به گزارش جام جم کلیک: امروزه میلیونها نفر در سراسر جهان از تلفنهای سلول (همراه) استفاده میکنند. در واقع تلفنهای همراه نوع پیشرفته رادیو تلفنهای دهه 1880 هستند که در آن زمان روی خودروها نصب و استفاده میشد. این سامانه دارای یک یا چند دکل آنتن مرکزی برای هر شهر بود و هر دکل میتوانست تا 25 کانال ارتباطی را تا شعاع 40 الی 50 مایل پوشش دهد اما به علت محدودیت کانالهای ارتباطی امکان مشترک شدن برای همه وجود نداشت. تلفن همراه سامانهای سلولی است است زیرامناطق تحت پوشش آن به سلول های تقریبا 6گوش(6ضلعی) تقسیمبندی می شود. بدین ترتیب کل فضای مورد نظرتحت پوشش سلولهای مختلف قرار میگیرند. درمرکز هر سلول یک دکل آنتن به نام BTS نصب میشود و بر حسب ظرفیت هر سلول تعداد مشترکان تغییر میکند.
درحقیقت بی تی اس همان فرستنده و گیرندههای کوچکی هستند که در نقاط مختلف شهر نصب میشوند و به کمک آنها مشترکین آنتندهی میشوند.
برای داشتن یک لینک باید فرستنده بی تی اس را هم فرکانس با گیرنده گوشی و گیرنده بی تی اس را هم فرکانس با فرستنده گوشی تنظیم کرد.
هدف از راه اندازی ایستگاههای بی تی اس دو مورد است:
نحوه نصب آنتنهای BTS
برای نصب آنتنهای بی تی اس فواصل معینی در نظر گرفته میشود. این فواصل براساس قواعد خاصی تعیین میشوند که از جمله آنها میتوان به ظرفیت آنتن منصوبه، تعداد مشترکین موجود در هر منطقه و کاهش تشعشات آنتن اشاره کرد. نزدیک بودن آنتنهای بی تی اس باعث کاهش تشعشات میشود به طوریکه در طی یک مسیر چند آنتن بی تی اس برای پوشش دهی نصب میشود. تعداد آنتنهای بی تی اس معمولا در مناطقی که استفاده از تلفن همراه بیشتر است زیاد میشود مثلا در شهرهای بزرگ تعداد آنتنهای بی تی اس بیشتر از مناطق دیگر است.
انواع BTS:
MICRO BTS
قابل استفاده در نقاط مسکونی و تجاری
برد: 500 متر
INSIDE CITY BTS
OUTSIDE BTS
قابل استفاده در خارج شهر
برد: 35 کیلومتر
وظایف BTS به طور مختصر:
رمزنگاری- پنهان نمودن- مالتی پلکس- مدولاسیون سیگنالهای ارسالی و دریافتی
برای آنتنRF تهیه سیگنال
همزمانی سیگنال و زمان به MS
تخصیص فرکانس به موبایل
آنالایز و اندازه گیری سیگنال های دریافتی از MS
بررسی امواج BTS بروی انسان:
استفاده از تلفن همراه بسیاری از مشکلات را برطرف کرده و به هر کاربری این امکان را می دهد که با دورترین نقاط ممکن نیز ارتباط برقرار کند اما نکته مهم در این میان که شاید از دید بسیاری مخفی مانده است، توجه به این نکته است که هر تکنولوژی در کنارمزایای بی شمارخود دارای معایبی نیز هست. معایبی که شاید روشن شدن آن باعث شود ازاین تکنولوژی ها بشکل بهینه استفاده شود آنتن های بی تی اس به هیچ وجه ضرر و زیانی برای مردم ندارند، چرا که این آنتنها معمولا در بالای ساختمانها و به گونهای نصب میشوند که شدت امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از آنها در سطح زمین بسیار پایین تر از حد مجاز باشد تا هیچ گونه خطری را برای افراد به وجود نیاورد.
سیر تکاملی BTSهای شرکت نوکیا:
G2 (سنگین - مشکل کابل کشی)
INTRA TALK (داس)
TALK FAMILY (تحت ویندوز)
ULTRA SITE (تنظیم خودکار تجهیزات)
قوامین خوشهبندی BTSها:
فرکانس داخل هر سکتور بایستی با یکدیگر 3 فرکانس اختلاف داشته باشند.
فرکانسهای سکتورهای مجاور داخل یک سلول بایستی با هم 2 فرکانس اختلاف داشته باشند.
فرکانسهای سلولهای مجاور بایستی با یکدیگر یک اختلاف داشته باشند.
نتیجه گیری نهایی:
با توجه به اطلاعات فوق، شرایط نصب و بهرهبرداری از آنتنهای بی تی اس در ایران، به گونهای است که در شرایط فعلی بر مبنای اطلاعات تایید شده توسط مجامع علمی جهانی، مردم میتوانند بدون نگرانی، ازاین فناوری سودمند دربرقراری ارتباطات بهرهمند باشند. ضمنا سازمان انرژی اتمی ایران (مرکز نظام ایمنی هسته ای-امورحفاظت در برابراشعه) به طور مستمر، بر عملکرد اپراتورهای تلفن همراه نظارت دارد تا اطمینان حاصل گردد که همواره شدت میدانهای الکترومغناطیسی ناشی از نصب آنتنهای فوق، در محلهای کار و زندگی مردم، با استانداردهای مربوطه مطابقت دارد.
گردآوری: مهندس مرتضی عباسی - مهندس محمد ذوالفقارزاده
منبع: پلیس فتا
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد