به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میهن نوین،فصل امتحانات پر فراز و نشیب ترین ایام برای دانش آموزان و نیز والدین آنان به شمار می رود. اولیا درایام برگزاری امتحانات نقش و وظائف ویژه ای به عهده دارند و در صورت انجام وظایف خود به نحو شایسته، شاهد موفقیت و پیشرفت تحصیلی فرزندان خود خواهند بود، بنابراین عملکرد اولیا مستقیما بر روی موفقیت دانش آموزان تاثیرگذار است. در این مطلب روی سخن ما با والدین است، والدین مسئولیت پذیری که موفقیت تحصیلی فرزندانشان را در اولویت قرار می دهند. والدین گرامی، اگر می خواهید در زمان امتحانات یار و یاور فرزندان خود باشید، به توصیه هایی که در این بخش آورده ایم به خوبی عمل کنید.
مهمترین مسئله در زمان امتحانات آرامش دانش آموزان است. برای جفظ آرامش فرزندانتان در زمان امتحانات هرگز در محیط خانه تنش ایجاد نکنید و از طرح مسائل و مشکلات اقتصادی و … که موجب ایجاد فشار روحی بر دانش آموزان می شود، خودداری کنید.
در زمان امتحانات خونسردی خود را حفظ کنید واصل احترام متقابل را در ارتباط با سایر اعضای خانواده و فرزندتان رعایت نمایند . یکی از وظایف مهم اولیا حفظ خونسردی و تلاش در کاهش دادن نگرانی های مربوط به این دوره است. به احساسات درونی او (ترس ها و نگرانی ها و آرزوهایش…) احترام بگذارید و به درد و دل های او توجه داشته باشید. گوش مهربان و شنوای شما او را آرام می کند و به او انرژی می دهد.
برای موفقیت فرزندتان در امتحانات باید خانه را آرام کرده و فضای مناسب درس خواندن را برایش فراهم کنید. این آرامش تا پایان امتحانات لازم است. بنابراین در این روزها تا حد امکان از مهمان دعوت کردن و رفت و آمد خودداری کنید.
برخی والدین گمان می کنند با ترساندن فرزندشان از امتحانات او بیشتر درس خوانده و در امتحانات موفق می شود اما هیچ وقت فرزندتان را از امتحان نترسانید زیرا اینگونه در او ترس و استرس ایجاد خواهید نمود. با دانش آموز خود گفتگو کرده و به او امید بخشید و امتحان را در نظر او عادی جلوه دهید تا از حساسیت امتحان کاسته شود.
تلاش کردن را به فرزندانتان یاد دهید و به آنها بگویید نتیجه تلاش موفقیت است. آن ها باید یاد بگیرند که خداوند موفقیت را در سایه تلاش دانسته است.
به فرزندانمان بیاموزیم که اعتماد به نفس با توکل بر خدا و اعتقاد به توانایی فردی حاصل می شود و به او یادآوری کنیم که می تواند انسان بزرگی باشد. والدین با برخوردهای منطقی و آرامش بخش و ذکر توانمندیهای فرزند می توانند اعتماد را در وی افزایش دهند. زمانی که دانش آموز خود را باور کند به راحتی می تواند از عهده سخت ترین امتحان با موفقیت برآید.
برای مطالعه و ایجاد آرامش در فضای خانه و خانواده برنامه های جانبی خود را حذف کنید و بعد از امتحانات انجام دهید.
اگر فرزندتان مدیریت زمان را بلد نیست به او بیاموزید که برای موفقیت در امتحانات باید زمان خود را مدیریت کرده و برای مطالعه طرح و نقشه داشته باشد. حتماً بین نوبت های مطالعاتی، فرزندان را وادار کنیم حدود ٢٠ تا ٢۵ دقیقه استراحت فکری و ذهنی داشته باشند.
در طول مدت امتحانات فضا و محیطی شبیه کتابخانه را برای فرزندان خود فراهم نمایید. درزمانی که فرزندتان مشغول مطالعه است، از تلویزیون و دیگر ابزارهای ارتباطی پر صدا کمتر استفاده کنید و محیط خانه را ساکت کنید. به فرزند خود هرگز از تختخواب خود به عنوان میز مطالعه استفاده نکند، چون همانطور که پیش ازاین هم در بخش سبک زندگی توضیح دادیم مطالعه کردن در مکان خواب یا در جاهای بسیار نرم و راحت یا در حالت خوابیده و درازکش اشتباه است و زمینه ذهنی خواب را فرآهم می کند.
برای موفقیت دانش آموزان لازم است که اولیا بر برنامه ریزی درسی دانش آموز نظارت داشته باشند.
با مسؤولان آموزش و مشاور دبیرستان ارتباط مداوم داشته باشید و از نظرات آن ها در مورد وضعیت درسی و رفتاری فرزندتان اطلاع دقیق به دست آورید.
برای کمک به فرزندتان در امور درسی آماده باشید و اگر در خواست کمک کرد، به او کمک کنید.هنگام کمک کردن به فرزندتان در درس ها، به توانایی های او توجه کنید و نقاط ضعف او را با مهربانی یادآوری کنید و کمک کنید که توانایی اش را نشان دهد. در کمک رسانی به فرزندتان، از بی حوصلگی و بد اخلاقی و جر و بحث و تحقیر و سرزنش و منت گذاشتن به شدت پرهیز کنید.
در فصل برگزاری آزمون ها غذاهای مغذی و مقوی تهیه کنید .داشتن برنامه غذایی سالم و خوردن صبحانه سبب می شود دانش آموز انرژی کافی برای درس خواندن داشته باشد. والدین یک برنامه ی غذایی مناسب برای فرزندان خود فراهم سازند و غذاهایی که فسفر دارند مانند:ماهی، مغز گردو، فندق، و سایر مواد فسفری بیشتر استفاده نمایند.
دانش آموزان در فصل امتحانات باید شب ها به موقع بخوابند و خیلی دیر نخوابند زیرا خسته و خواب آلود بودن از جمله موارد مهمی هستند که باعث می شود دانش آموز در زمان برگزاری امتحان نتواند از پس پاسخگویی به سئوالات امتحان به نحو صحیح برآید.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد