این موضوعی است که میتواند تعامل بین مغز انسان و انگشتان را دستخوش تغییر سازد. اینها یافتههای مهمی است که محققان دانشگاه زوریخ طی تحقیقاتشان به آن رسیدهاند.
محققان فعالیتهای کنترلی قشر مغز، کاربران گوشیهای هوشمند را با افرادی که از گوشیهای قدیمی مجهز به صفحهکلید سخت استفاده میکند مقایسه نمودند. 60 الکترود برای ثبت اینکه چگونه مغز فعالیتهای مربوط به پردازش حس لمسی مرتبط با انگشت شست، انگشت سبابه و انگشت وسطی را انجام میدهد به پوست سر هر داوطلب متصل شد.
محققان دریافتند که مغز کاربران گوشیهای هوشمند هنگام استفاده از انگشتان شست و انگشت وسط برای تایپ، فعالیت بیشتری نسبت به کاربران گوشیهای قدیمی دارد.
دکتر آرکو گاش، سرپرست محققان دانشگاه زوریخ میگوید: مغز کاربران گوشیهای هوشمند در مقایسه با مغز کاربران گوشیهای قدیمی، پردازش متفاوتی از حس لمسی انگشتان دارد.
اگر با دقت نظر بیشتری به دادههای ثبتشده بنگریم، آنچه اساسا مشاهده میکنید دادههای انباشته شده است که از تفاوتهای فردی ناشی از پردازش حرکات انگشت توسط مغز حکایت دارد.
به گفته محققان، بسیاری از تفاوتهای بین یک فرد با دیگری را در این آزمایش میتوان بر اساس اینکه در روزهای گذشته هر فرد چقدر از گوشی تلفنهمراه خود استفاده کرده توضیح داد.
یافتههای کامل ناشی از این تحقیق در مجله Current Biology منتشر شده است. محققان معتقدند که بررسی گوشی هوشمند راه ایدهآلی برای کاوش و کشف انعطافپذیری روزمره مغز انسان است. با توجه به وجود دو میلیون کاربر گوشی همراه در سراسر جهان و گزارشهای دقیق مربوط به گوشیها محققان دادههای بسیار زیادی برای درک بهتر مغز ما و میزان تغییرات آن در اختیار دارند.
منبع: Euronews
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم