هرچند داشتن همسری حسود بسیار طاقتفرسا است، اما توجه به نکاتی که در پی ذکر شده تا حد زیادی به شما در حل مشکلتان کمک میکند و حس حسادت را در همسرتان کاهش میدهد.
در قدم اول از شما میخواهم که این مشکل را با نگاه دیگری هم مورد بررسی قرار دهید: حسادت میتواند نشانهای از عشق باشد؛ شاید اگر همسر شما برای رابطه زناشوییتان اهمیتی قائل نبود، چنین مشکلی هم به وجود نمیآمد؛ بنابراین به جای اینکه موضع دفاعی بگیرید، کوشش کنید او را درک و از وی حمایت کنید.
حسادت همسرتان را بیشتر نکنید
رفتارهای خود را بررسی کنید و اگر میدانید که بعضی رفتارهای خاص، حسادت همسرتان را برمیانگیزد، در صورت امکان تا زمانی که مشکل برطرف شود، آنها را تغییر دهید. به طور مثال تعریف از دستپخت خانمهای دیگر مانند خاله یا عمه، ممکن است باعث حسادت بیشتر همسرتان شود. همچنین فراموش نکنید که بر سر قولهایی که میدهید بایستید اما از دادن قولی که عمل کردن به آن برایتان مشکل یا غیر ممکن است (مانند اینکه همواره در دسترس باشید)، خودداری کنید؛ چراکه بدقولی باعث بیاعتمادی همسرتان به شما میشود و مشکلات زیادی را به وجود میآورد.
اعتماد همسرتان را جلب کنید
از هر فرصتی برای ابراز علاقه به همسرتان و بیان اینکه چرا او را بر دیگران ترجیح میدهید، استفاده کنید. ابراز علاقه به همسر و گفتن «دوستت دارم»، باعث اطمینان قلبی همسرتان از علاقه شما به خودش میشود و تا حدود زیادی حسادت او را کاهش میدهد. با این حال و اگر احساس میکنید که همسرتان در بعضی زمینهها مشکلاتی دارد، در محیطی صمیمی با او صحبت کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. در گفتوگوهایتان از خصوصیات مثبت وی تعریف و بیش از پیش، درباره آینده زندگی مشترکتان صحبت کنید تا همسرتان متوجه شود که شما برای زندگی مشترکتان اهمیت زیادی قائل هستید.
در جمع به او احترام بگذارید
با توجه به اینکه ۱۳ سال از شروع زندگی مشترکتان گذشته است، به نظر میرسد که در این مدت باید شناخت کاملی نسبت به همسرتان به دست آورده باشید. با این حال، همسرتان را هیچگاه با زنان دیگر مقایسه نکنید، در مقابل دیگران احترام او را نگهدارید و از سرزنش و بازخواست او خودداری کنید و در مقابل دیگران به او توهین نکنید.
همچنین توجه داشته باشید که نباید همسرتان احساس کند که حسادتهای او باعث جلب توجه بیشتر شما به زندگی مشترک میشود. بدون دلیل از او تشکر کنید و ناراحتیتان را از حسادتهای بیجایش با او در میان بگذارید. فراموش نکنید که برای حل این مشکل باید صبر داشته باشید تا این مشکل به مرور زمان حل شود. (علیرضا عبدی - کارشناس ارشد روانشناسی بالینی/خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد