سکته مغزی؛ دومین علت مرگ و میر در کشور/لخته عروق مغزی علت۹۰ درصد سکته‌های مغزی است

دبیر اجرایی نهمین کنگره استروک ایران با بیان اینکه سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در کشور است، گفت: شناخت علائم خطر این بیماری توسط مردم می‌تواند در کاهش مرگ و میر ناشی از سکته مغزی مؤثر واقع شود.
کد خبر: ۱۰۰۷۶۷۴
سکته مغزی؛ دومین علت مرگ و میر در کشور/لخته عروق مغزی علت۹۰ درصد سکته‌های مغزی است

به گزارش جام جم آنلاین ، احسان شریفی‌پور دبیر اجرایی نهمین کنگره استروک ایران در نهمین کنگره بین المللی استروک ایران اظهار داشت: در این کنگره برنامه‌های جامعی مدون شده تا در راستای کاهش سکته مغزی در جامعه گام برداریم، بر همین اساس از جراحان و متخصصان مربوطه، تکنسین‌های آمبولانس، پرستاران و فیزیوتراپیست‌ها جهت شرکت در کنگره دعوت شده تا شاهد موفقیت‌های زیاد در حوزه کاهش سکته مغزی باشیم.


وی بیان کرد: سکته مغزی در ایران نخستین علت ناتوانی و دومین علت مرگ و میر در کشور به شمار می‌رود بنابر این باید صدای سکته مغزی را بشنویم و علائم خطر آن را بشناسیم.


دبیر اجرایی نهمین کنگره بین المللی استروک ایران با بیان اینکه با شناختن علائم خطر سکته مغزی و پیشگیری از آن می‌توانیم از حالت بحران سکته مغزی در کشور خارج شویم، افزود: در نهمین کنگره بین‌المللی استروک برنامه‌های جامعی در این زمینه مدون شده است.


شریفی‌پور ادامه داد: پیشگیری از سکته مغزی امکانپذیر است و تغییرات سبک زندگی روزمره می‌تواند در کاهش آمار سکته مغزی مؤثر واقع شود، همچنین چاقی،‌ فشار خون بالا، دیابت، استعمال سیگار و چربی زیاد همچنین بیماری‌های قلبی از دیگر عوامل بروز سکته مغزی بوده که در بسیاری از موارد با تغذیه سالم و انجام ورزش و تحرک می‌توان حتی تا 17 برابر از سکته مغزی جلوگیری کرد.


دبیر اجرایی نهمین کنگره بین المللی استروک ایران گفت: 25 درصد سکته های مغزی منشأ قلبی دارد و بر اثر مکث لخته از قلب به مغز رخ می دهد.


شریفی پور افزود: 90 درصد سکته های مغزی بر اثر تشکیل لخته در عروق مغزی به وجود می آید و 10 تا 15 درصد سکته های مغزی بر اثر پاره شدن رگ مغزی رخ می دهد.


وی بیان کرد: یک چهارم سکته های مغزی از طریق لخته ای که از قلب به سمت مغز حرکت کرده و موجب سکته مغزی می شود.


دبیر اجرایی نهمین کنگره بین المللی استروک ایران با بیان اینکه مهمترین بیماری های قلبی که باعث سکته مغزی می شوند بیماری های آریتمیک هستند افزود: یعنی بر اثر نامنظم بودن ضربان قلب و تپش های قلب نامنظم موجب ایجاد لخته می شود که این لخته به سمت عروق مغزی حرکت می کند.


وی با تأکید بر اینکه کسی که بیماری قلبی دارد باید تحت نظر پزشک متخصص قلب باشد، گفت: قطعاً کنترل بیماری های قلبی احتمال بروز سکته های مغزی در 25 درصد موارد را کاهش می دهد.
این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: عمده ترین مشکلات قلبی که در بروز سکته های مغزی مؤثر هستند با یک نوار قلب ساده نیز قابل تشخیص است و نیاز به انجام تست های تخصصی در تشخیص اولیه نیست مگر اینکه پزشک متخصص درخواست تست های تخصصی تر داشته باشد.


شریفی پور گفت: امروز با درد قفسه سینه همه به متخصص قلب مراجعه می کنند تا از سکته قلبی مصون بمانند اما سکته مغزی مهجور مانده، زیرا فرد با اختلال تکلم مواجه می شود و قدرت فریاد ندارد که زمان طلایی 4 ساعت و نیم از بین می رود.


وی افزود: آگاه سازی مردم از سوی رسانه ها موضوع مهمی است که نباید از آن غافل شویم زیرا استروک دومین عامل مرگ ومیر در کشور است.


گفتنی است، نهمین کنگره بین المللی استروک ایران با حضور سخنرانانی از کشورهای آلمان، آمریکا، هند، ترکیه و بیش از 500 متخصص از سراسر کشور با برگزاری 9 کارگاه تخصصی آموزشی، 90 سخنرانی، 30 مقاله تحقیقی و 60 مقاله پوستر تا 13 اسفند در مرکز همایش های کتابخانه ملی در حال برگزاری است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها