دکتر حسین فودازی متخصص رادیوتراپی انکولوژی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : سرطان مثانه ، از کل سرطانهای موجود حدود 8 درصد از سرطانهای مردان و همچنین 2تا 4 درصد از سرطانهای زنان را تشکیل میدهد.
وی در ادامه در خصوص علایم سرطان مثانه افزود : وجود خون در ادرار خیلی معنی دارد، از این رو در صورت دیدن خون در ادرار باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. شایع ترین علامت این سرطان، وجود خون در ادرار است همچنین سوزش ادرار ، تکرر ادرار از علائم ابتدایی سرطان مثانه است، علائم سرطان مثانه بسیار شبیه علائم عفونت دستگاه ادراری هستند اما با پیشرفت سرطان علائم بیماری گسترده تر می شود و با دردهای لگنی ، تورم اندام تحتحانی ،کاهش وزن ،درد در پشت یا کمر و درد های استخوانی همراه می گردد.
فودازی در رابطه با فاکتور های خطر این بیماری متذکر شد: شیوع سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان است و افرادی که سیگار و تنباکو استعمال میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند .برخی از افرادی که مشاغل خاص دارند مانند کارگران صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ بیشتر از سایرین درگیر این بیماری می شوند .عفونت مکرر و طولانی مدت ، احتباس ادراری طولانی مدت یکی از عوامل مهم در ابتلا به سرطان مثانه است .
دوری از سیگار، اجتناب از قرار گرفتن در معرض تنفس مواد شیمیایی و نوشیدن مایعات زیاد میتواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را در افراد کاهش دهد. مواد خوراکی ای که مصرف می کنید، یک رژیم غذایی با میزان بالای چربی و گوشت سرخ شده خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.
عفونتی با نام «شیستوزومیازیس» که نوعی انگل است وجود دارد که این انگل خاصیت رشد در مثانه را دارا است و یکی از عوامل خطرزا برای این بیماری محسوب می شود .عفونتهای مکرر مثانه و سابقه ابتلا به سنگ مثانه، استعداد ابتلای فرد به سرطان مثانه را بالا میبرد.
این سرطان شناس درباره درمان این بیماری بیان کرد: درمان سرطان مثانه بستگی به میزان گسترش و پیشرفت بیماری دارد و هرچه بیماری زود تر تشخیص داده شود راحت تر و زود تر قابل درمان است ولی در صورتی که فرد بی توجهی کند به علائم این بیماری ، سرطان گسترده تر شده و ممکن است به ریه و کبد برسد در این صورت ممکن است بیمار جان خود را از دست بدهد، اما در مرحل ابتدایی بیماری کاملا قابل درمان است.
در بیمارانی که بیماری آنها به سایر نقاط بدن منتشر شده است به جای جراحی، با اشعه درمانی و شیمی درمانی تحت درمان قرار می گیرند.
وی در پایان هشدار داد : افراد سیگاری و کسانی که مواد دخانی و مخدر مصرف می کنند باید بدانند سرطان مثانه در سیگاری ها از درجات پیشرفته تری برخوردار است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد