جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: مسعود جعفرنژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متوسط عملکرد منطقه حدود یک تن در هکتار است.
وی از دلایل عملکرد پایین باغات پسته استان نسبت به سایر استانها به جوان بودن درختان پسته اشاره کرد و گفت: قسمت اعظم درختان پسته موجود در سن ۱۲ سالگی هستند که هنوز با باردهی اقتصادی فاصله دارند.
جعفرنژاد از افزایش سطح زیر کشت پسته در استان خبر داد و گفت: سطح زیر کشت این محصول حدود ۳ هزار هکتار است که شامل ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار باغات بارور و ۷۵۰ هکتار باغات غیر بارور است.
وی افزود: با بالا رفتن هدایت الکتریکی و میزان نمک محلول در آب و خاک های زراعی استان و نیز پائین رفتن سطح آب های زیر زمینی و کاهش نزولات آسمانی و تغییرات اقلیمی، سطح زیر کشت پسته در استان نیز افزایش یافته است.
وی بیان کرد: کاشت پسته به دلیل ارزش اقتصادی بالا و ارزآوری این محصول و نیز تحمل نسبی به شوری بالای خاک، آب و کم آبی در تبدیل اراضی کم بازده به مناطقی با بهره وری بالا و در جایگزینی محصولات پرآب بر با این محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: شرایط آب و هوایی حاکم بر منطقه در اردیبهشت ماه به دلیل بارندگی های زیاد و بالا بودن رطوبت نسبی هوا، با ایجاد اختلال در تلقیح درختان، بستر خسارت در کیفیت و کمیت محصول را فراهم میکند.
جعفرنژاد گفت: عمده ترین ارقام پسته کشت شده در استان رقم های احمدآقائی و اکبری است، هرچند دیگر ارقام مانند کله قوچی، اوحدی، شاه پسند نیز در باغات استان کشت میشود.
وی افزود: پایه های مرسوم استان بادامی زرند و پسته وحشی است، البته توسعه پایه های پر رشد امریکایی مانند UCB۱ در استان از لحاظ مقاومت به سرما نیاز به مطالعه و بررسی دارد.
طغیان « پسیل» در آذربایجان شرقی
وی ادامه داد: آفت کلیدی پسته در منطقه «پسیل» است که امسال با توجه به شرایط آب و هوایی طغیان کرده و باعث خسارت های زیادی از جمله ریزش میوه، برگ و کاهش عملکرد در محصول شده است و تلاش کارشناسان حفظ نباتات در راستای کاهش استفاده از سموم و مبارزه آفت با کارت زرد و صابون های حشره کش است.
آذربایجان شرقی نیازمند افزایش مراکز فراوری پسته است
جعفرنژاد افزود: در آذربایجان شرقی نزدیک به ۱۸ مرکز فرآوری پسته وجود دارد که از این تعداد ۶ مورد دارای خط کامل فرآوری با ظرفیت روزانه ۶ تن در ساعت و بقیه به صورت نیم خط یا خانگی اقدام به فرآوری میکنند که برای جلوگیری از تر فروشی نیاز است مراکز فرآوری افزایش یابد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد