
افرادی که در سایتهای شرطبندی فعالیت دارند، مسؤولیتپذیر و فعال نیستند و همواره بهدنبال این هستند که عقدهها و آرزوهای دور و درازشان را با برنده شدن در این سایتها تحقق بخشند. اغلب این افراد، دنبالهرو کسانی هستند که بهطور کاملا شانسی در این سایتها مبالغی برنده شدهاند. اینها به لحاظ شخصیتی بسیار ضعیف هستند و به همین علت براحتی تحت تاثیر هیجانات و تبلیغات موسسات و شرکتهای تبلیغکننده چنین سایتهایی قرار می گیرند. مجموعه این عوامل موجب شده سایتهای بختآزمایی در هدف خود که کلاه گذاشتن بر سر این افراد است، موفق شوند و درآمد شاید ناچیزشان را به راحتی بالا بکشند.
شاید برای بسیاری از مردم این سوال مطرح باشدکه چرا این افراد با وجود باخت مبالغ بالا و نابود شدن شیرازه زندگیشان، بازهم دست از بختآزمایی نمی کشند؟ دلیلش این است که آنها تصور میکنند شاید فرد خوش اقبال بعدی که برنده مبلغی کلان میشود، خودشان باشند. از سوی دیگر آنها به شرطبندی عادت کردهاند و ترک این عادت ناپسند برایشان دشوار است. از آنجا که می خواهند بدون تلاش و کوشش به آرزوهایشان دست پیدا کنند، بیوقفه به شرطبندی و بازی در این سایتها ادامه میدهند تا جایی که تمام دار و ندار خود را از دست می دهند. موارد متعددی از مراجعه افراد به مطب دارم که هست و نیست خود را در همین بختآزماییها از دست دادهاند. مثلا مراجعی، 70 میلیون تومان وام از بانک گرفته و در این سایتها، شرطبندی کرده بود، اما همه را باخت و مجبور شد خانهاش را بفروشد تا وام بانک را پس بدهد. هرچند قوه قضاییه و نهادهای اجرایی همواره تلاش کرده اند مانع فعالیت سایتهای بختآزمایی شوند، اما انتظار مردم این است که اگر این سایتها فیلتر می شوند، مسیر میانبری برای ادامه فعالیت دوباره پیدا نکنند. اگر قوانین سفت و سختی برای مجازات گردانندگان این سایتها در نظر گرفته شود، بسیار بازدارنده خواهد بود. اگر قرار باشد سایتی مسدود شده و بعد از چند روز یا حتی چند ساعت، دوباره فعالیتش را آغاز کند، عملا بستر ارتکاب جرم برای گردانندگان براحتی فراهم است، بدون اینکه واهمهای از مجازات داشته باشند.
جدای از اینکه باید مجازات های سنگینی برای گردانندگان سایتهای شرطبندی در نظر گرفته شود، آنچه کمککننده است، آگاهی بخشی به مردم و بویژه افرادی است که به طمع دست پیدا کردن به پولی بادآورده، سراغ این سایتها میروند. معتقدم خانوادهها باید مسؤولیتپذیری را به فرزندانشان بیاموزند تا نخواهند برای بهدست آوردن پولی کلان به سایتهای بخت آزمایی متوسل شوند. شأن و شخصیت افراد بیش از آن چیزی است که مورد فریب گردانندگان این سایتها قرار گیرند که معمولا از کمترین تحصیلات عالیه برخوردارند.
دکتر پرویز رزاقی/ روان شناس و مدرس دانشگاه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد