با محمدجعفر خسروی، مجری نامآشنای رسانهملی که هم اجرای برنامه تحویل سال جدید را در شبکه چهار سیما برعهده داشت و هم اینک نیز مجری ویژهبرنامه افطار شبکه یک سیماست، به گفتوگو نشستیم و گپ کوتاهی درباره حال و هوای اجرای هر دو برنامه و مقتضیات این روزهای اجرا در تلویزیون داشتیم. او پیش از این، تجربه اجرای برنامههایی مثل «تهران بیست» و «زنده باد زندگی» را در کارنامه خود داشته و با تجربه همین کارها، حالا در زمان افطار در کنار مخاطبان است. خودش معتقد است راهبرد کلی شبکه یک سیما، روایت پیشرفت بوده و هویت این برنامه نیز متناسب با راهبرد این شبکه طراحی شده است. به بهانه بررسی این دو برنامه، با این مجری باسابقه تلویزیون گفتوگو کردهایم.
«مردم دوستداشتنی» ویژه برنامه افطار شبکه یک سیماست که در ایام ماه مبارک رمضان هر روز حدود ساعت ۱۷ و ۴۵ دقیقه تا بعد از اذان مغرب مهمان نگاه مخاطبان میشود. این برنامه با محوریت پیشرفت و هویت ایرانی اسلامی به تهیهکنندگی امیر بشیری ساخته شده و محصول گروه اجتماعی شبکه یک سیماست که به صورت زنده پخش میشود. خسروی درباره حضورش در این برنامه به جامجم میگوید: در حال حاضر اجرای برنامه افطار شبکه یک سیما را برعهده دارم که نسبت به ویژهبرنامههای افطاری که در سالهای گذشته پخش میشده، تفاوتهایی دارد و بر روایت «پیشرفت» متمرکز است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه مردم دوستداشتنی ادامه برنامه « ایران امروز» است که پخش آن از مدتی پیش در شبکه یکسیما آغاز شده است، بیان میکند: مردم دوست داشتنی، ادامه برنامه ایران امروز نیست؛ شبکه یک سیما، هدفش روایت پیشرفت است و هویت این برنامه نیز متناسب با راهبرد این شبکه طراحی شده و از حیث مهمانان شباهتهایی به برنامه ایران امروز، رویان و برنامههایی نظیر آنها دارد، اما یک برنامه مستقلاست. این مجری پیشکسوت رسانهملی میافزاید: برنامه مردم دوستداشتنی به تهیهکنندگی آقای بشیری، در فضای متفاوت و دکوری چشمنواز تهیه و به صورت زنده پخش میشود؛ تیتراژ کار را آقای محمد معتمدی، خواننده سرشناس کشورمان اجرا کردهاند. فضای کار هم فضای تعبدی ماه مبارک رمضانی و هم فضای روایت پیشرفت است که افزایش امید در جامعه را سبب میشود.
از خسروی درباره جایگاه این روزهای مجریان و اجرای تلویزیونی در رسانهملی سؤال میکنم و اینکه آیا عرصه برای حضور مجریان جوان در تلویزیون بازتر شده است، که در پاسخ میگوید: این عرصه از قدیمالایام هم باز بوده و همه مجریانی که امروز میبینید و همسن و سال من هستند، روزگار جوانیشان را پای این کار گذاشتهاند.
وی ادامه میدهد: بیشتر دوستان ما کار اجرا را از دوران جوانی شروع کردهاند، لذا تلویزیون همواره جذب نیروی تازهنفس، پرانگیزه، پرانرژی، پرتوان و با توشه خاص را مدنظر خود داشته و حالا هم همینطور است. این فرصت برای جوانها وجود دارد و میآیند و در عرصه اجرا حضور دارند اما اینکه نسبت توفیقاتشان چقدر باشد، به خودشان و ظرفیتهای فردیشان برمیگردد و نوع مدیریتی که در جایگزینی این نیروها صورت میگیرد.
خسروی که در سالیان گذشته بهعنوان یک مجری جسور، صریحاللهجه و مسلط شناخته شده، درباره اینکه این مواجههاش با موضوعات تبعات و حواشی خاصی برایش به همراه داشته است یا خیر، اینگونه توضیح میدهد: خیر، تبعات خاصی برای من نداشته است. یک دورهای در برنامه «تهران بیست» بودم و بعد دیگر نبودم، یک دورهای در برنامه صبحگاهی بودم و بعد دیگر نبودم و نمیدانم اینها تبعاتش بودهاست یا مقدرات و قسمت. در مجموع اما اجرا در تلویزیون تبعات خاصی که با آن مواجه بشوم و ناگزیر از تحملش باشم، برایم در برنداشته است.
از او که سابقه گویندگی و حضور در رادیو را نیز دارد میپرسم آیا حضور در رادیو را ترجیح میدهد یا حضور در تلویزیون، او در پاسخ میگوید: هر دو را ترجیح میدهم، اما رادیو را به خاطر سادگی و بیپیرایگیاش بسیار دوست دارم. رادیو صرفا مصرفکننده نیست، بلکه تولیدکننده است به این معنا که شما وقتی در رادیو کار میکنید، رادیو دادههایی را برای شما فراهم میکند که شما صرفا در رادیو مصرف نمیشوید، بلکه رشد و پیشرفت میکنید، پرورده میشوید و میآموزید. این فضا در تلویزیون کمتر وجود دارد. تلویزیون روحیه مصرفکنندگی دارد و آدمها را با ظرفیتهایشان مورداستفاده قرار میدهد و میزان اندوخته در تلویزیون بهاندازه اندوخته در رادیونیست.
خسروی میافزاید: رادیو را خیلی بیشتر دوست دارم ولی خب سالیانی است که در تلویزیون حضور دارم و مشغول به کار هستم و الحمدلله ناراضی هم نیستم. اکنون هیچ برنامهای در رادیو ندارم و متأسفانه در رادیو نیستم.
وی درباره برنامه تحویل سال۱۴۰۲ شبکه چهار سیما با عنوان «پیشواز» که در کنار سونیا پوریامین و ندا سپانلو اجرای آن را برعهده داشت، میگوید: برنامه تحویل سال شبکه چهار سیما، راهبرد درخور تحسینی داشت. همکاران ما در شبکه چهار اقلیم نوروز را هدف گرفته بودند و هفت هنرمند را از هفت کشور به برنامه دعوت کردند. وی میافزاید: کاری که انجام شد، یک کار بیسابقه بود. پیشواز، برنامهای بود که با پرهیز از طرح مطالب غیرضروری یا حاشیههای بیثمر به شکل مفیدی طی شد و هرلحظهاش حاوی پیامها و اطلاعات فرهنگی مفید برای مخاطب بود. این مجری پیشکسوت رسانهملی با بیان اینکه معتقدم ویژه برنامه تحویل سال۱۴۰۲ شبکه چهار سیما، برنامهای فاخر و در حد مقدورات سرگرمکننده بود، در ارزیابی دیگر برنامههای نوروزی تحویل سال و عملکرد دیگر مجریان بیان میکند: برنامههای نوروزی ویژه تحویل سال برخی شبکهها را در حد یکی دو دقیقه دیدم، اما نتوانستم همه را بهصورت کامل پیگیری کنم و علاقهای نیز به ارزیابی اجرای دیگر همکارانم ندارم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد