به گزارش جامجم آنلاین به نقل از دیجیاتو، دنیای موبایل های اندرویدی در ۲۰۱۶ شاهد یک انقلاب نبود و بیشتر آنچه در این سال رونمایی شد را می توان بهبودهایی دانست در مقابل نسخه های قبلی خودشان.
سامسونگ تصمیم گرفت زبانی که سال گذشته برای طراحی در پیش گرفته بود را بهبود دهد، ال جی به سراغ بازی با ماژول ها رفت، لنوو در برخی بازارها حضور موثرتری یافت و البته گوگل هم تمام قد با موبایلی شایسته وارد میدان شد.
به طور جامع تر می توان ۲۰۱۶ را سالی برای راه یافتن واقعیت مجازی به موبایل ها، پردازنده هایی سریع تر، امنیت بیشتر به لطف سنسورهای بیومتریک و البته دوربین های بهتر و باتری های بزرگتر دانست. حال که این سال به پایان می آید، چه می توانیم از سال ۲۰۱۷ انتظار داشته باشیم؟ موبایل های اندرویدی در این سال به کدام سمت و سو کشیده خواهند شد؟ در ادامه، به همین موضوع پرداخته ایم.
حاشیه های رو به کاهش
بی شک ۲۰۱۷ جالب ترین نقطه در تاریخ موبایل های هوشمند است. نه صرفاً به دلیل افزایش سرعت پردازشی و قدرت سخت افزاری، بلکه از نظر طراحی. اینطور که پیداست سازندگان موبایل های اندرویدی به سمت نمایشگرهای کم حاشیه تر گام بر می دارند. همین مسئله سبب می گردد تا بدون افزایش اندازه دستگاه به شکلی غیر قابل تحمل، بتوانیم از نمایشگرهای بزرگتری در همراه ترین گجت خود استفاده کنیم.
با این حال اکنون پرسش اصلی این است که نام های بزرگ صنعت موبایل چگونه می توانند به طراحی بدون حاشیه دست پیدا کنند؟ باید در ماه های پیش رو دید که آیا شرکت هایی مانند سامسونگ یا ال جی و سونی، تصمیم دارند از روند شیائومی پیروی کنند یا برنامه های دیگری برای دست یافتن به این نوع طراحی در سر دارند. شیائومی راهکارهای هوشمندانه ای برای اسپیکر و دوربین سلفی در «می میکس» به کار گرفته بود که دست کم بخش اسپیکر تماس را می توان نبوغ آمیز دانست.
ولی در مجموع باید انتظار موبایل هایی با نمایشگر بزرگتر را کشید. موبایل هایی که البته خودشان قرار نیست بزرگتر باشند.
اژدهای ۱۰ نانومتری
«اسنپدراگون ۸۳۵»
خودتان را برای شنیدن مکرر این نام حسابی آماده کنید. این چیپست مجتمع که کوالکام بخشی از اطلاعات آن را به تازگی منتشر کرده، با همراهی شرکت سامسونگ ساخته خواهد شد و طبیعتاً می توان انتظار داشت که اغلب پرچمداران اندرویدی از آن استفاده کنند. طراحی ۱۰ نانومتری این چیپست نیز خبر از قدرت بیشتر و مصرف بهینه تر انرژی می دهد.
در این میان قرار است سامسونگ هم چیپست خانگی و ۱۰ نانومتری خودش را داشته باشد. اینطور که پیداست، این چیپست نیز «اگزینوس ۸۸۹۵» نام خواهد داشت و در برخی مدل های گلکسی نوت ۸ و گلکسی S8 به کار گرفته می شود.
با این حال چیپست سامسونگ معمولاً در ابزارهای خود شرکت یاد شده مورد استفاده قرار می گیرد، هر چند که برخی شرکت های سازنده موبایل چینی هم در سال ۲۰۱۶ به سراغ خرید چیپست های اگزینوس رفتند. چنین شرایطی به معنای آن است که اغلب موبایل های پرچمدار در سال آینده از اسنپدراگون ۸۳۵ نیرو خواهند گرفت.
اما اخبار هیجان انگیز بخش سخت افزاری موبایل های ۲۰۱۷ همینجا به پایان نمی رسد. در ۲۰۱۶، تلفن همراه وان پلاس ۳ کاربران را با موبایل های اندرویدی با رم ۶ گیگابایتی آشنا کرد و حالا انتظار می رود که بیشتر پرچمداران بعدی به چنین حجمی از رم دسترسی پیدا کنند.
احراز هویت امن تر
اگرچه پس از سال ۲۰۱۳ به لطف اپل و آیفون 5s سنسور اثر انگشت در موبایل ها فراگیر شد ولی سامسونگ در ۲۰۱۶ با گلکسی نوت ۷ به دنیای تکنولوژی نشان داد که می توان استفاده ای مناسب از سنسور تشخیص عنبیه چشم در موبایل ها داشت.
در چنین حالتی، در سال پیش رو بزرگان صنعت موبایل هر دو انتخاب را پیش روی خود دارند و باید دید آیا شرکت ها از اسکنرهای چشمی استفاده خواهند کرد یا خیر. در همین حال نمی توان انتظار داشت که سنسورهای اثر انگشت به دست فراموشی سپرده شوند و نه تنها پرچمداران، بلکه میانرده های بیشتری از آن بهره خواهند گرفت.
مسئله اینجاست که به شکل تئوری، اسکنرهای چشمی امن تر از حسگرهای پایش خطوط روی انگشتان شما هستند. در حال حاضر هم انتظار می رود که سامسونگ دوباره از این ویژگی استفاده کرده و آن را در پرچمدار بعدی اش قرار دهد. شنیده می شود که حتی ال جی هم می خواهد در G6 از این فناوری بهره گرفته و آن را در اختیار کاربرانش بگذارد.
اما خود سنسورهای اثر انگشت هم احتمالاً وارد مرحله ای تازه خواهند شد. همین چند روز پیش سینپتیکس سنسور جدیدی را معرفی کرد که می تواند خطوط انگشت را از زیر شیشه نمایشگر هم پایش کند. چنین مسئله ای به سادگی خبر از آن دارد که می توانیم در سال آینده شاهد پرچمدارانی باشیم که کلید هوم را حذف کرده اند و به سراغ قرار دادن حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر رفته اند.
فراگیر شدن دوربین های دوگانه
اگرچه شرکت HTC با موبایل One M8 برای اولین بار در سطح گسترده دوربین های دوگانه را آزمایش کرد اما چندان نتوانست کاربران را به این مقوله و استفاده های آن علاقمند کند. در سال ۲۰۱۶ ولی شرکت های مختلفی ماژول های دوگانه دوربین را در پرچمداران خود قرار داده و سعی کردند استفاده های مختلف و بیشتری را نیز برای کاربران به ارمغان بیاورند.
تا اینجای کار نتیجه مثبت بوده، هرچند که هر شرکت راه و روش خاص خود را برای استفاده از دوربین های دوگانه در پیش گرفته. اما در هر حال به نظر می رسد که شرکت های مطرح بیشتری علاقمند به استفاده از ماژول های دوگانه در ابزارهای پرچمدار خود هستند.
واقعیت مجازی همچنان به دنبال فراگیر شدن
چند سالی هست که شرکت های بزرگ حوزه تکنولوژی و موبایل در تلاش برای فروش هدست های واقعیت مجازی به کاربران هستند. گوگل چند ماه پیش از Daydream View پرده برداشت و سامسونگ هم که مدت هاست Gear VR را دارد و تایید هم نموده که مشغول توسعه نمونه جدید و پیشرفته تری از این هدست است.
با وجود تلاش چند ساله شرکت ها در زمینه واقعیت مجازی از نوع موبایلی اش، در سال ۲۰۱۶ بود که کم کم می شد به نتایج آن اعتماد کرد و به سراغش رفت. انتظار هم می رود که واقعیت مجازی بخش بزرگی از دنیای موبایل را در سال ۲۰۱۷ به خود اختصاص دهد و برای کاربران حرفه ای در هنگام خرید موبایل جدید تبدیل به یک فاکتور شود.
این در حالیست که توسعه دهندگان بازی های ویدیویی نیز به خوبی پتانسیل های واقعیت مجازی را درک کرده اند و به راحتی می توان قابلیت های آموزشی را هم به این پلتفرم افزود.
مرگ درگاه هدفون
در سال ۲۰۱۶، لنوو و اپل با درگاه هدفون خداحافظی کردند و اینطور که به نظر می رسد تعداد بیشتری از شرکت ها در سال پیش رو می خواهند چنین کاری را انجام دهند. قابلیت های بسیار بالای USB-C باعث شده تا برخی از سازندگان مطرح موبایل مانند سامسونگ نیز به این مسئله فکر کنند.
در ماه های گذشته نیز چندین بار این خبر از سوی منابع و نشریات کره جنوبی پیش کشیده شد و به نظر می رسد که گلکسی S8 سامسونگ فاقد چنین درگاهی خواهد بود. باید دید سایر شرکت ها چه رویکردی را در قبال درگاه هدفون در پیش می گیرند.
مسئله ای که باید به آن توجه کرد این است که این درگاه، سن و سال بسیار بالایی دارد و به نسبت کارکردی که دارد، حجم زیادی از فضای داخلی موبایل را در اختیار می گیرد. اپل این درگاه را از آیفون ۷ حذف کرد ولی به جای آن باتری یا نمایشگر بزرگتر یا سنسور اضافه تری در موبایلش قرار نداد. کاری که اپل کرد، عملاً حذف این درگاه را زیر سوال برد و باید ببینیم که آیا سایر شرکت ها با حذف آن می توانند استفاده بهتری از فضای داخل دستگاه داشته باشند یا خیر.
به روز تر، مستحکم تر، سریع تر و قوی تر
۲۰۱۷ از همین حالا و مخصوصاً از نظر طراحی، سال متفاوت و هیجان انگیزی برای دنیای موبایل های اندرویدی است. اسمارت فون ها به لطف چیپست های مجتمع قوی تر، به شدت سریع تر می شوند و صفحه نمایش آنها نیز حجم بیشتری را از بدنه در اختیار خواهد گرفت.
دوربین های دوگانه در موبایل ها نیز همانطور که ذکر شد فراگیرتر شده و احتمالاً می توانند حرف های بیشتری برای زدن در برابر دوربین های DSLR داشته باشند. در سال آینده شاید معرفی اولین موبایل تاشونده را هم شاهد باشیم.
نکته پایانی که باید به آن پرداخت، به روز رسانی های اندروید است که هر شرکت به نوبه خود سهمی از تاخیر در ارائه آنها دارد. در سال ۲۰۱۶ گوگل رسماً اولین موبایل های خود را ارائه داد؛ موبایل هایی که ادعا می کند این بار بر خلاف نکسوس ها، حتی طراحی شان را هم خودش انجام داده. حضور گوگل در جمع تولید کنندگان این نوید را می دهد که در سال بعدی سایر سازندگان همت بیشتری برای ارائه سریع تر به روز رسانی های اندروید به خرج دهند.
عدم ارائه به روز رسانی های اندروید بزرگترین مشکل و ضعف پرچمداران پرقدرت اندرویدی است که احتمالاً در سال پیش رو وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد