یک متخصص تغذیه با بیان این که افراد باید وعده افطار را با غذای سبک آغاز کنند ، گفت : نان ، پنیر ، گردو ، سبزی خوردن ، خرما ، شیر ، بهترین مواد غذایی برای وعده افطار است.
کد خبر: ۷۷۸۶۲

به گزارش ایسنا ، وی با توجه به این که دستگاه گوارش ساعتها خالی بوده است اگر به طور ناگهانی با حجم زیادی از غذای سنگین مواجه شود ممکن است دچار مشکلات گوارشی شود. وی با بیان این که روزه داران باید از افطار کردن با غذای آبکی جدا خودداری کنند ، گفت : شل بودن غذا سبب می شود شیره های گوارشی که از معده ترشح می شوند به خوبی جذب نشود و سبب مشکلات گوارشی برای فرد شود. این متخصص تغذیه اظهار کرد: زمانی که ماه مبارک رمضان همزمان با فصل پاییز و زمستان می شود با توجه به این که روزها کوتاه و شبها بلند است افراد می توانند از سه وعده غذایی از ماه رمضان استفاده کنند. درستی تصریح کرد: روزه داران با آغاز ماه رمضان باید در خوردن شیرینی جات صرفه جویی کنند. این متخصص تغذیه با بیان این که افراد باید از خوردن غذاهای سنگین در هنگام سحر خودداری کنند ، افزود: اگر قرار است که در وعده سحر از غذای پختنی مصرف شود باید به مقدار کم از آن غذا استفاده شود و می توان از نان ، پنیر ، سبزیجات و میوه جات هم استفاده کرد. وی ادامه داد: مصرف سبزی و میوه در طول افطار تا سحر می تواند از تشنگی در طول روز جلوگیری کند. ایشان با اشاره به این که زنان باردار، شیرده نیاز به تغذیه متفاوت از سایر افراد دارند، گفت : با توجه به این که از ماه چهارم بارداری مقداری از غذای مادر صرف رشد جنین می شود بنابراین نیازمند تغذیه بیشتری هستند . اگر روزه داری به مادر و جنین لطمه می زند مادر باردار باید از گرفتن روزه اجتناب کند. وی تصریح کرد: هر فردی با هر نوع بیماری باید با نظر پزشک خود روزه بگیرد زیرا طبق دین مبین اسلام ضرر رساندن به بدن تحت هیچ شرایطی قابل پذیرش نیست . ایشان با اشاره به اهمیت تغذیه نوجوانان نسبت به سایر افراد ، گفت : با توجه به آمار بالای سوئ تغذیه در میان کودکان و نوجوانان ایرانی باید با مشورت با یک متخصص تغذیه مشخص شود که نوجوان هم توان روزه داری را دارد و در طول روزه داری رشد و نمو او دچار مشکل نمی شود. وی در مورد سالمندان گفت : با توجه به این که جذب دستگاه گوارشی در سالمندان کمتر است و متاسفانه دفع برخی از مواد در بدن آنها بیشتر می شود اگر روزه داری موجب بدغذایی سالمند شود باید از گرفتن روزه اجتناب کند. این متخصص تغذیه گفت : از آنجایی که در ماه رمضان در طول روز آب کافی به بدن نمی رسد ممکن است افراد دچار یبوست شوند و می توانند با خوردن سبزیجات ، میوه جات و حبوبات که مقدار قابل توجهی پروتئین ، فیبر ، نشاسته ، انرژی و ویتامین دارند استفاده کنند تا از بروز یبوست جلوگیری کنند. وی با بیان این که چای ، قهوه ، کاکائو غلیظ و فراوان موجب یبوست می شود ، خاطرنشان کرد: مصرف سه تا 4 لیوان چای کمرنگ از افطار تا سحر برای یک روزه دار کافی است. این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: مصرف آلو بخارا ، انجیر و توت خشک و یا خیس کرده می تواند به افرادی که دچار یبوست شده اند کمک کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها