چاقی یکی از معضلات اصلی برای بهداشت عمومی است و با بروز مشکلات و عوارض بسیاری همچون بیماریهای قلبی، سرطان و فشارخون مرتبط است. به گفته پزشکان، چاقی مادران میتواند در افزایش خطر ابتلای نوزادان به بیماریهایی از قبیل دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی در دوران بزرگسالی و افزایش خطر مرگومیر آنها نقش داشته باشد.
در این بررسی پزشکان آمریکایی نمونه خون بندناف نوزادان متولد شده از مادران لاغر، دارای اضافه وزن و چاق را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند وزن مادر پیش از بارداری تاثیر چشمگیری بر سیستم ایمنی نوزاد دارد و او را در معرض ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت و بیماریهای قلبی قرار میدهد.
متخصصان در بررسیهای پیشین خود به این نتیجه رسیده بودند که چاقی مادران با افزایش احتمال ابتلای کودک به بیماریهای قلبی – عروقی و آسم مرتبط است. در این بررسی عنوان شده که چاقی مادر مشخصا با بروز تغییرات در سیستم ایمنی نوزاد و افزایش احتمال ابتلای او به این بیماریها در سنین بالاتر مرتبط است.
به گزارش ساینس دیلی، پزشکان آمریکایی مشاهده کردند سلولهای ایمنی موجود در بدن نوزادان متولد شده از مادرانی با شاخص توده بدنی بالا در مقایسه با نوزادان مادران لاغر، قادر نیستند به آنتیژنهای باکتریایی واکنش نشان دهند. همچنین میزان سلولهای CD۴-T در این نوزادان پایینتر است. هر دوی این تغییرات میتواند واکنش بدن به عفونت و واکسیناسیون را با خطر روبرو کند. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد