خیارشور یک روزه

قدیم‌ترها که میوه‌ها و سبزیجات هر فصل فقط در همان فصل یافت می‌شد و کمتر امکان تهیه‌شان در روزهای دیگر سال بود، زنان خانواده اول فصل پاییز چاشنی‌های شش ماهه دوم سال را تهیه می‌کردند و کل پاییز و زمستان از آذوقه چاشنی‌شان که در زیر زمین‌ها و انبارهای خانگی نگهداری می‌شد، استفاده می‌کردند. این روزها با وجود شرکت‌ها و کارخانجات مختلف چاشنی‌سازی باز هم طعم‌های خانگی دست‌ساز به طبع و سلیقه‌مان نزدیک‌تر و خاطره‌انگیزترند.
کد خبر: ۱۰۸۳۱۸۱

تقریبا همه بر سر این موضوع اتفاق نظر دارند که طعم خیارشورهای خانگی با محصولات مشابه کارخانه‌ای متفاوت است و نوع خانگی این چاشنی بسیار خوش‌طعم‌تر و خوردن آن دلپذیرتر است. اما برای خیارشور در خانه به دو هفته زمان نیاز داریم که ممکن است فرصت آن را نداشته باشیم. با روش زیر یک روزه خیار شور با کیفیت و خانگی تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه خیارشور یک روزه:

خیار تازه قلمی: یک کیلوگرم، سرکه سفید: 2فنجان، ترخون تازه: 100 گرم، پیاز: 2 عدد، نمک: به میزان دلخواه، تخم خردل: 3 قاشق غذاخوری، فلفل قرمز خشک شده: 3 عدد، شکر: 1/5 فنجان

برای تهیه خیارشور، خیارهای قلمی و تازه و سفت را انتخاب کنید. خیارها را کامل بشویید. پیازها را پوست بکنید و ریز خرد کنید. خیار و پیازهای خرد شده را در ظرفی ریخته و به آن نمک بپاشید و با هم مخلوط کنید و یک ساعتی اجازه دهید بماند تا نمک به خورد آن رفته و آب اضافه‌اش خارج شود.

سرکه، شکر، نمک، زردچوبه، آب، تخم خردل و فلفل قرمز را در ظرف بزرگی بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی به جوش آمد، حرارت را کم کنید و خیار و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. خیارها را حدود دو دقیقه بجوشانید و از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. خیارشورها را در شیشه بریزید و برگه‌های ترخون را به آن اضافه کرده و در آنها را محکم ببندید و داخل یخچال قرار دهید. بعد از یک روز خیارشور آماده است. اگر عجله ندارید اجازه دهید یکی دو روز بیشتر بماند که سرکه بیشتر به خورد خیارها برود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها