همسرم زن با نشاط و خوشخلقی بود که تازگیها همیشه خسته است و حوصله ندارد یا مشغول انجام کارهای عقب مانده بیرون است یا با عجله مشغول کارهای مانده خانه! دیگر زمانی برای بامن بودن ندارد. عصبی شده و حتی به درسهای فرزندمان رسیدگی نمیکند. وقتی هم شکایت میکنم، ناراحت میشود و میگوید تو مرا برای کارهای خانهات میخواهی! در صورتی که من با رشد اجتماعی او موافقم، اما خانه او را کم دارد... .
پاسخ مشاور: یکی از مشکلاتی که چند دههای است خانوادهها با آن روبهرو شدهاند، چگونگی مدیریت فعالیتهای اجتماعی، اشتغال و تحصیل با وظایف همسری و مادری است. نمیتوان به زنان معاصر گفت خانهدار باشند، اما باید به آنها کمک کرد تا اگر شاغل هستند باز هم خانهدار باشند، خانهدار به معنی مدیریت صحیح خانه!
همسر شما بعد از چند سال حضور در خانه، شاغل شده است. طبیعی است که در اوایل کار نتواند بین وظایف قدیم و جدیدش هماهنگی لازم را ایجاد کند. شما به عنوان همسر و شریک او باید در ایجاد این هماهنگی به او کمک کنید. این موضوع را خیلی راحت و بدون ناراحتی با او مطرح کنید. طوری که حس نکند شما با کار کردن او مشکلی دارید. همین جملهای که در سوالتان بیان کردید، به او بگویید. اگر همسرتان بفهمد خانه او را کم دارد، به معنی کم آوردن حضور عاطفی و شادابی اوست، نه خدماتی که ارائه میدهد، احساس بهتری خواهد داشت.
همسر شما باید بتواند در طول زمان هم فعالیتهای مورد علاقهاش را داشته باشد و هم در کنار آن همسر و مادر خوبی باشد. در حقیقت یک بانوی شاغل باید اولویت را به خانوادهاش بدهد در غیر این صورت کمبود عاطفی که در خانه ایجاد میشود، به هیچ روشی نمیتوان پر کرد. بهترین کاری که شما میتوانید انجام دهید یک گفتوگوی دوستانه است. سعی کنید در کارهای خانه به او کمک کنید. حتی از همسرتان بخواهید کارهایی را که فکر میکند شما میتوانید برای کمک انجام دهید، بگوید.
یادتان باشد که شما مهمترین حامی او هستید. به شرطی که حس نکند در جبهه مقابل او قرار دارید. خانمها با دریافت احساس مشارکت، همراهی بهتری از خود نشان میدهند. حتی در مورد کار او و مشکلاتی که خارج از خانه دارد باهم صحبت کنید. وقتی کنار او باشید، میتوانید در ایجاد توازن بین مسئولیتهای خانه و محیط کار به او کمک کنید. رفتار دوستانه شما میتواند همان همسر بانشاط سابق را به خانهتان برگرداند به شرطی که حس کند شما عشق و توجه او راکم آوردهاید!
ندا داوودی / چاردیواری (ضمیمه دوشنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت