راهنمای انتخاب ۱۰مدل محبوب

کدام عینک هوشمند مناسب شماست؟

رونمایی از کلاهی با دکمه‌های کیبورد و قابلیت تایپ

مهندسین گوگل در شعبه ژاپن یک کلاه شبیه به کیبورد ساخته‌اند که می‌تواند از طریق Gboard به تایپ بپردازد. مهندسان گوگل در ژاپن نوعی کلاه با دکمه‌های کیبورد ساخته‌اند که می‌تواند جهت سر را با کمک شش حسگر موجود در آن تشخیص دهد.
کد خبر: ۱۴۲۶۰۶۱
این کلاه با نام Keycap حرکت سر را تشخیص داده و با کمک بلوتوث به کیبورد گوگل متصل شده و حروف را تایپ می‌کند. البته گوگل قصد ندارد کیبورد یاد شده را تولید کند. این کلاه یکی از ایده‌های سرگرمی این شرکت در دفتر ژاپن برای ساخت کیبورد محسوب می‌شود. این مرکز سال گذشته یک کیبورد تک ردیفه با طول یک و نیم متر را تولید کرده بود. به گفته گوگل هدف از ساخت این کیبوردهای خلاقانه تبلیغ اپلیکیشن Gboard ژاپنی بوده است. البته این پروژه هنوز نتوانسته از گوگل تاییدی رسمی دریافت کند. بخش ژاپنی گوگل نرم‌افزارها و سخت‌افزارها و روش ساخت این کلاه را به صورت متن باز در گیت هاب قرار داد. حسگر زاویه سنج شش محوره‌ درون این کلاه می‌تواند موقعیت کلاه را تشخیص داده و بدین ترتیب صاحب کلاه با چرخاندن سر به سمت چپ و راست حروف خاص را تایپ خواهد کرد. با فشار دادن بالای کلاه کاراکتر نمایان شده ثبت خواهد شد.  

پوست پرینت شده جایگزین  پوست اصلی انسان!

دانشمندان برای نخستین بار توانستند با استفاده از هیدروژل‌های تخصصی و شش نوع سلول اولیه متعلق به پوست انسان یک پوست چند لایه را با استفاده از پرینت سه بعدی تولید کنند.پوست جدید تولید شده در صورت پیوند با بدن انسان می‌تواند با بافت‌های اطراف زخم ادغام شده و بدین ترتیب در بهبود سریع‌تر زخم‌ها موثر باشد. دکتر آنتونی آتالا، از موسسه پزشکی ویک فارست و سرپرست این تحقیق در این باره می‌گوید: با استفاده از پوست جدید و درمان جامع آن می‌توان در آینده میلیون‌ها نفر را در جهان از طریق گزینه‌های محدود تحت تاثیر قرار داد. می‌تواند با ساخت پوست مهندسی زیستی با ضخامت کامل بهبود سریع‌تر و نتایج طبیعی‌تر را ایجاد کند.این پوست جدید که به آن پوست بیوپرینت شده می‌گویند دارای کراتینوسیتا، آدیبوسیت‌های پوستی، ملانوسیت‌ها، سلول‌های پاپیلای پوستی، آندوتلیال و میکروواسکولار پوستی است. در آزمایش انجام گرفته با کمک این پوست که روی زخم یک موش انجام گرفت رگ‌های خونی و الگوهای پوستی تشکیل و رشد بافت نیز به صورت طبیعی انجام شد. نتیجه آزمایش نشان داد پیوند انجام شده باعث بسته شدن سریع‌تر زخم، کاهش انقباضات پوستی و همچنین تولید کلاژن بیشتر شده است که نتیجه آن ایجاد زخم کمتر نیز خواهد بود.

محافظت از مزارع و مردم  با گرگ رباتیک ژاپنی   

ژاپنی‌ها نوعی ربات با نام ربات گرگ ساخته‌اند که می‌تواند با گرازها و خرس‌ها مقابله کرده و از حمله آنها به شهرها جلوگیری کند.محققان ژاپنی نمونه‌های اولیه یک گرگ رباتیک را به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار دادند. هدف از ساخت این ربات جلوگیری از حملات ویرانگر گرازها به مزارع کشاورزی بوده است. این ربات می‌تواند با انرژی خورشیدی کار کند. پس از آزمایش‌های موفقیت آمیز اکنون فروش این محصولات نگهبان نیز گسترش یافته است. شرکت Wolf Kamuy این ربات‌ها را به گونه‌ای توسعه داده که دارای دندان‌های نیش تهدیدآمیز، چشم‌های قرمز ال ای دی و با سر تکان دهنده هستند. همچنین آنها می‌توانند زوزه‌ای با فرکانس ۹۰دسیبل در زمان حملات منتشر کنند. طبق گزارش‌های مربوط به شرکت سازنده این گرگ‌ها علاوه بر عامل بازدارنده حملات گرازها به عنوان عامل مقابله با خرس‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گرگ‌های رباتیک می‌توانند علاوه بر محافظت از محصولات کشاورزی از خود کشاورزان نیز در برابر خطرات محافظت کنند. در حال حاضر تغییرات آب و هوایی و جنگل زدایی باعث شده است تا خرس‌ها یکی از مزاحمین مرگبار در شهرها و روستاها به شمار روند. از طرفی گفته می‌شود حدود ۱۵۰ حمله خرس تاکنون در ۶ دهه گذشته در منطقه اطراف هوکایدو اعلام شده که تنها در سال ۲۰۲۱ باعث مرگ ۴ نفر شده بود.

ارائه تکنولوژی روشنایی یک میلیون نیتی

یک شرکت چینی مدعی شد تکنولوژی ای توسعه داده است که می‌تواند به چراغ‌های میکرو ال ای دی کمک کند تا با روشنایی یک میلیون نیتی مورد استفاده قرار بگیرند.شرکت JBD Jade Bird Display در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد توانسته است چراغ قرمز رنگ میکرو ال ای دی با قابلیت روشنایی یک میلیون نیت بسازد. طبق اعلام این شرکت چراغ ساخته شده می‌تواند در توسعه عینک واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به کار گرفته شود. همچنین استفاده از آن در ویدئو پروژکتورها نیز نقش بسزایی خواهد داشت. چراغ‌های قرمز میکرو ال ای دی کنونی چندان نوری نداشته و در موتور تمام رنگی ساخت این شرکت مورد استفاده قرار می‌گرفت. موتور نام برده نیز در محصولات واقعیت افزوده قرار داشت. روشنی یک میلیون نیتی به چراغ‌های میکرو ال ای دی امکان می‌دهد تا عملکردی همانند چراغ‌های آبی از خود نشان دهند. البته فاصله آنها تا چراغ‌های پنج میلیون نیتی سبز رنگ بسیار زیاد است. پروژکتور کوچک یک گرمی هامینگ برد این شرکت با کمک چراغ‌های جدید می‌تواند تنها با مصرف ۲۰۰ میلی وات توان امکان ارائه خروجی ۵ لومن را داشته باشند. بنابراین پروژکتور مورد نظر مجهز به لنزهای اپتیکال موج بر روشنایی بیش از ۱۰۰۰ نیت ارائه خواهد کرد. به گفته این شرکت یکی از مشکلات چراغ‌های قرمز رنگ در صنعت میکرو ال ای دی کم بودن شدت نورردهی آنها بوده است. از این رو روشنایی یک میلیون نیتی چراغ‌های جدید می‌تواند به افزایش روشنایی در صنعت میکرو ال ای دی منجر شود.

دوربین موبایل یک اینچی با وضوح ۴۳۲ مگاپیکسلی!

گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد سامسونگ روی سنسورهایی با وضوح بالاتر تمرکز کرده و قصد دارد دو سنسور دوربین یک اینچی ایزوسل به بازار عرضه کند.در حال حاضر تنها شرکت سونی توانسته است سنسورهای دوربین متعلق به موبایل با اندازه بزرگتر از یک اینچ تولید کند. به نظر می‌رسد سامسونگ نیز روی تولید دو سنسور دوربین موبایل یک اینچی تمرکز کرده است. یک منبع دنیای فناوری با نام Revegnus در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد سامسونگ اکنون روی دو سنسور دوربین ایزوسل جدید کار می‌کند که مربوط به سری HW هستند. طبق گفته این منبع HW۱ یک سنسور ۱.۱.۰۵ اینچی محسوب می‌شود که وضوح ۴۳۲ مگاپیکسلی دارد ایزوسل HW۲ نیز تقریبا یک اینچ بوده و وضوح ۴۳۲مگاپیکسل خواهد داشت. در صورت صحت این اطلاعات، سامسونگ وضوح بسیار بالا روی سنسورها را مد نظر قرار داده و عملکرد آنها می‌تواند دو برابر سنسورهای دوربین پرچمدار نسل فعلی این شرکت باشد. عملکرد این سنسورها و نحوه کارکرد آن برای ثبت تصاویر و ویدئوهای تاثیرگذار مشخص نشده است. هنوز مشخص نیست این سنسورهای یک اینچی در کدام گوشی‌های پرچمدار این شرکت مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این منبع در پست خود در ایکس ادعای دیگری را نیز مطرح کرده است. به گفته وی سامسونگ در گلکسی زد فولد ۶ همچنان از دوربین ۵۰مگاپیکسلی با ایزوسل GN۳ استفاده خواهد کرد اما در گلکسی زد فولد ۷ سنسور دوربین ۲۰۰مگاپیکسلی ISOCELL HP۵ استفاده خواهد شد.

انحراف رعد و برق  با شلیک لیزر!

دانشمندان در یک تحقیق جدید و بر اساس آزمایش‌هایی نوین، موفق به منحرف کردن صاعقه به سوی آسمان شده‌اند؛ راهکاری که می‌تواند به توسعه سیستم‌های حفاظتی جدید در برابر این نیروی مخرب طبیعی بینجامد. بررسی‌های جدید متخصصان بین‌المللی نشان می‌دهد: استفاده از یک لیزر قدرتمند و هدف قرار دادن صاعقه با آن می‌تواند مسیر برخورد این جرقه آسمانی را منحرف کند و به عبارتی به توسعه یک صاعقه گیر مجازی منجر شود.تا به امروز، رایج ترین وسیله حفاظت در برابر صاعقه، وسیله‌ای به نام میله فرانکلین بوده ست؛ یک دکل فلزی رسانای الکتریکی که بار الکتریکی صاعقه را گرفته و به زمین هدایت می‌کند.به گزارش سیناپرس، حالا اما نشان داده شده که استفاده از پرتوهای لیزری می‌تواند جایگزین این روش قدیمی شود. ایده استفاده از پالس‌های لیزری قوی برای هدایت صاعقه، قبلا در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته بود، اما تاکنون هیچ گونه آزمایش میدانی که به طور تجربی و در مقیاس واقعی این موضوع را نشان دهد، انجام نشده بود. در تلاش برای اجرای چنین آزمایشی، محققانی از ایکول پلی تکنیک فرانسه، تحقیقی را در کوه سانتیس واقع در شمال شرقی سوئیس انجام داده‌اند که توانسته دیدگاه‌های عملی جدیدی را در این خصوص ارائه نماید. آنها در آزمایش خود، یک دستگاه لیزر به اندازه یک خودروی بزرگ را که تا هزار پالس در ثانیه لیزر شلیک می‌کند، در نزدیکی یک برج مخابراتی نصب کردند. این برج سالانه و به طور معمول، حدود ۱۰۰بار توسط صاعقه مورد اصابت قرار می‌گیرد. محققان در آزمایش خود و با بیش از شش ساعت کار در طول فعالیت طوفان رعد و برق، مشاهده کردند که گسیل لیزر از دستگاه مورد اشاره توانست مسیر ۴ صاعقه را به سمت بالا منحرف کند. مشاهدات آنها با استفاده از امواج الکترومغناطیسی با فرکانس بالای تولید شده توسط رعد و برق تأیید شد. علاوه بر این، افزایش انفجارهای اشعه ایکس در زمان اجرای این آزمایش نیز، هدایت موفقیت آمیز لیزر را تایید کرد. یکی از این شلیک‌های لیرزی مستقیما توسط دوربین‌های پرسرعت ضبط شد؛ دوربین‌هایی که مسیر لیزر را تا بیش از ۵۰ متر دنبال کردند. محققان فرانسوی بر اساس این آزمایش نتیجه گرفته اند که یافته‌های فوق، درک فعلی ما را از فیزیک لیزر در جو گسترش می‌دهد و ممکن است به توسعه استراتژی‌های جدید محافظت در برابر صاعقه کمک نماید.این یافته‌ها که می‌توانند راه را برای توسعه روش‌های بهتر حفاظت در برابر صاعقه برای زیرساخت‌های حیاتی مانند نیروگاه‌ها، فرودگاه‌ها و سکوهای پرتاب هموار کنند، در نشریه معتبر Nature Photonics منتشر شده اند.

لنوو کامپیوتر شخصی اندروید می‌سازد!

لنوو اخیرا در برنامه‌های خود توسعه کامپیوترهای شخصی با سیستم عامل اندروید را نیز مد نظر قرار داده است. این شرکت اعلام کرد استفاده از سیستم‌های مبتنی بر اندروید و دوری از رایانه‌های شخصی با سیستم عامل ویندوز می‌تواند در تکامل سیستم عامل اندروید موثر باشد. این شرکت طی همکاری با Esper قصد دارد کامپیوتر دسکتاپ ThinkCentre M۷۰a را باز طراحی کرده و آن را وارد بازار کند. به گفته لنوو این محصول می‌تواند به عنوان یکی از آل این وان‌های همه کاره در بازار ظاهر شود. این دسکتاپ شامل نمایشگر لمسی ۲۱اینچی و پردازنده‌های اینتل خواهد بود که در حال حاضر نمونه آن با سیستم عامل ویندوز۱۱ ساخته می‌شود. لنوو قصد دارد نسخه جدید این دستگاه را با سیستم عامل اندروید تولید کرده و در اختیار مشتریان قرار دهد. درحال حاضر اچ پی یکی از بهترین کامپیوترهای شخصی آل این وان HP Chromebase را تولید می‌کند که در آن سیستم عامل کروم با اندروید به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر سیستم عامل اندروید در گوشی‌های هوشمند در بین کاربران از جذابیت بالایی برخوردار است. اما استفاده از آن در کامپیوتر شخصی هنوز تکامل نیافته است. لنوو قصد دارد محصول جدید مبتنی بر اندروید را برای مشتریان مشاغل خرده فروشی گسترش دهد. در حال حاضر نسخه ویندوزی آن از طریق وب سایت این شرکت به فروش می‌رسد و نسخه مبتنی بر اندروید به زودی عرضه خواهد شد.

توسعه انگشت رباتیک جدید  

پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست انگشتان رباتیک جدیدی را ساخته‌اند که نسبت به نمونه‌های قبلی بهتر بوده و می‌تواند در پروتز‌ها به صورت ایده‌آل مورد استفاده قرار بگیرد انگشت رباتیک اختراع شده توسط دانشمندان MIT امکان در اختیار گرفتن اشیا را همانند انگشت انسان خواهد داشت. درون این انگشت یک دوربین مجهز به دو آینه قرار دارد که می‌تواند تمامی اشیا را به خوبی مشاهده کند. به گفته محققان فناوری جدید GelSight Svelte نامیده شده است. آلن ژاو دانشجوی مهندسی مکانیک و نویسنده مطالعه در مورد انگشت جدید گفته است: حسگر جدید ساخته شده به شکل انگشت انسان بوده و می‌توان از آن به عنوان گیرنده‌های کوچک و چیزهای دیگر مورد استفاده قرار داد. به گفته وی حسگر ساخته شده امکان استفاده در ربات‌های مختلف را خواهد داشت. به گفته این محقق چالش اصلی در ساخت این انگشت انحنای صحیح آینه‌‌ها و مطابقت آن با شبیه سازی بوده است. در نهایت با آزمایش‌‌ها و آزمون و خطاهای بسیار نتیجه نهایی حاصل شد. پس از رسیدن به طراحی نهایی نیز سه حسگر این دست در یک دست ترکیب شد و آزمایش آن نیز روی سه نوع مختلف از چنگک‌‌ها انجام گرفت. در این اختراع از یادگیری ماشینی و تفاوت‌های تصویری استفاده خواهد شد تا بتوان یک ربات را همانند دست انسان حرکت داده و اجسام را در دست بگیرد.

فناوری  Passkey گوگل برای همه

گوگل در پستی دروبلاگ خود اعلام کرد که از امروز به‌صورت پیش‌فرض ازتمام اکانت‌های شخصی می‌خواهد تا Passkey بسازند و از این فناوری استفاده کنند. این شرکت مدعی است که استفاده از این فناوری در مقایسه با رمزعبورهای قدیمی سرعت شما را ۴۰ درصد افزایش می‌دهد.  فناوری Passkey چند وقت پیش به سرویس‌های گوگل اضافه شده بود، اما کاربران باید به‌صورت دستی آن را فعال می‌کردند. حالا با تغییر امروز، افراد دیگر لازم نیست در منوهای تنظیمات گوگل به‌دنبال این ویژگی بگردند و می‌توانند به‌راحتی به آن دسترسی داشته باشند و Passkey بسازند.

ترس نیروی فضایی آمریکا از هوش مصنوعی

اخیرا گزارشی اختصاصی در رویترز منتشر شده که نشان می‌دهد نیروی فضایی ایالات متحده امکان استفاده از سرویس‌های هوش مصنوعی از قبیل چت جی تی پی را برای کارکنان ممنوع کرده است. زیرا این سازمان معتقد است استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی می‌تواند منجر به افشای اطلاعات شود. به گفته رویترز ممنوعیت استفاده از هوش مصنوعی برای کارکنان این سازمان طی نامه‌ای به آنها اطلاع رسانی شده و این سازمان به کارکنان خود اعلام کرد امکان استفاده از این قابلیت‌ها در سیستم‌های دولتی بدون دریافت مجوز رسمی وجود ندارد. درحال حاضر کارکنان سیستم‌های دولتی نمی‌توانند از ابزارهای هوش مصنوعی مبتنی بر مدل‌های زبانی بزرگ در محیط کار خود استفاده کنند. البته به نظر می‌رسد این ممنوعیت در استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی فعلا به صورت موقت بوده و دلیل آن نیز به ترس از جمع آوری داده‌های مهم و محرمانه مربوط می‌شود. ابزارهای هوش مصنوعی از سال گذشته تاکنون و زمان معرفی روز به روز دارای محبوبیت بیشتری شده و کاربران بسیاری در سراسر جهان در حال استفاده از این ابزارها هستند.

هوش مصنوعی‌ گوگل می‌تواند به‌اندازه کشور ایرلند برق مصرف کند

سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی حجم عظیمی از داده‌ها را برای آموزش مصرف می‌کنند و برای کارکردن به برق زیادی نیاز دارند. اکنون در مطالعه جدیدی مصرف انرژی و تولید کربن چندین مدل زبانی بزرگ محاسبه شده است که اعداد و ارقام آن می‌تواند شما را شگفت‌زده کند. در این مطالعه گفته شده کل مصرف برق گوگل ۱۸.۳تراوات‌ ساعت در سال ۲۰۲۱، بوده است و هوش مصنوعی۱۰ تا ۱۵درصد از تمام این میزان را تشکیل می‌دهد. در بدترین سناریوی ممکن، بخش هوش مصنوعی گوگل به‌تنهایی می‌تواند به‌اندازه کشوری مانند ایرلند (۲۹.۳تراوات‌ساعت در سال) برق مصرف کند.مدل هوش مصنوعی متعلق به شرکت OpenAI نیز برای پردازش‌های خود ۱۲۸۷ مگاوات‌ساعت برق مصرف می‌کند که این میزان با انرژی مصرفی سالانه ۱۲۱ خانه در آمریکا  برابر است.
newsQrCode
برچسب ها: هوشمند گجت فناوری
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها