به گزارش مهر، منصور معظمی در نشست دیروز اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان اینکه کاهش قیمت نفت به اقتصاد برخی کشورهای عمده تولیدکننده نفت ضرر میرساند، افزود: عربستان سعودی با تولید 9.6 تا 9.8 میلیون بشکه نفت خام در روز، بیشترین ضرر را از کاهش قیمت این فرآورده متحمل میشود، به طوری که شواهد نشان میدهد این کشور تاکنون 110 میلیارد دلار از این اتفاق متضرر شده است.
وی تصریح کرد: ایران بهعنوان یکی از کشورهای مهم تولیدکننده نفت در جهان، از محل کاهش قیمت این محصول کمترین ضرر را متحمل شده است. در چنین شرایطی که قیمت نفت سیر نزولی را در پیش گرفته است، کشورهای عمده واردکننده این محصول بالاترین سود را بردهاند به طوری که براساس گزارشهای موسسات معتبر بینالمللی، به ازای هر ده واحد کاهش قیمت نفت در جهان، 0.2 درصد به میزان GDP کشورهای واردکننده نفت افزوده شده است.
وی اضافه کرد: برخورداری از ظرفیت بالای تولید برای ایران، به افزایش قدرت چانهزنی در سازمان اوپک و عرصههای انرژی جهان کمک بسزایی خواهد کرد.
معظمی گفت: کشور، مسائل و حواشی مربوط به کاهش قیمت نفت را پشت سر خواهد گذاشت و فقط باید از فرصتها استفاده کرد. این مقام نفتی با ارائه پیشبینی خود مبنی بر افزایش قیمت نفت در سال 2015 میلادی افزود: کاهش قیمت نفت که طبق آخرین گزارشها به حدود 45 دلار در هر بشکه رسیده است، برای سال جاری میلادی دوام نخواهد داشت.
وی به برخی پیشبینیها از روند قیمت نفت طی سال 2015 میلادی اشاره و اظهار کرد: طبق برآورد صندوق بینالمللی پول و گزارش این نهاد بینالمللی، در سال 2015 میلادی قیمت جهانی نفت به 84 دلار خواهد رسید.به گفته معاون وزیر نفت، براساس پیشبینیهایی که آمریکا داشته نیز قیمت نفت برنت برای سال 2015 میلادی به 68 دلار خواهد رسید.
معظمی افزود: تقاضای جهانی نفت خام نیز برای سال 2015 میلادی نسبت به سال قبل از آن با کاهش مواجه خواهد شد به گونهای که برای سالجاری میلادی پیشبینی میشود میزان تقاضای نفت خام به حدود 92.8 میلیون بشکه در روز برسد که حدود 200 هزار بشکه نسبت به پیشبینیهای قبلی کمتر است.
وی توضیح داد: براساس پیشبینیها، میزان تقاضای نفت خام از سوی کشور چین نسبت به سال قبل حدود 360 هزار بشکه در روز افزایش خواهد داشت، در حالی که کشور ژاپن به کاهش تقاضا روی خواهد آورد.
معظمی همچنین به برخی برآوردهای به عمل آمده در حوزه رشد اقتصادی جهان در سالجاری میلادی اشاره وتصریح کرد:برآوردهای رسمی و برگرفته از موسسات معتبر اقتصادی جهان، حاکی از رشد 3.4 درصدی اقتصاد جهانی در سال 2015 میلادی است و از این رو، در این سال انتظار نمیرود که جهش بزرگی در این عرصه رخ دهد.معاون وزیر نفت افزود: سهم کشورهای بزرگ از رشد اقتصادی جهانی به مراتب بیشتر است به گونهای که آمریکا، کشورهای اروپایی و ژاپن، چین و هند از این کیک سهم بیشتری به دست خواهند آورد.
وی در ادامه به عملکرد ایالات متحده آمریکا در حوزه تولید و خرید نفت اشاره کرد و توضیح داد: آمریکا در سالهای اخیر توانست تولید نفت خود را افزایش دهد، به گونهای که این کشور اکنون جزو بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان است و از طرفی نیز این کشور یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت در جهان محسوب میشود.
به گفته وی، دولت آمریکا در سالهای گذشته اقدام به سرمایهگذاری عظیم روی بهرهبرداری از منابع خود کرده که بخش عمدهای از این سرمایهگذاریها در حوزه تولید نفت غیرمتعارف بوده است.
معظمی همچنین در مورد روند گازرسانی به مردم کشور توضیح داد: اکنون 85 درصد خانوارهای کشور از نعمت گاز بهرهمند هستند و تا سال 1397 این رقم به 97 درصد خانوارها میرسد. گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان را هم پیشنهاد دادیم، چون در آنجا پنج نیروگاه مازوتی داریم و با فرستادن گاز به این استان هم مردم از رفاه بهرهمند میشوند و هم مساله صرفهجویی انرژی در نیروگاهها حل میشود.معاون وزیر نفت با بیان اینکه برای سال آینده خورشیدی، صادرات فرآوردهها را خواهیم داشت، تصریح کرد: در سال 1397، ظرفیت تولید گاز کشور به 1300 میلیون مترمکعب خواهد رسید. تا مرداد ماه سال 94، 7 فاز پارس جنوبی وارد چرخه تولید خواهد شد.
قیمت نفت به مرز 45 دلار رسید
درهمین حال بهای نفت در بازارهای جهانی دیروز به روند نزولی یک هفتهای خود ادامه داد و برای اولین بار طی پنج سال گذشته به مرز 45 دلار در هر بشکه رسید.
به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، به رغم انتشار آمار بیسابقه از واردات نفت خام چین، نفت برنت و نفت سبک آمریکا به پایینترین سطح از آوریل 2009 تاکنون رسیده و هفتمین هفته متوالی کاهش قیمت را به دلیل عرضه مازاد نفت در بازار و رشد کند تقاضا سپری میکنند. بهای هر بشکه سبد نفتی اوپک با 49 سنت کاهش به 45 دلار و 19 سنت در هر بشکه رسیده است.
قیمت نفت برنت برای تحویل در ماه فوریه نیز با دو دلار و 92 سنت کاهش به 46 دلار و 39 سنت در هر بشکه رسید و نفت سبک آمریکا نیز برای تحویل در همین ماه با دو دلار و 21 سنت کاهش 45 دلار و 31 سنت در هر بشکه معامله شد.در همین حال تحلیلگران موسسه گلدمن ساش پیشبینی خود برای متوسط قیمت نفت برنت در سال 2015 را از 83 دلار و 75 سنت به 50 دلار و 40 سنت و پیشبینی برای متوسط قیمت نفت آمریکا را از 73 دلار و 75 سنت به 47 دلار و 15 سنت در هر بشکه تنزل دادند.
بانک هلندی ای.بی.ان آمرو نیز چشمانداز خود برای متوسط قیمت نفت را کاهش داد و میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت را در سال جاری میلادی 60 دلار و متوسط قیمت نفت سبک آمریکا را 55 دلار در هر بشکه اعلام کرد.
تعویق رونمایی از قراردادهای نفتی ایران
یک کارشناس بینالمللی نفتی گفت: زمان برگزاری سمینار لندن که بنا بود قراردادهای جدید نفتی ایران در آن معرفی شود از فوریه سال 2015 (اسفند93) به سپتامبر2015 (شهریور 94) موکول شده است.
سیدمهدی حسینی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از سال گذشته بنا بود موسسه انگلیسی CWC موضوع نفت و جایگاه ایران را به عنوان یکی از بزرگان بازار انرژی برای دوره پس از تحریم در یک سمینار بینالمللی از سوی کارشناسان نفتی دنیا مورد بررسی قرار دهد که ضمنا فرصتی برای ارائه و معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی در آن سمینار باشد.
این کارشناس در ادامه افزود: بنا بود قراردادهای جدید نفتی معرفی شود تا سرمایهگذاران و شرکتهای نفتی بینالمللی از آن آگاه شوند.
وی خاطرنشان کرد: البته موسسه CWC همواره خواستار برگزاری این سمینار در بهترین زمان بود تا محدودیتهای حقوقی ناشی از فضای تحریمها مانع حضور فعال شرکتهای بزرگ نفتی، مدیران بانکها و موسسات مالی و تحلیلگران بینالمللی بازار انرژی و بویژه کارشناسان ایرانی که بنا بود در این سمینار سخنرانی کنند نشود. به همین منظور زمان برگزاری سمینار را یک بار از آوریل سال 2014 میلادی به فوریه 2015 به تعویق انداخت.
حسینی تاکید کرد: در آن زمان تصور میشد که فضای سیاسی تا نوامبر 2014 مناسب شود، اما تحولات آن گونه که انتظار میرفت پیش نرفت در حالی که همان ملاحظات پیشین جهت برگزاری موفق سمینار به قوت خود باقی مانده است.
این کارشناس خاطرنشان کرد: در پی این موضوع موسسه CWC تصمیم گرفت یک بار دیگر با توجه به برنامههای زمانبندی در فضای سیاسی، تاریخ سمینار را تغییر دهد و با توجه به این که ماه جولای جهت تحولات جدی سیاسی تعیین شده، این موسسه سپتامبر 2015 را برای برگزاری این سمینار نفتی انتخاب کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر همایون میگویدحقیقت امام فراتر از چیزی است که در انتظارش هستیم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد