جالب است بدانید در تحقیقی که نتایج آن در JAMA Internal Medicine منتشر شده گروهی از ۲۳۱۵ فرد میانسال (۴۲ تا ۶۰ ساله) از فنلاند شرقی انتخاب شده و بعد از ۲۱ سال مورد بررسی قرار گرفتند تا معلوم شود چند نفرشان و به چه دلایلی فوت کردهاند. مشخص شد آنهایی که بیشتر از حمام سونا استفاده کرده بودند، شانس بیشتری برای عمر طولانیتر داشتند. کسانی که دو تا سه بار در هفته به سونا میرفتند، نسبت به آنهایی که یک بار در هفته از سونا استفاده میکردند، ۲۲ درصد کمتر در معرض مرگ در اثر نارسایی قلبی بودند. افرادی هم که چهار تا هفت بار در هفته به حمام سونا میرفتند، ریسک مرگ در اثر نارسایی قلبی در آنها ۶۳ درصد کمتر بود. در حقیقت ریسک مرگ برای آنهایی که ۴ تا ۷ بار در هفته به سونا میرفتند ۴۰ درصد کمتر از کسانی بود که یکبار درهفته از سونا استفاده میکردند.
در نهایت طول زمانی که افراد هر بار در سونا سپری میکردند نیز روی این نتیجه گیری تأثیر داشت. بیشتر از ۱۹ دقیقه ماندن در سونا در مقایسه با کمتر از ۱۱ دقیقه سپری کردن در این حمام، سبب شده بود، ریسک این نوع مرگ تا ۵۲ درصد کاهش یابد.
سونا در سراسر دنیا متنوع و گوناگون است. بعضی از آنها گرم و پربخار هستند و برخی دیگر گرم و خشک. به توصیه پژوهشگران سونایی که مد نظر آن هاست باید دارای هوای نسبتا «خشک با حرارت بالا و حدود ۸۰ تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد باشد. رطوبت لازم هم گهگاه با ریختن آب روی سنگهای گرمکن داخل حمام تأمین میشود.
اینکه خودتان را در معرض حرارت بالا قرار دهید، چگونه میتواند به سلامتتان کمک کند؟ به گفته محققان توضیحش دشوار است، اما دلیل اصلیش میتواند افزایش ضربان قلب بخاطر قرار گرفتن در محیط گرم و نسبتا خشک باشد که فوایدش تا حدودی تقلیدی از تأثیرات شگفت انگیزترین اکسیر زندگی یعنی ورزش است.
نکات ایمنی در استفاده از سونا
در هنگام استفاده از سونا در صورتی که عوارضی نظیر سر درد، سر گیجه، رخوت بیش از حد، تپش قلب غیر عادی رخ دهد باید بلافاصله سونا را ترک کرد. ورزش و نرمش سنگین در هنگام سونا اشتباه میباشد. افرادی که دچار مشکلات قلبی بوده و یا از ناراحتیهای ریوی رنج میبرند باید پیش از رفتن به سونا با پزشک خود مشورت کنند.
چنانچه استفاده از سونا بلامانع بود، افرادی که سابقه فشارخون بالا و یا بیماری قلبی و عروقی دارند، نباید بلافاصله بعد از سونا، دوش آب سرد بگیرند و یا داخل حوضچه آب سرد بروند. همچنین مبتلایان به صرع و دیابت مجاز به استفاده از سونا نمیباشند. قبل و بعد از سونا نیز نباید سیگار کشید. (سلامانه به نقل از علم ورزش)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد