آموزش مهارت های مقابله با استرس

موثرترین روش مقابله با استرس کم کردن شرایط استرس زا و آموزش مقابله با این شرایط است
کد خبر: ۱۱۸۲۰۹۳
آموزش مهارت های مقابله با استرس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آرمان، برای مقابله با استرس‌ها یا فشارهای روانی، راهکارهای مختلفی وجود دارد که شیوه مدیریت صحیح، آنها را به ما می‌آموزد. با رعایت و بکارگیری این روشها، می‌توانیم علاوه بر حل یا کم کردن مشکلات به آرامش پایدارتری دست یابیم و استرس خود را کنترل کنیم:

عوامل استرس زا را کم کنیم

عوامل بی شماری ممکن است باعث استرس ما شوند. که باید این عوامل استرس زا را شناخته و سعی کنیم از زندگی خود حذف کنیم. برای مثال، اگر شلوغی موجب ناراحتی ما می‌شود، زمانی را برای خرید انتخاب کنیم که خلوت باشد.

اولویت بندی برنامه‌های زندگی

از راههای دیگر کاهش استرس برنامه ریزی و الویت بندی کارها است.هنگامی که با انبوهی از مشکلات به‌طور همزمان روبه رو هستیم، از حل آنها عاجز می‌شویم. زیرا آشفتگی و بی نظمی، در کارها و برنامه‌ها می‌تواند تولید استرس کرده، یا نقطه‌ای برای شروع شکست طرح‌های ناتمام می‌شود. اولویت بندی مسائل به ترتیب اهمیت و بررسی آنها به ما این امکان را می‌دهد که به هر کاری در زمان و مکان خود رسیدگی کنیم، بهتر است که طرحها را یکی بعد از دیگری به انجام برسانیم.


برای مقابله با استرس وقت خود را تنظیم کنیم

کارهای روزمره خود را به ترتیب اهمیت و مدت زمان آنها یادداشت کنیم، با این کار در می‌یابیم وقت خود را چگونه تنظیم کنیم تا همیشه کارهایمان به موقع انجام شود و دچار استرس نشویم. اگر وقت کافی برای انجام تمام فعالیت‌های مورد نظر و مهم خود نداریم، شاید بیش از حد و بیهوده تلاش می‌کنیم.


برای مقابله با استرس صبح زود از خواب بیدار شویم

سعی کنیم صبح ها، حتی روزهای تعطیل زود از خواب بیدار شویم. در این صورت ساعت زیستی بدن ما منظم می‌شود و طبق برنامه خاصی زمان خواب و بیداری ما را تنظیم می‌کند. در نتیجه پس از مدتی هنگام بیدار شدن، احساس بهتری خواهیم داشت.


پرهیز ازمعاشرت با افراد استرس زا برای مقابله با استرس

از ارتباط با افرادی که سبب استرس ما می‌شوند دوری کنیم.


خودداری از رقابت با دیگران برای مقابله با استرس

رقابت با دیگران در کار، شغل، زندگی و مخصوصا" تجملات و ظواهر، می‌تواند یکی از منابع اجتناب ناپذیر استرس یا فشار روانی باشد شاید هم افرادی را بشناسید که کار می‌کنند تا حسادت و خشم دیگران را برانگیزانند ولی در واقع استرس حاصل از حسادت و رقابت، به خود فرد تحمیل می‌شود.


از تکنولوژی درست استفاده کنیم

وسایلی مانند موبایل، کامپیوتر،.... باعث می‌شوند که طی یک روز بیش از حد کار و فعالیت انجام دهیم و گاهی همین وسایل باعث استرس میشوند.قبل از خرید وسایل و تجهیزات جدید مطمئن شویم که این وسایل به پیشرفت موقعیت فعلی ما کمک می‌کند.


به چشمان خود استراحت بدهیم

آیا مدت طولانی به تلویزیون یا مانیتور نگاه می‌کنیم؟ باید به چشمان خود استراحت دهیم هر چند کم. در این زمان به فضای سبز، آسمان یا درختان خیره شویم. اگر در دسترس نیستند می‌توانیم یک عکس یا پوستر روی دیوار نصب کنیم که بیشتر رنگ‌های آرامش بخش در آن به کار رفته باشد.


مشکلات را بپذیریم

باید پذیرفت که برخی اوقات شرایط طاقت فرسایی در زندگی پدید می‌آید و کاری نیز از دست ما بر نمی‌آید. در این شرایط باید با صبر و پذیرش مشکل و دگرگون کردن موقعیت، بار عاطفی مشکل را کم کنیم.


برای مقابله با استرس ورزش کنیم

یکی دیگر از راههای کاهش استرس ورزش کردن است.تحقیقات نشان داده است که ورزشکاران از استرس و افسردگی کمتری نسبت به دیگران برخوردارند. همچنین برنامه تمرینات هوازی باعث بهبود حالات افسردگی، اضطراب، آشفتگی فکری و خستگی شدیداست. یک پیاده روی تند و سریع به مدت 40 دقیقه میزان استرس را به‌طور متوسط تا 14 درصد کاهش می‌دهد.


برای مقابله با استرس به تغذیه خود برسیم

تغذیه مناسب بسیار مهم است. زیرا انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و کمتر دچار حالت عصبی یا فشار روانی می‌شویم. همیشه از مواد غذایی سبوس دار، میوه، ترکیبات کربوهیدرات، سبزیجات و حبوبات استفاده کنیم که باعث ثابت ماندن اندازه قند خون شده و کمتر خسته می‌شویم. از مصرف زیاد نمک، چربی، خوراکی‌های سرخ شده و مواد قندی ساده که به آزاد شدن اپی نفرین کمک و باعث عدم مقاومت بدن در برابر فشار روانی می‌شود خودداری کنیم. به مقدار کافی آب بنوشیم و از مصرف زیاد قهوه، چای و نوشابه‌های گازدار تا حد امکان پرهیز نماییم.


برای مقابله با استرس مثبت بیندیشیم

مثبت فکر کردن باعث آرامش فکر می‌شود، که این امر می‌تواند با تغییرات فیزیولوژیک که هنگام به‌وجود آمدن استرس اتفاق می‌افتد، مقابله کند، بسیاری از استرس هایی که تجربه می‌کنیم از احساسات منفی اطرافمان ناشی می‌شوند.اندیشیدن به اشخاص یا چیزهایی که به آنها عشق می‌ورزیم آثار خوبی را برجای می‌گذارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها