به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در رابطه با خواص انواع جوانهها اظهار داشت: جوانههای غلات و حبوبات دارای مواد مغذی و ضروری بدن، املاح و ویتامینها هستند که بر روی سلامتی کل بدن و به خصوص دستگاه گوارش، زیبایی پوست و در پیشگیری از پیری و چین و چروک پوست نقش موثری دارند. همچنین مانع از رشد سلولهای سرطانی و افزایش فعالیت غدد جنسی میشوند.
وی افزود: جوانسازی پوست نیاز به ویتامینهای B، A، C، E.، کلاژن، الاستین و املاح معدنی دارد که جوانهها منع غنی از این ترکیبات محسوب میشوند.
- جوانه گندم
این محقق و پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد: جوانه گندم سرشار از انواع ویتامینهای گروه A، B. (b۱، b۶، b۱۲)، E، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی، ید و سلنیوم است که تاثیر بسزایی بر سلامت جسم و زیبایی پوست دارد.
طریقه مصرف
عظمایی افزود: افراد میتوانند صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری از آن را خوب بجوند یا اینکه آن را به همراه سالاد، مقداری روغن زیتون و لیمو ترش تازه مصرف کنند. همچنین استفاده از جوانه گندم به صورت خشک و پودر شده بر روی شیرینی نیز مناسب است.
جوانسازی پوست
وی تاکید کرد: افراد باید به منظور جوانسازی پوست حدود یک قاشق مربا خوری تا غذا خوری از جوانه گندم خشک شده را با نصف استکان شیر کم چرب مخلوط کنند و خمیر به دست آمده را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی پوست ماسک کنند سپس صورت را با آب ولرم بشویند. همچنین اشخاص میتوانند پوست صورتشان را با این خمیر و کمی عسل ماساژ دهند.
در روشی دیگر برای تهیه ماسک جوانه گندم برای لطافت و نرمی پوست افراد باید یک قاشق غذا خوری از جوانه گندم آسیاب شده را با یک عدد زرده تخم مرغ خوب مخلوط کنند و به مدت ۳۰ دقیقه آن را بر روی صورت قرار دهند سپس پوست صورت را با آب ولرم بشویند.
چاقی صورت
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به تاثیر جوانه گندم در چاقی صورت تصریح کرد: افراد باید به منظور چاقی صورت حدود یک قاشق غذاخوری از جوانه گندم و جو را به همراه یک لیوان شیر و مقداری عسل میل کنند.
همچنین از دیگر روشهای موثر برای چاقی صورت ماساژ موضعی آن با روغن خراطین یا رازیانه، دارچین و کنجد است.
چاقی و لاغری بدن
عظمایی یادآور شد: افراد باید برای لاغری پودر جوانه گندم را به همراه ماست یا سالاد کاهو ۱۰ دقیقه قبل از غذا و به منظور چاقی ترکیب ذکر شده را پس از غذا میل کنند.
- جوانه سویا
وی اظهار داشت: جوانه سویا از نظر ارزش غذایی با گوشت برابری میکند و ویتامین C بالایی دارد. مصرف این جوانه سبب افزایش اسید اوریک خون نمیشود و مصرف آن به خصوص برای افراد گیاهخوار مفید است.
- جوانه ماش
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: یکی از مهمترین پروتئینهای گیاهی جوانه ماش محسوب میشود. مصرف این جوانه برای مبتلایان به اختلالات قلبی و عروقی مفید است و به دلیل داشتن پتاسیم فراوان بنابراین استفاده از آن برای افرادی که دچار فشار خون بالایی هستند، ضروری است. جوانه ماش حاوی اسید فولیک، آنتی اکسیدان، منگنز، سلنیوم و ویتامین C بالایی است.
عظمایی توصیه کرد: مبتلایان به کم خونی و دیابت حتما در برنامه غذایی روزانه خود از جوانه ماش استفاده کنند. این جوانه سرشار از انواع مواد مغذی و پر انرژی است. همچنین مصرف آن سبب کاهش چربی مضر خون (LDL) میشود.
- زیبایی پوست
وی یادآور شد: جوانه ماش حاوی فیتواستروژن است که بر روی گیرندههای استروژنی پوست عمل میکند. در نتیجه اسید هیالورونیک، کلاژن و الاستین موجود در ساختار پوست را افزایش میدهد و مانع از خشکی و پیری پوست میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد