مهمترین فاکتورهای خطر برای ایجاد سکته مغزی عبارتند از سن بالا، فشار خون بالا، بیماری قند، مصرف سیگار، چربی خون بالا و زندگی بیتحرک.
با توجه به شیوع بالای سکته مغزی و همچنین فرا رسیدن تعطیلات نوروزی و افزایش سفرها رعایت نکات زیر برای بیماران سکته مغزی توصیه میشود.
ـ در صورتی که در چند هفته اخیر سکته مغزی داشتهاید بهتر است مسافرت نکنید. بویژه درمورد مسافرت هوایی که توصیه میشود حداقل 2 تا 3 ماه بعد از سکته مغزی مسافرت هوایی انجام نشود.
ـ برای مسافرت حتما با پزشک متخصص مغز و اعصاب خود مشورت کنید.
ـ وقتی وضع شما دارای ثبات بود و پزشک معالج اجازه سفر داد، میتوانید به همراه یک مراقب مسافرت کنید و او را در جریان وضع جسمی خود قرار دهید. گاهی برای شما باید صندلی و تغییرات خاص در نظر گرفته شود.
ـ همان طور که ذکر شد مسافرتهای هوایی بویژه مسافرت طولانی توصیه نمیشود.
ـ هنگام مسافرت طولانی در صورتی که دچار ضعف یک نیمه بدن (بویژه پا) هستید، توصیه میشود هر 5/0 تا 1 ساعت حرکت داشته، تا از بیحرکتی اندامها (بویژه اندامهای تحتانی) اجتناب شود، زیرا بیحرکتی طولانی پا میتواند باعث ایجاد لخته در وریدهای پا و متعاقب آن آمبولی ریه شود. ماساژ و بانداژ متناوب اندامهای دچار فلج توصیه میشود.
ـ مصرف منظم و به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج به هیچ عنوان فراموش نشود. بویژه کنترل دقیق فشار خون و دیابت مدنظر باشد.
ـ در حین سفر مصرف مرتب و فراوان مایعات داشته باشید.
ـ در اغلب بیماران سکته مغزی، به داشتن رژیم مناسب غذایی و اجتناب از مصرف زیاد نمک، چربی و قند توصیه میشود که این مساله در سفر نیز باید مدنظر باشد.
ـ در صورتی که دچار فلج اندامها هستید. انجام فیزیوتراپی توسط همراه در حین سفر ادامه یابد.
دکتر محمد روحانی
متخصص مغز و اعصاب
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت