گوشی محبوب‌تان ممکن است به دشمن تبدیل شود

۱۰خطر پنهان استفاده افراطی ازگوشی‌های هوشمند

در این مطلب به «آثار منفی افراطی استفاده از گوشی‌های هوشمند»، به بررسی تأثیرات جانبی و جنبه‌های منفی استفاده بیش ازحد ازگوشی‌های هوشمند در زندگی روزمره افراد پرداخته است. این گوشی‌ها که به عنوان «رفیق گرمابه و گلستان‌مان» معرفی شده‌اند، در انجام کارها و امور مختلف زندگی کارآمد و مفید هستند اما این مقاله هشدارها و نکاتی را درباره استفاده افراطی از این ابزارها ارائه داده است.
کد خبر: ۱۴۴۳۹۶۵
نویسنده حمیدرضا خاتونی - سردبیر کلیک
 
باید اطلاعات خود را درباره خطرات وعوارض احتمالی استفاده افراطی ازاین ابزار دیجیتال افزایش داده و آن را با تکامل فناوری به‌روز نگه دارند. استفاده بیش ازحد ازگوشی ممکن است به عوارض جسمی وروانی منجرشود. ازجمله عوارض فیزیکی ممکن است عبارت باشد از گرفتگی عضلات انگشت، درد ناشی از تایپ پیام یا بازی  و حتی خستگی چشم و تاری دید. در زمینه روانی نیز ممکن است استفاده افراطی از گوشی به سردرگمی، آشفتگی ذهنی و ایجاد اضطراب منجر شود.

۱- تجمع میکروب‌ها در دستگاه همراه
گوشی هوشمند شما به عنوان یک همراه دائمی، محیطی آمیزشی برای باکتری‌ها و ویروس‌ها ایجاد می‌کند. میکروب‌ها، به خصوص باکتری اشریشیا کلی (E.coli)، بدون آن‌که قابل رویت باشند، روی سطح گوشی همراه شما می‌نشینند و می‌توانند به سلامتی شما آسیب برسانند. آیا به یاد دارید چه زمانی آخرین بار گوشی همراه خود را ضدعفونی و تمیز کردید؟ آمار اخیر نشان می‌دهد که یکی از هر ۶ گوشی تلفن همراه، آلوده به باکتری اشریشیا کلی(E.coli) است. این واقعیت نشان‌دهنده عدم شست‌شوی کافی دست‌ها توسط کاربران است که می‌تواند به تجمع باکتری‌ها در گوشی همراه منجر شود.

۲- سندرم گردن پیامکی
فعالیت‌های روزمره باگوشی همراه ممکن است باعث فشار زیاد بر عضلات گردن شود و در نتیجه به وجود سندرم گردن پیامکی منجر شود. این سندرم باخم کردن سرونگاه کردن به گوشی هنگام استفاده، ممکن است باعث گرفتگی یا اسپاسم عضلات گردن شود. این وضعیت حتی می‌تواند به درد عصبی که به سمت پشت، شانه، و پایین بازو گسترش یابد، منجر شود. برای جلوگیری از این مشکلات، توصیه می‌شود که درهر۲۰دقیقه استفاده از گوشی، استراحت کوتاهی داشته و کمر خود را به صورت کش‌وقوس تغییر دهید.  

۳- استفاده نادرست در حین مکالمه
احتمالا پیش آمده که در حال انجام کاری باشید و ناگهان گوشی‌تان زنگ بزند. در این شرایط، شاید گوشی را بین شانه و گوش خود نگه داشته باشید. این حالت نه تنها طبیعی نیست بلکه اگر این عمل را به مدت طولانی ادامه دهید، ممکن است با درد گردن مواجه شوید.اگر به علت انجام مکرر این حرکت با درد شدید گردن مواجه شدید، استفاده از استراحت، پد گرم‌کننده و داروهای بدون نسخه برای کاهش درد و سفتی می‌تواند به شما کمک کند.

۴- خطر تایپ کردن حین رانندگی
تنها یک قاعده در این زمینه وجود دارد: هرگز در حین رانندگی با گوشی کار نکنید. ارسال یک پیام متنی، پنج ثانیه از تمرکز شما را می‌گیرد. این مدت زمان، گرچه به نظر ممکن است کوتاه بیاید اما بسیار خطرناک است. تحقیقات نشان می‌دهد که در این شرایط، شما ممکن است تا ۲۳ برابر بیشتر در معرض خطر تصادف قرار بگیرید و هیچ اهمیتی ندارد که پیام متنی یا صوتی باشد؛ در هر دو حالت، خطر برابری وجود دارد.

۵- ممنوعیت مکالمه تلفنی در حین رانندگی
گاهی فکر می‌کنیم که تایپ کردن خطرناک است اما مکالمه تلفنی مشکلی ندارد، زیرا نگاه ما همچنان به جاده متمرکز است. اما واقعیت چنین نیست. تحقیقات نشان می‌دهد که مکالمه تلفنی در حین رانندگی خطر تصادف را چهار برابر افزایش می‌دهد. این موضوع به عنوان عامل مسئول بیش از یک میلیون تصادف در سال یا ۲۰ درصد کل حوادث رانندگی، از جمله حوادث با مصدومیت یا حتی مرگ، شناخته شده است. اگر واقعاً لازم نیست، خودروی خود را کنار بزنید و سپس تماس بگیرید.

۶- تأثیر  محرومیت از نور خواب
نه تنها نور گوشی و کامپیوتر بلکه هر نوع نور زیادی پس از غروب خورشید می‌تواند الگوی خواب شما را به هم بزند و باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت، چاقی، بیماری قلبی و مشکلات سلامتی دیگر شود.در این راستا، نور آبی که از گوشی هوشمند شما منتشر می‌شود، به طور ویژه مضر است. بهتر است اتاق خواب خود را تاریک نگه داشته و در صورت دریافت نور طبیعی زیاد در طول روز، از آن به عنوان یک عامل کمکی برای بهبود کیفیت خواب شبانه استفاده کنید.

۷- سندرم تونل کوبیتال
هنگامی که برای ارسال پیام، آرنج خود را به عنوان نقطه حمایت استفاده یا آن را خم کنید تا تلفن را روی گوش‌تان نگه دارید، عصب «اولنار» در آرنج شما تحریک می‌شود.این تحریک ممکن است باعث بی‌حسی و احساس سوزش در انگشتان حلقه و آخرین انگشت شود و درد در قسمت داخلی آرنج یا ساعد ایجاد کند. بهتر است آرنج خود را برای مدت زمان طولانی خم نکنید و به بازوهای خود استراحت دهید.

۸- وضعیت «انگشت ماشه‌ای» (Trigger Finger)
«انگشت ماشه‌ای» وضعیتی است که انگشت شست شما در حالت خمیده قرار می‌گیرد و هنگام تلاش برای صاف کردن آن، قفل می‌شود.در این وضعیت، غلاف اطراف تاندون شست شما ضخیم می‌شود و قادر به حرکت آزادانه به سمت جلو نیست. فعالیت‌هایی مانند ارسال پیام یا تایپ زیاد با تلفن همراه یا حتی فقط نگه داشتن محکم گوشی، می‌تواند به تحریک انگشت شست منجر شود. درمان این وضعیت معمولا از طریق محدود کردن استفاده از موبایل صورت می‌گیرد.

۹- آرتروز انگشت شست (آرتریت دستانه)
آرتروز شست موجب ایجاد درد و حساسیت در ناحیه‌ای می‌شود که انگشت شست به مچ می‌رسد. اگرچه نمی‌توان با اطمینان ادعا کرد که استفاده از تلفن همراه عامل اصلی آرتروز انگشت شست است، اما بدون شک استفاده بیش از حد ممکن است علائم را تشدید کند. حرکاتی چون گرفتن تلفن در دست یا نوشتن پیام با انگشت شست می‌تواند به تشدید وضعیت منجر شود. هرچند درمان دائمی برای این موضوع وجود ندارد، اما استراحت، دارو و آتل می‌تواند بهبود آور باشد.

۱۰- مشکلات چشم
طول موج کوتاه‌تر نور آبی که گوشی‌های هوشمند از خود ساطع می‌کند، می‌تواند چشمان شما را خیلی سریع خسته کند و باعث درد چشم شود. حتی ممکن است به قرنیه آسیب برساند و باعث مشکلات بینایی شود.اگر متوجه این مشکلات شدید، بهتر است زمان استفاده از دستگاه‌های دیجیتالی با نور آبی مانند تلفن هوشمند، لپ‌تاپ یا کامپیوتر را محدود کنید یا حداقل در فواصل چنددقیقه‌ای به چشم‌های‌تان استراحت بدهید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها