سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روز گذشته منابع روسی اعلام کردند در ماه آگوست حدود ده کشتی جنگی و دو زیردریایی به گروه کشتیهای روسیه در دریای مدیترانه اضافه شد. این بزرگترین گروه کشتیهای روسیه در منطقه در کل طول اجرای عملیات نظامی در خاک سوریه است. به نوشته همین منابع در حال حاضر روسیه در دریای مدیترانه کشتیهایی از ناوگان دریای شمال، ناوگان دریای بالتیک و ناوگان دریای سیاه دارد. ترکیب گروه کشتیهای روسیه در دریای مدیترانه شامل ناو موشک انداز «مارشال اوستینوف»، چند فروند کشتی بزرگ ضدزیردریایی، دو کشتی گشتزنی و یک کشتی موشکانداز کوچک است. این گروه با وجود دو زیردریایی قدرتمند روسی تقویت شده و تانکر بزرگ دریایی ناوگان دریای سیاه هم به منظور تامین لجستیکی این گروه به دریای مدیترانه اعزام شده است.
به عقیده کارشناسان نظامی، این گروه بزرگ دریایی به منظور حمایت از عملیات تهاجمی ارتش سوریه در استان ادلب است و تنها منطقهای در خاک سوریه به شمار میآید که هنوز بخش اعظم آن تحت کنترل گروههای مسلح غیرقانونی است. روزنامه ایزوستیای روسیه نوشت: شرایط کنونی به وضعیت سال 2013 شباهت دارد که گفته میشد در منطقه غوطه شرقی مهمات شیمیایی بهکار گرفته شده است و آمریکا نیز ارتش سوریه را مسئول این حادثه معرفی کرد. روسیه در آن زمان ناوگروه خود را در دریای مدیترانه تقویت کرد و ناوهای روسی واحدهای دریایی آمریکا را از سواحل سوریه راندند. پس از این حادثه با توافق طرفهای درگیر، زرادخانه شیمیایی سوریه زیر نظر ناظران سازمان ملل منهدم شد.
بهانهجوییهای مضحک
فروردین سال گذشته بود که دولت دونالد ترامپ با یک سناریوی مضحک به بهانه حمله شیمیایی در «خان شیخون»، به پایگاه هوایی «الشعیرات» ارتش سوریه حمله کرد. در این حمله دستکم 59 موشک به خاک سوریه شلیک شد. این درحالی بود که سال گذشته ارتش سوریه یک مقر تروریستها را در خانشیخون هدف حملات هوایی خود قرار داد و بعد معلوم شد این جا محل ساخت تسلیحات شیمیایی تروریستها بوده است. 24 فروردین ماه گذشته نیز آمریکا در اقدامی مشترک با انگلیس و فرانسه، به بهانه واهی حمله ارتش سوریه به دوما در غوطه شرقی (در استان ریف دمشق) با 103 فروند موشک و راکت، ده مرکز نظامی و تحقیقاتی سوریه را هدف قرار داد. پیش از آن رسانههای غربی -عربی - عبری با تبلیغات گسترده خود سناریو سازی کردند و بهطور هماهنگ خبر حمله شیمیایی به شهر دوما در غوطه شرقی سوریه را منتشر و از همان ابتدا و بدون ارائه سندی ارتش سوریه را عامل این حمله معرفی کردند؛ اقدامی که پس از چند روز ثابت شد اصلا حمله شیمیایی اتفاق نیفتاده و توطئهای از سوی غرب و رسانههای غربی بوده که توسط کلاهسفیدها برای صحنه سازی حمله غرب به سوریه برای نجات تروریستها اجرا شده است. سوریه تا چند سال پیش 1300 تن موادشیمیایی که در ساخت تسلیحات شیمیایی کاربرد دارد در اختیار داشت، اما طی توافق با سازمان منع سلاحهای شیمیایی در چند مرحله که آخرین مرحله آن دوم تیر ماه 1394 بود، همه آنها را تحویل این سازمان داد.
آمادگی پدافند سوری
همزمان با اوج گرفتن تهدیدهای غرب و احتمال یک حمله جدید علیه سوریه، منابع نظامی این کشور اعلام کردند، نیروهای دفاع هوایی سوریه در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند. آخرین دستورات به این گردانها مربوط به برخورد فوری سامانههای پدافند هوایی سوریه با هر هدف متخاصم مستقیم بدون منتظر ماندن برای گرفتن هرگونه دستور است. به گفته این منابع، سامانههای موشکی و پدافندی در تمامی واحدهای دفاع هوایی در راس آن سامانههای موشکی اس۷۵، بیتشورا، پانتسیر و بوک برای برخورد با هر حملهای در هر لحظه آماده هستند. نیروهای مستقر در فرودگاه المزه نیز دستور آمادهباش برای حمله احتمالی به دمشق را دریافت کردهاند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در جدیدترین اظهارات خود از آمادگی پاریس برای انجام حملاتی جدید در سوریه در صورت «استفاده نیروهای نظامی دمشق از سلاحهای شیمیایی» سخن به میان آورد. طی روزهای گذشته وزارت دفاع روسیه بارها اعلام کرده است افراد مسلح در استان ادلب با عناصر سازمان کلاه سفیدها و سازمان اطلاعات انگلیس برای یک اقدام تحریکآمیز شیمیایی با هدف متهم کردن دمشق به انجام حمله با مواد سمی دست به کار شدهاند.
اوضاع میدانی ادلب
ارتش سوریه در حال اعزام نیرو و ارسال تجهیزات به استانهای حماه و ادلب بوده و میگوید هدفش پاکسازی این مناطق از بقایای گروههای تکفیری و تروریستی است. از سوی دیگر ترکیه نیز با گروههای تروریستی جبهه النصره و الترکستانی در حال مذاکره است تا بتواند تحریر الشام را منحل و گروههای یاد شده را از نو سازماندهی کند. روزنامه الوطن سوریه نوشت ترکیه در تلاش است پیش از رسیدن ارتش سوریه به ادلب، راه فراری برای تروریستها پیدا کند درهمین رابطه خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد؛ کارمندان مرکز آشتی روسیه در پایگاه حمیمیم سوریه در حال انجام مذاکرات سختی در تمامی زمینهها با فرماندهان گروههای مخالف در ادلب بوده و همچنین در حال همکاری با شیوخ قبایل این منطقه هستند. مهمترین محور این گفتوگوها بازگشت آوارگان سوری و اوضاع مناطق کاهش تنش در استان ادلب است. وزیر دفاع روسیه در ادامه گفت: هدف اصلی این مذاکرات همانطور که پیشتر در درعا و غوطه شرقی دمشق اتفاق افتاد، حل و فصل مسالمتآمیز مساله ادلب است و افسران ما در حال تلاش برای تحقق این امر هستند.
درهمین حال شورای امنیت سازمان ملل نشستی فوری را برای بررسی اوضاع ادلب برگزار کرد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه دیروز گفت شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست روسیه نشستی فوری به منظور بررسی اوضاع در استان «ادلب» سوریه برگزار میکند.
استان ادلب که در شمال غربی سوریه و در مرز ترکیه واقع شده است از سال 2015 تحت کنترل نیروهای مورد حمایت ترکیه است. دولت سوریه این عناصر را از شاخههای گروههای تروریستی میداند. در حال حاضر ارتش سوریه و نیروهای مقاومت در تدارک آماده سازی و ارسال تجهیزات برای آغاز یک عملیات بزرگ به منظور آزادسازی ادلب از چنگ تروریستها هستند. همین مساله حامیان گروههای تروریستی را به تکاپو انداخته است تا راهی برای نجات آنها از یک مرگ حتمی پیدا کنند.
علی باقری
بین الملل
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند