به گزارش جام جم البرز،شهرام صیادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان آغاز پویش ملی تغذیه سالم در استان البرز همزمان با سراسر کشور از ۱۷ آذر ماه گفت: این پویش با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم تا ۳۰ آذر ماه ادامه خواهد داشت و سعی میشود در این پویش به خانوادهها در انتخاب روغن سالم آگاهی بیشتری بدهیم.
صیادی ادامه داد: درسبد غذایی مطلوب ایرانی انتظار میرود ۲۶ درصد انرژی روزانه از چربی وروغن تامین شود به عبارتی حداکثر ۴۰ گرم درروز که معادل ۳۶۰ کیلو کالری میباشد.
وی افزود: مصرف زیاد روغن و استفاده از روغنهای جامد و حیوانی برای سلامتی افراد مضر و سکتههای قلب و عروقی را به همراه دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز تاکید کرد: مناسبترین روغنها برای پخت و پز روغن کانولا، روغن مخلوط و روغن زیتون میباشد.
وی با بیان اینکه بهتر است برای حفظ سلامتی از غذاهای سرخ کرده کمتر استفاده شود گفت: برای سرخ کردن توصیه میشود از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز خاطر نشان کرد: خانوادهها بهتر است از انواع دیگر روغن به ویژه روغن کانولا، روغن مخلوط، روغن زیتون و کنجد در سبد غذایی خود استفاده کنند و فقط به استفاده از روغن ذرت یا آفتابگردان اکتفا نکنند.
صیادی خاطر نشان کرد: اسید چرب ترانس یکی از اسیدهای مضر برای سلامتی است و باید روغنهایی مصرف کرد که اسید چرب کمتری داشته باشند در واقع سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به دلیل مصرف چربی ترانس که شریانها را مسدود کرده و باعث خطر حمله قلب و عروقی شده، رخ میدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با رئیس مرکز پویانمایی صبا مطرح شد
بررسی جامعهشناختی پویش ایران همدل در گفتوگو با عاصمه قاسمی، دکترای جامعهشناسی از دانشگاه ناتینگهام انگلستان
دکتر خجسته، استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد