جام جم سرا: به هر حال اولین برخوردها تا حد زیادی تعیین کننده هستند و در تصمیم گیری نهایی تاثیر میگذارند:
۱- خوشایند باشید
خود را طوری معرفی کنید که دیگران از شما خوششان بیاید. لازم نیست همه قابلیتهای خود را یک جا نشان دهید و لازم هم نیست آن قدر فروتن باشید که هیچ کدام از ویژگیهای مثبتتان را بروز ندهید.
تعریف از خود را کنار بگذارید اما صادقانه نقاط قوت خود را بگویید و به جای اشاره کردن به نقاط ضعفتان بگویید تصمیم دارید در آینده برخی تغییرات را در زندگی خود ایجاد کنید. مثلا به جای آنکه بگویید شغلتان را دوست ندارید و فکر میکنید تواناییهایتان بیشتر از شغل فعلی است، بگویید: «من همیشه از پیشنهادهای شغلی جدید استقبال میکنم البته این روزها شغل فعلیام را صرفا به خاطر درآمد حفظ کردهام اما به محض مواجه شدن با یک پیشنهاد شغلی مناسب و مطمئن، کارم را ارتقا میدهم.»
۲- هدیه بدهید
فکر نکنید اگر در جلسات اول آشنایی گل و شیرینی و هدیه بخرید زیاده روی کردهاید. این ادب و احترام شما را نشان میدهد و اصلا به معنی آن نیست که خانواده طرف مقابل بدعادت شوند و همیشه از شما انتظار هدیه داشته باشند.
هیچ وقت دست خالی به جلسات خواستگاری نروید و همیشه در این زمینه دست به جیب باشید. این جلسات زمان ارزیابی شما است و شما نباید خسیس جلوه کنید، حتی اگر افکار مقتصدانهای داشته باشید جلسات خواستگاری جای پیاده کردن آنها نیست. این توصیه بزرگان دین ما هم هست که در حد توان خود تحفه و هدیهای به میزبان تقدیم کنید.
۳- مکان و زمان مناسب را انتخاب کنید
خواستگاری میتواند در جایی به جز خانه دختر مورد نظر شما انجام شود. گاهی ممکن است خانواده عروس آمادگی پذیرایی از شما را نداشته باشند. در این صورت تلفنی با آنها قرار بگذارید و در یک رستوران یا منزل یک شخص سوم آنها را ملاقات کنید و درباره ازدواج صحبت کنید.
درباره زمان خواستگاری هم باید دقت کنید که خواستگاری زمانی بین عصر تا شب انجام میشود و بهتر است آخر هفته باشد.
۴- تحت فشار نگذارید
به خانواده دختر مورد نظر اجازه دهید خوب فکر کنند، تحقیق کنند و بعد تصمیم بگیرند. بهتر است یک روز بعد از خواستگاری مادر یا بزرگتر شما با منزل دختر مورد نظرتان تماس بگیرد و از مهمانی دیشب تشکر کند اما قید کند که برای دریافت جواب دو سه روز بعد مجددا تماس خواهد گرفت. حتی میتوانید زمان را به عهده خانواده دختر بگذارید و بگویید برای پرسیدن جواب خواستگاری یا قرار بعدی ملاقات، هر زمان شما بگویید تماس خواهیم گرفت.
۵-اگر پاسخ منفی شنیدید...
ناامید نشوید و اگر از انتخابتان همه جوره مطمئن هستید و حمایت خانواده خود را هم دارید، بزرگترها را واسطه قرار دهید. سعی کنید دلایل این جواب رد را بفهمید و تا در توانتان هست، آنها را برطرف کنید اما وعده و وعید بیجا ندهید. به خانواده مقابل بگویید تلاشتان را میکنید تا شایسته تایید آنها شوید و ایرادهایتان را برطرف میکنید اما قول بیجا نمیدهید و مرد عمل هستید. با دختر مورد نظرتان با اجازه والدینش صحبت کنید و سعی کنید دنیای واقعی خود را به او بشناسانید. (تبیان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت