به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان ، پادشاه فصل ها رخ نموده و روزها کوتاه و شب های بلند و خنک آغاز شده است. اما این فصل هزار رنگ برای برخی افراد همراه با خستگی، کسالت و بی حالی است. خیلی از افراد هستند که با کوچک ترین باد سردی دچار سرماخوردگی و بیماری های ویروسی می شوند. در این مطلب 12 ماده غذایی مفید معرفی می کنیم که کمک می کنند تا پاییزی پرانرژی و دور از بیماری ها داشته باشید.
گردو: ضدخستگی
گردو را در سالاد بریزید و یا در وعده صبحانه به همراه پنیر میل کنید. چون یک ماده غذایی ضروری برای فصل پاییز است. گردو سرشار از آنتی اکسیدان ها، امگا 3 ها، پروتئین، ویتامین E و B و همچنین حاوی پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن است. شما می توانید این ماده غذایی را در وعده صبحانه به همراه یک نوشیدنی گرم، یک واحد میوه مانند کیوی یا یکی از مرکبات و چند برش نان جو میل کرده و روزتان را با انرژی سپری کنید. البته یادتان باشد که میزان گردوی مصرفی تان از 4 تا 5 عدد بیشتر نشود چون در این صورت کالری بیشتری عایدتان می شود.
تره فرنگی: سوپی برای پاییز
تره فرنگی صرفاً برای لاغری کاربرد ندارد. این سبزی همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین های فراوان بوده و به راحتی می توانید از آن سوپی خوشمزه برای روزهای پاییزی درست کنید. توصیه می کنیم که از همان روزهای آغازین پاییز وعده های غذایی تان را با یک سوپ غلیظ مانند سوپ تره فرنگی آغاز کنید.
ماهی های حاوی ویتامین D
فصل پاییز با وجود تمام زیبایی هایش باعث افسردگی و بی حالی در بسیاری از افراد می شود. دلیل آن نیز کاهش نور خورشید است که برای برخی افراد ایجاد افسردگی می کند. برای مقابله با کمبود ویتامین D حاصل از نبود نور کافی باید به فکر افزایش جذب این ویتامین از طرق دیگر مانند مصرف ماهی باشید. توصیه می کنیم به سراغ ماهی های کوچک مانند ماهی ساردین و ماهی خال مخالی بروید. چون این نوع ماهی ها حاوی فلزات سنگین کمتری هستند.
لیموترش برای جذب ویتامین C
هر چه میزان ویتامین C بدنتان بیشتر باشد کمتر دچار افسردگی و بیماری های ویروسی می شوید. پرتقال، لیموترش، گریپ فروت، نارنگی و غیره جزو مرکباتی هستند که باعث بهبود خلق و خوی و تقویت سیستم ایمنی بدنتان می شوند. حتماً از میوه های تازه و کامل استفاده کنید. اگر عاشق آب میوه هستید در منزل نسبت به تهیه آن اقدام کنید. چون آب میوه های خانگی طعم، ویتامین و فیبر بیشتری نسبت به انواع صنعتی دارند.
فیبرها باعث می شوند که قند میوه ها یعنی فروکتوز به آرامی وارد جریان خون شود و با مصرف آن ها احساس سیری طولانی مدتی خواهید داشت. اگر از مشکلات گوارشی رنج نمی برید می توانید روزانه تا 3 واحد مرکبات میل کنید. اگر دچار ورم یا زخم معده نیستید همیشه از لیموترش استفاده کنید. لیموترش یکی از فوق العاده ترین منابع ویتامین C محسوب می شود. یادتان باشد که این میوه ترش بخصوص در غذاهای گیاهخواران بسیار مفید و لازم است چون میزان جذب آهن گیاهی را افزایش می دهد.
قارچ ها: کم کالری و سرشار از مواد معدنی
در فصل پاییز از مصرف قارچ غافل نشوید. هر نوع قارچی که در محل زندگی تان وجود دارد را مصرف کنید. این مواد غذایی کم کالری بوده و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. توصیه می کنیم سبزیجاتی مانند قارچ، مارچوبه، گوجه فرنگی، بروکلی و اسفناج را به صورت پخته میل کنید. چون در این صورت بدن بهتر می تواند ویتامین های موجود در آن ها را جذب کند.
چای رویبوس برای ناکار کردن میکروب ها
نوشیدنی های داغ در فصل پاییز باعث گرم شدن و تأمین آب بدنتان خواهند شد. در بین این نوشیدنی ها چای سبز و چای رویبوس جزو بهترین ها هستند. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و چای رویبوس یک دمنوش بدون تئین است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند. توصیه می کنیم این نوشیدنی را با یک قاشق کوچک عسل شیرین کرده و از طعم آن لذت ببرید. در عین حال نیز بدنتان را به شیوه ای طبیعی تقویت کنید. می توانید به چای سبزتان نیز چند قطره لیموترش بچکانید تا خواص آن افزایش یابد.
کدو حلوایی: آنتی اکسیدان هایی که سیستم ایمنی را مجهز می کنند
انواع کدو حلوایی با رنگ های نارنجی چشم نواز منبع آنتی اکسیدان هایی هستند که باعث تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل مهاجم خارجی می شوند. یادتان باشد که تخمه های داخل کدو حلوایی نیز منبع خوب پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی فوق العاده ای مانند منیزیم، آهن، فسفر، زینک، مس، پتاسیم و غیره هستند. در واقع این میوه با گوشت و تخمه هایش دوست سلامتی و قدرت بدنی است.
سیب و گلابی: سرشار از ویتامین
یک ضرب المثل معروف می گوید روزی یک عدد سیب شما را از مطب دکتر دور می کند. در فصل پاییز سیب ها و گلابی هایی که تازه به تازه وارد بازار میوه می شوند بسیار خوش طعم و آب دار هستند و در عین حال ویتامین ها و فیبرهای بیشتری دارند. توصیه می کنیم با شروع فصل پاییز به طور مرتب سیب و گلابی میل کنید. البته بهتر است از انواع ارگانیک و طبیعی استفاده کنید تا بتوانید پوست آن ها را که سرشار از ویتامین ها هستند میل کنید. اگر از مشکل کولیت روده یا سندرم روده تحریک پذیر رنج می برید بهتر است این میوه ها را به صورت پخته شده و کمپوت میل کنید. یادتان باشد که این دو میوه حاوی یک رنگدانه طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و آنتی هیستامینی قوی به نام پکتین است که فواید زیادی برای بدن دارد.
کلم ها: تقویت کننده بدن
کلم ها با هر رنگی از سفید، سبز یا قرمز که باشند مانند کلم برگ، گل کلم یا بروکلی و کلم قرمز و کلم بروکسل جزو سبزیجات مفید برای فصل سرما هستند. کلم ها گنجینه های سلامتی هستند که به دلیل میزان بالای ویتامین B و C و همچنین آنتی اکسیدان ها و پتاسیم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. توصیه می کنیم از انواع کلم ها با رنگ های مختلف استفاده کنید. چون هر رنگی نشان دهنده خواص ویژه خود است. گل کلم و کلم سفید باعث ارتقای سلامت قلب می شوند. کلم قرمز خواص ضد پیری دارد. بروکلی و کلم های سبز به تقویت قوه بینایی کمک می کنند.
انگور: خسته نباشید
انگور سفید، قرمز یا سیاه جزو منابع آنتی اکسیدان ها، ویتامین های B1 ،B2 ،B6 و ویتامین C است. بهتری است بدانید که انگور سرشار از فروکتوز است و می تواند به راحتی گرسنگی و بی حالی و کسالت شما را برطرف کند.
عسل برای مقابله با ویروس ها
گرچه می توان از عسل در هر فصلی از سال استفاده کرد اما این ماده غذایی باید پای ثابت رژیم غذایی فصل پاییز باشد. عسل به ویروس ها و باکتری ها مقابله کرده و خاصیت ضدالتهابی دارد. بنابراین شما را از بیماری های این فصل دور می کند.
میوه شاه بلوط: سرشار از آهن و کلسیم
شاه بلوط در فصل پاییز زمین جنگل ها را می پوشاند. این میوه سرشار از آهن، کلسیم و پتاسیم است. البته یادتان باشد که در مصرف آن دچار افراط نشوید چون حاوی میزان زیادی قند است. یادتان باشد که مصرف منظم و روزانه مواد غذایی سرشار از قند می تواند باعث خستگی بدن شده و ترشح انسولین را بالا ببرد. این افزایش انسولین نیز باعث افت شده و به ایجاد احساس گرسنگی و خستگی دامن می زند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت