ترانس یکی از اسیدهای مضر برای سلامتی است و باید روغنهایی مصرف کرد که اسید چرب کمتری داشته باشند؛ سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به علت مصرف چربی ترانس که شریانها را مسدود کرده و باعث خطر حمله قلب و عروقی شده، رخ میدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با رئیس مرکز پویانمایی صبا مطرح شد
بررسی جامعهشناختی پویش ایران همدل در گفتوگو با عاصمه قاسمی، دکترای جامعهشناسی از دانشگاه ناتینگهام انگلستان
دکتر خجسته، استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد