به گزارش جام جم آنلاین از گرگان سایت پرورش میگو با توجه به تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی گرگان و پایش نیاز منطقهای در مراسمی با حضور حجتالاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و واحد گرگان و مهدی غریب معاون هماهنگی دانشگاه با همکاری مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی گرگان در شهر گمیشان راهاندازی شد.
حجتالاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و واحد گرگان دراین مراسم پایش نیاز منطقهای و شرایط زیست بومی را ازجمله عوامل راهاندازی این پروژه دانست و اظهار کرد: با توجه به امکانات، پایش منطقهای، شرایط زیست بومی و با همت مسئولان این دانشگاه و همکاری مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی گرگان این استان اقدام به راهاندازی سایت پرورش میگو در شهر گمیشان کرده که کمک شایانی در اشتغالزایی برای مردم منطقه، جلوگیری از هدر رفت منابع طبیعی، افزایش تولید و درآمد غیر شهریهای میکند.
وی تعریف طرح پویش در این پروژه را ازجمله مزایای این اقدام برشمرد و افزود: در این پروژه، طرح پویش نیز در نظر گرفته شده که هفت دانشجویی دارای شرایط انجام طرح پویش و یک دانشجو دکتری مشغول به فعالیت میشوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان با تشریح فضای تخصیصی جهت راهاندازی این پروژه گفت: در این پروژه از ۶ استخر با مساحت ۰.۶ هکتار در شمال گمیشان استفاده شده که در هر استخر ۱۰۰ هزار پست لارو برای کنترل سلامتی میگوها ذخیرهسازی و در سه استخر از سبوس برنج تخمیری استفاده میشود، سه استخر دیگر نیز بهعنوان گروه شاهد در نظر گرفته شده که طول دوره پرورش حدود ۱۰۰ روز است.
طاهری با اشاره به اینکه استفاده از فناوری آکوامیمیکری برای پرورش میگو در استخرهای خاکی منجر به بهبود تولید و اهداف آبزیپروری پایدار میشود، عنوان کرد: در پرورش میگو برای رشد تولید از منابع محدود نیاز به تغییر از روشهای گسترده به روشهای نیمه متراکم و یا تا حدودی متراکم هستیم که با بررسی صورت گرفته توسط متخصصین این امر روش آکوآمیمیکری منجر به بهبود تولید و اهداف آبزیپروری پایدار بدون هدر رفت منابع طبیعی میشود به عبارتی دیگر این طرح ضمن حل مشکل صنایع باعث افزایش تولید و پرورش میگو از هر هکتاری تقریباً ۲ تن به تقریباً ۳ تن خواهد شد.وی با برشمردن اهداف این طرح مطرح کرد: استفاده از این روش موجب کاهش مصرف آب در طول دوره پرورش میگو، کاهش مقدار مصرف غذا و در نهایت کاهش هزینههای تولید میگو، افزایش راندمان تولید در واحد سطح و در نهایت موجب کاهش آلودگی زیستمحیطی ناشی از پسماند استخرهای پرورشی میگو میشود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد