در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، متخصصان دانشگاه "استرلینگ" اسکاتلند این روش بحث برانگیز را روی ۱۲۰ فرد سیگاری آزمایش کرده و درمورد افکارشان از آنها سوالاتی پرسیدند.
این افراد اعلام کردند که این هشدارها بسیار ناخوشایند بوده و بسیاری از زنانِ مورد مطالعه نیز هشدارها را یادآور خطرات سیگار کشیدن دانستند.
این در حالی است که برخی منتقدان بر این عقیدهاند که هیچ فرد سیگاری وجود ندارد که از خطرات سیگار کشیدن آگاهی نداشته باشد، چرا که هشدارهای زیادی با اشکال مختلف روی پاکت های سیگار درج شده است.
اما مولف اصلی این مطالعه اعلام کرده که به اعتقاد بیشتر متخصصان چاپ هشدارهای سلامت روی هر نخ سیگار برای افرادی که قصد استعمال آنها را دارند، ناخوشایند است.
این مطالعه نشان میدهد که چاپ چنین هشدارهایی میتواند در تصمیمگیری افراد سیگاری برای استعمال این ماده دخانی تأثیر بگذارد. یافتهها نشان میدهد که این رویکرد، سیاستی مناسب بوده و روشی است که برای اولین بار پیامرسانی سلامتی را به تجربه استعمال بسط میدهد.
احتمال درج هشدار درباره سیگارها در برنامه اقدام کنترل دخانیات دولت اسکاتلند نیز قرار گرفته است. این طرح پیشنهاد میکند تغییراتی در "رنگ، ترکیب و پیامهای هشدار دهنده روی هر نخ" ایجاد شود.
مقامات رسمی سال گذشته در کانادا نیز اعلام کردند که در نظر دارند تولیدکنندگان را وادار به چاپ هشدارهای سلامت روی هر نخ سیگار کنند.
متخصصان مرکز مطالعات سرطان انگلیس با اشاره به این که بسیاری از جوانان هنوز در حال استعمال سیگار هستند، اعلام کردهاند اقدامات ضد استعمال دخانیات دولت و افزایش مالیات بر سیگار همچنان مؤثرترین روشها برای متوقف کردن شروع استعمال سیگار است.
متخصصان خاطر نشان کردهاند باید همچنان به دنبال روشهای نوآورانهای بود که جوانان را از سیگار کشیدن بازدارد و به این ترتیب میزان استعمال دخانیات را در بین جوانان کاهش داد. این مطالعه نشان میدهد که تاکتیکهایی مانند کاهش جذابیت ظاهری سیگارها میتواند یک روش مؤثر در انجام این کار باشد.
تمام افراد سیگاری در این مطالعه ۱۶ ساله یا بالاتر بودهاند. به گفته این شرکتکنندگان زمانی که هشدارهای سلامت روی هر نخ از سیگارها درج میشود، تاثیر بیشتری دارد، چرا که در تمامی مراحل سیگار کشیدن از جمله درآوردن سیگار از پاکت، روشن کردن آن، تکاندن خاکستر و دیگر مراحل، هشدار به چشم میخورد و احساس ناخوشایندی را در فرد ایجاد میکند.
خود افراد سیگاری میگویند درج این هشدارها روی هر نخ سیگار میتواند به ترک سیگار و جلوگیری از سیگاری شدن کودکان کمک شایانی بکند. این اقدام در کانادا و اسکاتلند در دست بررسی است.
ابتکارات دولتی مختلفی برای کاهش استعمال دخانیات به طور منظم طی ۱۵ سال گذشته در انگلیس معرفی شده است. برای مثال درج هشدارهای سلامتی روی پاکتهای سیگار از سال ۲۰۰۲ میلادی اجباری شد و تبلیغات دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی و نیز سیگار کشیدن در فضای بسته در سال ۲۰۰۷ میلادی ممنوع شد.
مقامات انگلیس این اقدامات را در سال ۲۰۱۷ میلادی با سیاستی دنبال کردند که طی آن تمامی بستهبندیهای سیگارها باید با پاکتهای قهوهای مایل به سبز جایگزین شوند.
به نوشته روزنامه دیلی میل، تحقیقات دانشگاه کالج لندن نشان میدهد قوانین سختگیرانهتر در مورد بستهبندی و تبلیغات سیگار و همچنین ممنوعیت استعمال دخانیات در فضای بسته مفید واقع شده و آمار استعمال دخانیات را کاهش داده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت