جام جم سرا: روزهای اول فکر میکردم به دلیل تغییر شرایط است، اما کمکم متوجه شدم حضور فرزند مشترکمان باعث حس حسادت همسرم شده است. او حتی چند بار به من گفت از زمانی که مادر شدهام دیگر همسر خوبی برای او نیستم. نمیدانم چطور رفتار کنم تا همسرم حس نکند که فرزندمان جای او را گرفته. انگار کودکمان برای شوهرم شده است هوو!
پاسخ مشاور: حسادت در زندگی زناشویی یکی از احساسات رایج است؛ هرچند بیشتر به خانمها نسبت داده میشود، اما واقعیت این است که مردان هم خیلی درگیر این حس میشوند. حس حسادت در مردان همراه با یک انحصارطلبی همراه است که اتفاقا بسیار زیباست و نشاندهنده اهمیت طرف مقابل است؛ به شرطی که مثل هر احساس و هیجان دیگری از حد طبیعی خود خارج نشود و آزاردهنده نباشد. حسادت به نوزاد تازهوارد یکی از مواردی است که با مدیریت صحیح شما و صحبتهای موثر میتوانید خیلی زود آن را از بین ببرید.
تا قبل از آنکه «مادر» شوید، فقط یک «همسر» بودید. اما با به دنیا آمدن یک موجود کوچک ناگهان بسیاری از شرایط در زندگیتان تغییر کرد. در روزهای اول به دنیا آمدن فرزند، مشغله مادر چند برابر میشود. تغییرات هورمونی، مشکلات و دردهای بعد از زایمان، شرایط خاص دوران شیردهی، بیخوابیهای شبانه و... همه اینها از شما یک همسر دیگر ساخته است. ممکن است بگویید این اتفاقات به سبب فرزند مشترکتان اتفاق افتاده و شما دوست دارید که همسرتان کنارتان باشد و شرایطتان را درک کند، نه اینکه با حساسیت و نارضایتیهایی که گاهبهگاه اعلام میکند، باعث دلخوریتان شود. من به شما حق میدهم، اما خودتان را جای او بگذارید. همسر شما به یکباره در اولویت دوم قرار گرفته، وقت شما بیشتر صرف نوزادی میشود که اتفاقا او هم بسیار دوستش دارد، اما نگران جایگاه خود در قلب شما و خانه مشترکتان است.
کافی است با او در این مورد صحبت کنید، به او بگویید که فرزندتان هر قدر هم عزیز باشد، نمیتواند جای پدرش را بگیرد و او همچنان اولویت اول زندگیتان است، اما مجبورید وقت بیشتری را صرف فرزند مشترکتان کنید. با تمام مشغلهای که دارید، رسیدگی به ظاهر، برنامهریزی برای رابطه زناشویی و ابراز علاقه به همسرتان را فراموش نکنید. بگذارید او احساس امنیت کند تا با قوای بیشتری در کنار شما باشد. گاهی باید به مرد زندگیتان فرصت دهید تا احساس پدرانه را کشف کند و آن را در کنار احساس شوهر بودن، مدیریت کرده و شکل جدید خانواده را بپذیرد.
چاردیواری (ضمیمه دوشنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
چون از وقتی به خونه برمیگردم سعی میكنم در تمامی كارهایی كه مرتبط با بچه هست بهش كمك كنم و تا جایی كه میشه خودم انجام بدم. اینجوری خودم هم لذت بیشتری می برم. ضمن این كه همسرم استراحت میكنه و از این طریق وقت هایی كه بچه خوابه، فرصت بهتری برای با هم بودن داریم.
شاید برای من كه شش صبح میرم بیرون و شش عصر برمیگردم یه كم سخت باشه ولی بودن با فرزندم و كمك به همسرم برام یه جور استراحته. نیازی به لزوما خوابیدن و دراز كشیدن نمیبینم!