به گزارش ایسنا، طبخ غذا با آتش یکی از عوامل اصلی مشکلات سلامتی برای میلیونها شهروند در کشورهای در حال توسعه به شمار میآید.
در واقع دود ناشی از طبخ غذا موجب بروز مشکلات تنفسی و همچنین آلودگی هوا میشود. در تلاش برای حل این مشکل، گروه تحقیقاتی «RTI International» در آمریکا اجاقی ابداع کرده که پاکتر میسوزد و گجتها را نیز نیرودهی میکند.
این اجاق از نوعی مولد ترموالکتریک برای تبدیل حرارت ناشی از سوختن چوب به برق استفاده میکند؛ ولتاژ حاصل به نوبه خود، یک فن تعبیهشده در آن را نیرودهی میکند.
این فن، هوا را به داخل اتاقک احتراق میدمد و در نتیجه آتش به صورت کارآمدتری میسوزد، دود کمتری تولید میکند و چوب کمتری برای ایجاد حرارت لازم است.
برق اضافی را میتوان برای نیرودهیکردن تلفنها یا لامپها استفاده کرد.
آزمایشات میدانی این اجاق در هند انجام شده و ژوئن گذشته به اتمام رسید.
گروه سازنده هماکنون در حال آزمایش دوامپذیری اجاق به همراه انجام تحقیقات بازاریابی است و امیدوار است این اجاق را ظرف 18 ماه آینده عرضه کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: