با پیروزی حزب الله در 2 جبهه سیاسی و نظامی صورت می‌گیرد

خروج لبنان از بن‌بست سیاسی با حمایت حزب‌الله

سیدحسن نصرالله، روز یکشنبه در سخنانی تاکید کرد: نمایندگان حزب‌الله در پارلمان لبنان در جلسه آتی از نامزدی میشل عون برای تصدی پست ریاست‌جمهوری حمایت می‌کنند. وی در عین حال یاد‌آور شد که «مانع نخست‌وزیری سعد حریری، رهبر جریان المستقبل لبنان نمی‌شود». نصر‌الله در بخش دیگری از سخنرانی خود به تحولات سوریه پرداخته و به صراحت گفت: « هیچ‌کس روی شکست ما حساب باز نمی‌کند. هزاران نفر از نیروهای مجاهد ما در جبهه‌ها هستند و هرکس که روی خسته‌ شدن ما حساب باز می‌کند باید ناامید شود. تنها موردی که باعث می‌شود ما به لبنان بازگردیم پیروزی ما در سوریه است». این دو موضوع مهم‌ترین اشارات وی به پیروزی حزب‌الله در دو جبهه «سیاسی» و «نظامی» است.
کد خبر: ۹۶۰۲۷۱

به گزارش جام‌جم، عصر روز یکشنبه میشل عون، رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح لبنان به دیدار سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله رفت تا از او به خاطر حمایت‌هایش تشکر کند. به گزارش پایگاه خبری العهد، میشل عون پس از این دیدار گفت: سیدحسن نصرالله تمامی تسهیلات لازم را برای حل مساله انتخاب رئیس‌جمهور آتی لبنان ارائه کرد. ما به نتیجه خوبی رسیدیم و امیدواریم که تمامی شرایط فراهم آید.

تحولات جاری در لبنان و سوریه امروزه ناظران بین‌المللی را شگفت‌زده کرده است. آنها این تحولات را به صورت پیروزی‌های درخشان محور مقاومت در دو کشور سوریه و لبنان می‌بینند که از یک طرف به لحاظ سیاسی راه را برای ریاست جمهوری نامزد مورد نظر حزب‌الله گشوده و از سوی دیگر با شکست دادن تروریست‌ها در حلب می‌رود که سوریه را دوباره به همان وضعیت گذشته خود بازگرداند. روزنامه لبنانی السفیر روز گذشته با اشاره به همین امر نوشت: «پرونده نبرد حلب و ریاست جمهوری لبنان در حال بسته شدن است».

پیروزی مقاومت در جبهه سیاسی

پنجشنبه گذشته سعد حریری در یک اقدامی باور نکردنی از نامزدی میشل عون (نامزد حزب‌الله و جریان 8 مارس) برای ریاست جمهوری لبنان حمایت کرد . این درحالی بود که طی دو سال گذشته جریان 14 مارس به رهبری سعد حریری با نامزدی میشل عون مخالفت کرده و به جای او از افراد دیگری مانند سمیر جعجع یا سلیمان فرنجیه دفاع می‌کرد. با این اقدام حریری، گام بزرگی در راه حل بن‌بست سیاسی لبنان برداشته شد و قرار است ظرف روزهای آینده هیاتی از عربستان سعودی برای تائید رسمی نامزدی ژنرال «میشل عون» وارد بیروت شود. به گفته این منابع، ظرف روزهای آینده ممکن است هیات‌هایی به نمایندگی از کشورهای غربی و کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس نیز برای اعلام حمایت از نامزدی عون به بیروت سفر کنند. همچنین قرار است امروز یک هیات روسی به ریاست میخاییل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه روانه بیروت شده و با میشل عون و سعد حریری دیدار داشته باشد. اینها همه بیانگر قطعی بودن ریاست جمهوری میشل عون است، هرچند سرنوشت نهایی او را باید پارلمان لبنان در هفته آینده تعیین کند. پیش از این عربستان سعودی از مخالفان سرسخت نامزدی میشل عون بود. اقدامات اخیر ریاض و سعد حریری در نظر بسیاری از تحلیلگران به معنای شکست آشکار محور ارتجاعی در برابر محور مقاومت و یک پیروزی درخشان سیاسی برای محور مقاومت در لبنان و کل منطقه است .

پیروزی مقاومت در نبردهای میدانی

کسی نیست در این نکته تردید داشته باشد که اگر حضور حزب‌الله در درگیری‌های سوریه نبود، چه بسا تروریست‌ها به کمک حامیان منطقه‌ای خود موفق می‌شدند یک جبهه دیگر از سمت لبنان گشوده و به این ترتیب بخش‌هایی از خاک سوریه را به تصرف خود درآورند. حزب‌الله و فداکاری‌های محور مقاومت اگر نبود چه بسا تروریست‌ها از حومه دمشق به سمت مرکز این شهر پیشرفت کرده و تاکنون نهادها و موسسات دولتی را به کنترل خود درآورده بودند. در یک کلمه اگر محور مقاومت نبود با سرنگونی نظام حاکم بر سوریه این کشور نیز به همان سرنوشتی دچار شده بود که لیبی دچار شد. نیروهای حزب‌الله طی سه سال گذشته موفق شدند مناطق مهمی را از چنگ تروریست‌ها خارج کنند. آزادی حلب چنان‌که نصرالله گفت یک اتفاق تعیین‌کننده در جنگ سوریه خواهد بود و به کلی سرنوشت جنگ دراین کشور را به نفع محور مقاومت قطعی خواهد کرد .

روزنامه لوموند در گزارشی در باره پیروزی‌های حزب‌الله در منطقه و سوریه نوشت: حزب‌الله هزینه سنگینی برای مشارکتش در جنگ سوریه می‌پردازد. با این حال برآورد تحولات داخلی لبنان در طول سال‌های پس از 2011 نشان می‌دهد که علاوه بر شیعیان، بخش عمده‌ای از گروه‌های مسیحی، مارونی، علوی، دروزی‌ها و حتی شماری از سنی‌ها همچنان حامی و پشتیبان حزب‌الله بوده و هستند و حزب‌الله همچنان وزن داخلی خویش را حفظ کرده است. از زمان آغاز بحران داخلی در سوریه، مرزهای لبنان با سوریه به مامن امنی برای تروریست‌ها جهت انتقال نیرو و تجهیزات برای تروریست‌ها تبدیل شده بود. درست در چنین مقطعی بود که سید‌حسن نصرالله گفت: «سوریه در منطقه دوستانی حقیقی دارد که نخواهند گذاشت این کشور به دست آمریکا، اسرائیل یا گروه‌های تکفیری بیفتد». چند روز بعد حزب‌الله با نیروهای پرشمار وارد میدان نبرد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها