
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین ،مطالعات اپیدمیولوژیک متعددی نشان داده است که آلودگی هوای شهری به بیماری و مرگ و میر کمک می کند. اگرچه آلودگی هوا از گازها (NO2 ، SO2 ، ازن) و ذرات معلق PM)) تشکیل شده است ، ارتباط بین آلودگی هوا و اثرات سوء آن بر سلامتی عمدتا برای کسری ذرات وجود دارد ، که به صورت PM10 یا PM2.5 بیان می شود ، یعنی ذرات با قطر آیرودینامیکی به ترتیب زیر 10 میکرومتر یا 2.5 میکرومتر. هر دو قله کوتاه مدت در آلودگی و قرار گرفتن در معرض مزمن طولانی مدت به PM10 یا PM2.5 به طور مداوم با افزایش خطر بیماری های تنفسی و مهمتر از آن ، بیماری های قلبی عروقی و مرگ همراه است .
مطالعات در مورد اثرات آلودگی هوا در کودکان به طور عمده مرگ و میر نوزادان یا نوزادان و نقاط انتهایی تنفسی ، مانند بروز آسم یا اختلال در رشد ریه را بررسی کرده است. اگرچه بیماری های قلبی عروقی بزرگسالان و به ویژه فشار خون بالا، تا حدود زیادی به شرایط اولیه زندگی بستگی دارد ، به نظر می رسد تحقیقات کمی برای ارزیابی پارامترهای قلبی عروقی ، از جمله فشار خون محیطی ، در ارتباط با آلودگی شهری در کودکان انجام شده است.
سطح آلودگی هوای شهری به طور کلی در طول نیمه دوم قرن 20 در ایالات متحده و اروپای غربی کاهش یافته است. با این حال ، چنین روندی در بسیاری از شهرها و کلان شهرهای کشورهای در حال توسعه ، از جمله پاکستان رخ نداده است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ، هر ساله ، 2 میلیون انسان در جهان آلودگی هوای خارجی را از دست می دهد که بیشتر این مرگ ها در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد. بنابراین ، در آسیا ، غلظت ذرات معلق اندازه گیری شده در بسیاری از شهرهای بزرگ بیشتر از استانداردهای کیفیت هوا است که در کشورهای پیشرفته تصویب شده است. در پاکستان ، میانگین PM10 سالانه از 276 میکروگرم در متر مکعب در راولپندی تا 368 میکروگرم در متر مکعب در لاهور متغیر بود.
ما نمونه ای از کودکان 8-12 ساله (میانگین سنی 9.9 سال ؛ 45٪ دختران) را از دو مدرسه در لاهور که به ترتیب در مناطقی با آلودگی هوا کم (n = 79) و زیاد (n = 100) قرار دارند ، استخدام کردیم. در طول دوره مطالعه (ژانویه-آوریل 2009) آلودگی ذرات معلق [PM10 و PM2.5 یعنی ذرات با قطر آیرودینامیکی زیر 10 میکرومتر یا 2.5 میکرومتر به ترتیب] در سایت های مدرسه با دستگاه لیزر اندازه گیری شد (Metone Aerocet 531). فشار خون ، پس از 5 دقیقه استراحت نشسته ، با استفاده از دستگاه خودکار اندازه گیری شد (به طور متوسط 5 اندازه گیری متوالی). نمونه های ادراری لکه ای نیز جمع آوری و غلظت Na و K اندازه گیری شد.
نتایج
مقادیر میانگین PM2.5 به ترتیب در مناطق آلوده کم و زیاد 28.5 میکروگرم در متر مکعب (SD: 10.3) و 183 میکروگرم در متر مکعب (SD: 30.2) بود. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در کودکان ساکن در منطقه با آلودگی زیاد (9/115/9 میلی متر جیوه) نسبت به منطقه با آلودگی کم (3/108/66 میلی متر جیوه) ، به طور مستقل از سن ، جنس ، قد ، وزن ، اقتصادی - اجتماعی به طور معنی داری بالاتر بود وضعیت ، سیگار کشیدن غیر فعال و غلظت ادرار سدیم ، K و کراتینین.
در کودکان 12-12 ساله ، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا (مربوط به ترافیک) با فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بالاتر همراه بود. این یافته ها ، در صورت تداوم ، ممکن است از نظر بالینی در سنین بالاتر ارتباط داشته باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا