جام جم سرا به نقل از تسنیم: زندگی در جامعه کنونی به دلیل عادات تغذیهای غلط برابر است با احتمال بروز انواع بیماریهای مزمن مثل دیابت، افزایش چربیهای نامطلوب خون، فشارخون، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و سکته و امثال آنکه شیوه زندگی در دنیای صنعتی احتمال برزو این بیماریها را افزایش میدهد.
سبزیهای تازه، میوههای تازه به همراه پوستشان، غلات با سبوس و حبوبات از جمله موادی هستند که حاوی فیبر بوده ونقش موثری در کاهش احتمال ابتلا به بیماریها دارند.
افراد باید دقت داشته باشند بیشترین مقدار موجود در میوهها در پوستشان ذخیره است و نباید برای خوردن میوه پوست آن را جدا کنند چرا که مقدار فیبر موجود در میوه با گرفتن پوست آن کاهش زیادی پیدا میکند.
مصرف غذاهای فیبردار نقش مهمی در کاهش چربیهای نامطلوب خون دارند و همانطور که میدانید در صورتی که چربیها در رگهای نزدیک قلب رسوب کنند موجب انسداد رگ شده و فرد دچار بیماریهای قلبی و عروقی و سکته میشود که این امر در مورد سکتههای مغزی هم صادق است بنابراین افراد با مصرف غذاها و سبزیجات و میوههای فیبردار به مقدار مناسب در برنامه غذایی خود از بروز این بیماری جلوگیری میکنند.
یکی از عوامل مهم ابتلا به دیابت گرفتن سبوس غلات است و امروزه برای خوشرنگ و خوش طعم کردن انواع نانها اقدام به گرفتن سبوس از آن میکنند که حاوی درصد بالایی فیبر است البته با این کار ویتامینهای گروه B و ویتامین E آن هم از بین میرود.
ثابت شده یکی از اثرات مهم فیبر پیشگیری از سرطان است و حتی مصرف مواد غذایی فیبردار کمک به کنترل سرطان میکند و در جوامعی که مصرف مواد غذایی فیبردار در آنها زیاد است بروز سرطان کمتر است.
فیبرها از بروز یبوست نیز پیشگیری میکنند و باعث تنظیم گردش خون شده و در نتیجه از بروز بیماریهایی نظیر واریس هم جلوگیری میکنند.
در الگوی غذایی سنتی ایرانی مواد غذایی فیبردار زیاد بود و حبوبات جایگاه مهمی در آن داشت اما امروزه به دلیل تغییر در شیوه زندگی و تغذیه مصرف این ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد در نتیجه مصرف غذاهای آماده فرآوری شده و غلات تصفیه شده و میان وعدههایی نظیر چیپس و پفک و... کاهش پیدا کرده است در نتیجه این عوامل، افراد فیبر کمتری دریافت میکنند و دچار انواع مشکلات میشوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت