۱۰ خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

فصل سرما است و به نظر می‌رسد نیاز بیشتری به تقویت سیستم ایمنی بدن خود داریم. برخی خوراکی‌ها می‌توانند در بهبود عملکرد این سیستم موثر باشند که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.
کد خبر: ۱۱۸۷۷۰۵

۱۰ خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف برخی خوراکی‌ها و غذا‌ها می‌توانند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شوند. اگر به دنبال راهی برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزای زمستانی هستید، یکی از اولین اقدامات این است که یک لیست خرید برای خود تهیه کنید و چند خوراکی که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

۱- مرکبات
اغلب مردم بعد از اینکه دچار سرماخوردگی می‌شوند به ویتامین C تمایل می‌یابند. البته این تمایل بی‌دلیل نیست و در واقع مصرف ویتامین C به بازسازی سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. به نظر می‌رسد ویتامین C در افزایش تولید گلبول‌های سفید خون مؤثر است. مرکبات منبع خوبی از ویتامین C هستند. میوه‌های مرکباتی که بیشتر موردپسند مردم هستند عبارت‌اند از:
-- پرتقال
-- گریپ‌فروت
-- نارنگی
-- لیمو زرد
-- لیمو سبز

نکته قابل‌توجه این است که بدن ما نمی‌تواند ویتامین C را ذخیره و یا تولید کند بنابراین جهت پشتیبانی تمام‌وقت از سیستم ایمنی بدن خود لازم است تا هر روز از خوراکی‌های دارای ویتامین C. استفاده کنیم.

۲- فلفل دلمه قرمز
اگر فکر می‌کنید مرکبات بیشترین مقدار ویتامین C در بین میوه‌ها و سبزی‌ها را دارند، لازم است در این مورد تجدیدنظر کنید چراکه فلفل دلمه قرمز دو برابر مرکبات دارای ویتامین C است. همچنین این خوراکی، غنی از بتاکاروتن است. گفتنی است ویتامین C علاوه بر بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن، در حفظ سلامت پوست نیز مؤثر است. بتاکاروتن نیز به حفظ سلامت چشم و پوست کمک می‌کند.

۳- سیر
سیر را می‌توان به بسیاری از غذا‌ها افزود. سیر می‌تواند مقداری "زینک" یا همان "روی" را برای بدن ما فراهم کند که یکی از لازمه‌های سلامتی است. تمدن‌های اولیه فهمیده بودند سیر غذایی ارزشمند در نبرد با عفونت‌هاست. همچنین طبق برخی گزارش‌ها سیر می‌تواند فشارخون را کاهش دهد و از سرعت سخت شدن رگ‌ها بکاهد.

۴- زنجبیل
زنجبیل یکی دیگر از خوراکی‌های مفید در زمینه‌ی تقویت سیستم ایمنی بدن است. زنجبیل می‌تواند التهاب را کاهش دهد که متعاقباً منجر به کاهش گلودرد و سایر ناخوشی‌های التهابی نیز می‌شود. همچنین این ماده خوراکی می‌تواند به کاهش حالت تهوع کمک کند.

زنجبیل که در برخی دسرها، شیرینی ‌ها و سایر خوراکی‌ها استفاده می‌شود، باعث تجمع حرارت در فرم جینجرول که نوعی کپسایسین است در این غذا‌ها می‌شود. همچنین زنجبیل در تسکین درد‌های مزمن مؤثر است و می‌تواند دارای خواص کاهش دهنده کلسترول باشد.

۵- کلم بروکلی
کلم بروکلی مملو از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و همچنین سایر آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر‌ها در آن تجمع کرده‌اند و بروکلی را به یکی از پرفایده‌ترین سبزی‌ها برای سلامتی انسان تبدیل کرده‌اند. برای حفظ مواد مغذی بروکلی سعی کنید آن را خیلی کم و ملایم بپزید.

۶- اسفناج
اسفناج علاوه بر ویتامین C، دارای آنتی‌اکسیدان‌ها و بتاکاروتن‌های متعدد است که می‌توانند توانایی سیستم ایمنی بدن در مقابله با عفونت‌ها را افزایش دهند. اسفناج هم مثل کلم بروکلی بهتر است که به میزان خیلی کمی پخته شود تا بتواند مواد مغذی خود را حفظ کند.

۷- ماست
سعی کنید از ماست‌هایی استفاده کنید که دارای باکتری‌های فعال هستند. البته این باکتری‌های فعال با باکتری‌های مضر بسیار متفاوت هستند؛ در واقع تمام باکتری‌های مضری که در شیر وجود دارند هنگام پاستوریزه شدن و انجام عمل تخمیر به جهت تبدیل شدن به ماست از بین می‌روند. این باکتری‌های مفید فعال (پروبیوتیک) باعث شبیه‌سازی نبرد با بیماری‌ها در سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

همچنین ماست می‌تواند منبع خوبی از ویتامین D باشد بنابراین سعی کنید از آن‌هایی که غنی‌شده با ویتامین D هستند استفاده کنید. ویتامین D می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تنظیم کند.

۸- کیوی
کیوی سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن شامل اسیدفولیک، پتاسیم، ویتامین K، و ویتامین C است. ویتامین C موجود در کیوی باعث تقویت گلبول‌های سفید خون می‌شوند و هم‌زمان سایر مواد مغذی موجود در کیوی هم به عملکرد صحیح کلی بدن کمک می‌کنند.

۹- تخمه آفتابگردان
تخمه‌های آفتابگردان نیز مملو از مواد مغذی شامل فسفر، منیزیم و ویتامین B-۶ است. همچنین این تخمه‌های خوش‌طعم و دوست‌داشتنی دارای مقادیر بسیار شگفت‌آوری از ویتامین E، یک آنتی‌اکسیدان قوی، هستند. ویتامین E در تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. سایر خوراکی‌های دارای ویتامین E عبارت‌اند از آووکادو و سبزیجات تیره برگ.

۱۰- زردچوبه
شاید شما به زردچوبه فقط به چشم یک ادویه طعم‌دهنده نگاه کنید، اما باید بدانید که این ادویه زردرنگ تلخ‌مزه برای مدت‌های طولانی به‌عنوان یک ماده ضدالتهابی در درمان بیماری‌های آرتروز و آرتریت روماتوئید مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین تحقیقات نشان داده که تجمع زیاد کورکومین در زردچوبه که در واقع رنگ زیبا و متمایز این ماده نیز به دلیل وجود همین کورکومین است، می‌تواند در کاهش آسیب‌های وارده به عضلات که ناشی از تمرینات ورزشی است مؤثر باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها