پاسخ مشاور: یکی از اولین قوانین زندگی مشترک، داشتن استقلال است؛ یعنی وقتی دختر و پسری در جریان خواستگاری با شناخت نسبی یکدیگر را انتخاب میکنند به طور طبیعی بر اساس نقاط مشترکی که بینشان وجود دارد به هم علاقهمند میشوند و تصمیم میگیرند زندگی مشترک را با یکدیگر آغاز کنند.
لازم نیست دقیقا مانند والدینشان زندگی کنند
بعد از شروع زندگی بتدریج شناخت زن و شوهر از یکدیگر عمیقتر میشود و با توجه به اینکه شرایط محیطی و تربیتی متفاوتی داشتهاند، طبیعتا ساختارهای متفاوت در خصوصیات اخلاقی، آداب، عادتها و سبک زندگی خواهند داشت و لازم است که پس از آن با یک تعامل مثبت در زمینه حل تدریجی این اختلافها در طول زندگی به تفاهم برسند و زندگی مستقل خویش را متفاوت با آنچه در گذشته داشتهاند، شکل دهند.
به زبان سادهتر قرار نیست زن و شوهرهای جوان، زندگی جدید را مطابق شیوه والدینشان و در زمان تجرد خودشان ادامه دهند و مانند والدین خود زندگی مشترکشان را بسازند بلکه زندگی مشترک آنها، زندگی سومی است که مانند هیچ کدام از ۲ زندگی قبلی نیست و حتی ممکن است در دنیا نمونه دیگری نداشته باشد چون تمام انسانها با یکدیگر تفاوت دارند و هر خانواده جدیدی با دو رکن زن و شوهر شکل میگیرد و میتواند خانواده بینظیری باشد.
با توجه به نکات ذکر شده، لازم است هرکدام از زن و شوهرها با شرایط همسرشان و توجه به خواستههای او مسیر زندگی را آغاز کنند و با درک نیازهای همسرشان تا حد معقول نسبت به آنها تمکین داشته باشند و سعی کنند پاسخگوی نیازهای همسرشان باشند تا این عوامل باعث هماهنگی بیشتر آنان شود.
تلاش برای ایجاد تفاهم کامل
حال با توجه به اینکه گفتهاید دامادتان به شیوه مردسالاری عادت کرده است ولی در خانواده شما بر اساس منطق تصمیمگیری میشود، طبیعتا دختر شما لازم است با درک این مطلب، بنا را بر موافقت و هماهنگی هرچه بیشتر با همسر قرار دهد و بدون نگرانیهای بیجا درباره رفتارهای شوهرش و در ضمن ارائه پیشنهادهای منطقی خود به تدریج تفاهم کامل را با شوهرش برقرار کند.
اگر دخترتان بدون ملاحظههای لازم سعی کند، شوهرش را با شیوه خود و با مخالفت با خواستههای او تغییر دهد مسئله، شدت پیدا میکند و حتی میتواند کارشان را به جدایی بکشد. از طرف دیگر در رابطه با تنظیم روابط بین زن و شوهر، بهتر است خانمها با حفظ احترام و شخصیت شوهرشان و دادن مشاورههای خوب به او در زمینههای مختلف، مشارکت موثرتری در مدیریت خانواده داشته باشند.
آنچه والدین باید انجام دهند
مطلب مهم دیگر این است که به والدین محترم توصیه میکنم تا حد امکان فرزندانشان را پس از ازدواج تا حدودی به حال خویش بگذارند و به آنها اجازه دهند روی پاهای خودشان بایستند و زندگی مستقلشان را اداره کنند. با این حال والدین در تصمیم گیریهای مهم و با درخواست فرزندانشان باید به آنها کمک کنند. (کاظم جباریان - کارشناس ارشد مشاوره خانواده/روزنامه خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت