پاسخ مشاور: شما ۸ سال پیش با مردی ۴۶ ساله ازدواج کردهاید یعنی در آن زمان ۲۷ سال داشتید با ۱۹ سال اختلاف سنی؟ این اختلاف سنی بسیار زیاد بین زوجین، خودش باعث ایجاد اختلاف در رابطه و تعامل آنها در زندگی مشترک میشود. البته احتمال دیگری هم میتوانم بدهم که همسرتان در ۸ سال پیش ۳۸ سال داشتهاند که با توجه به ۲۷ ساله بودن شما در آن زمان این اختلاف سنی به ۱۱ سال کاهش مییابد که بازهم فاصله سنی شما و همسرتان قابل توجه است و باید دلیل موافقت شما با چنین ازدواجی بررسی شود.
با این حال در بحث بچه دار شدن شما باید به دنبال عامل ایجاد مشکل باشید و آن را برطرف کنید یعنی دلیل علاقه نداشتن همسرتان به فرزندآوری را بیابید. آیا دلیل اصلی همسرتان به خاطر مشکلات مالی است یا از داشتن فرزند به خاطر سختیها و مشکلاتش، ترس و واهمه دارد یا تا به حال به ضرورت آن پی نبرده است.
همه اینها میتواند دلایل مختلف یک مرد برای علاقهمند نبودن به فرزندآوری باشد و ممکن است دلایل دیگری غیر از اینها وجود داشته باشد بنابراین شما باشناختی که از همسرتان دارید، میتوانید از دلیل این مشکل آگاه شوید یا اگر نمیتوانید تشخیص دهید باید با یک گفتوگوی صمیمی و به دور از تنش و با حفظ احترام متقابل و در فضایی آرام و محبت آمیز، دلایل شوهرتان را در این باره از او بپرسید. پس از شناخت دلیل بیعلاقگی همسرتان به فرزندآوری باید به دنبال رفع آن باشید تا همسرتان به فرزندآوری تمایل پیدا کند.
مهمترین و قویترین راهکار برای رسیدن به هدفتان، نوع عکس العمل شما نسبت به این موضوع است که میتوانید با استدلالهای منطقی، خواستههای خودتان را برای شوهرتان بیان کنید و از او بخواهید که شما را در رسیدن به آرزوها و اهدافتان یاری کند؛ به طور مثال اگر شوهرتان به خاطر مسائل مادی از این امر دوری میکند با امید دادن به شوهرتان و بالا بردن روحیه توکل و توجه به رحمت و رزاق بودن خداوند، میتوانید او را به فرزندآوری ترغیب کنید.
از افراد تاثیرگذار کمک بگیرید
راهکار دیگر، یاری گرفتن از افراد تاثیرگذار بر همسرتان است که آنها را واسطه قرار دهید تا با توصیه و موعظه شوهرتان را به این امر متمایل کنند. همچنین کمک گرفتن از مشاور مورد اعتماد و متخصص هم میتواند به شما کمک کند. با این حال و اگر هیچ کدام از راهکارهای ذکر شده موثر واقع نشد، شما میتوانید به صورت غیر مستقیم شوهرتان را به این امر تشویق و ترغیب کنید؛ به عنوان مثال با هدیه دادن کتابی جذاب و مفید مرتبط با این موضوع، شوهرتان را به تفکر و تامل درباره مشکلتان وادارید و حداقل زمینه تجدید نظر در تصمیم گیریهایش را فراهم کنید.
درباره ارتباط همسرتان با خانوادهاش ممکن است عاملی بازدارنده مانع از تمایل شوهرتان به برقراری ارتباط با خانواده شما باشد که نیاز است، به صورت صحیح، دقیق و به دور از قضاوتهای زودهنگام در پی رفع آنها باشید. در پایان خوب است بدانید شما میتوانید با حفظ آرامش، صبر و مهرورزی به شوهرتان این تنشها را تبدیل به سازش کنید. (حجت الاسلام علی فروتن - کارشناس ارشد مشاوره خانواده/خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت