اعتیاد همچنان آژیر می کشد

رشد100 درصدی اعتیاد زیر 18 ساله‌ها

مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن ارائه پیشنهاداتی در زمینه اعتیاد برای تدوین برنامه ششم توسعه، دلایل افزایش نرخ شیوع مصرف مواد مخدر را تشریح کرد.
کد خبر: ۷۳۰۹۰۴
رشد100 درصدی اعتیاد زیر 18 ساله‌ها

جام جم سرا به نقل از ایسنا:در سلسله نشست تدوین برنامه ششم توسعه که به همت معاونت رفاهی وزارت کار و رفا ه اجتماعی در محل این وزارتخانه برگزار شد، حمید صرامی با بیان اینکه در تحقیقات متفاوت از مردم بحث مواد مخدر دغدغه بیش از 90 درصد مردم است، گفت: مردم متوجه شدند این بحث چه مشکلاتی را برای کشور و جامعه ایجاد کرده است.

صرامی در ادامه اظهار کرد: از طرفی یک سلسله واقعیت‌هایی را در جامعه ایران مشاهده می‌کنیم و با نسلی با مولفه‌های مدگرایی، تنوع طلبی، کنجکاوی، کم تحرکی، بعضا غیر فلسفی و با نوعی لذت جویی افراطی و تا حدودی فردگرایی مواجه هستیم.

وی افزود: اگر بخواهیم در برنامه ششم توسعه در مورد مسائل اجتماعی بهتر عمل کنیم اولا باید گذشته و برنامه‌های اول تا پنجم را مورد بازبینی قرار داده، بعد از آن راه‌هایی را که رفته‌ایم شناسایی و در قسمت سوم یک نقد عالمانه، منصفانه، صادقانه و در عین حال بی‌رحمانه و نکته چهارم اینکه یک آینده نگری در حوزه مواد مخدر داشته باشیم.

وی در مورد تغییر الگوی مصرف مواد مخدر گفت: در دهه 80 جمهوری اسلامی ایران چند الگوی مصرف داشته است که از تریاک به هرویین، از هرویین به شیشه و از شیشه به مصرف چند ماده‌ای رسیدیم. با وجود بحث اقدامات سخت افزار که حدودا 8.5 درصد تولیدات افغانستان در چند سال گذشته کشف و بیش از چهار میلیون نفر را دستگیر و روانه زندان کردیم این واقعیت‌های تلخ نشان داد که نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت عمومی کشور 2.65 درصد، در دانش آموزان یک درصد، در دانشجویان 2.6 دهم درصد و در جمعیت کارگری در محیط‌های مختلف 7 تا 25 درصد بوده است.

صرامی افزود: این نکات بیانگر این است که ایران به یک جامعه پر مساله گرفتار شده، یعنی اینکه با طیف وسیعی از مسائل و آسیبهای اجتماعی مواجه شدیم که علت آن تهاجم دشمن، ایجاد شتاب ناموزون در تغییرات بنیادین که در ساختارهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و این شکاف در اقتصاد نشان داد که جامعه به یک جامعه دو قطبی تبدیل شده، غفلت متولیان به گونه‌ای که به تدریج کاهش انسجام اجتماعی و افزایش نابرابریهای اجتماعی را مشاهده کردیم تا جایی که متخصصان علوم اجتماعی با مسایل اجتماعی به گونه‌ای قهر کردند و سهم مشارکت آنها در تحقیقات به 3.08 درصد رسید.

وی همچنین تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم به اعتیاد ضربه بزنیم باید چند نکته را در نظر بگیریم و آن اعمال نگاه سیستمی، بدست آوردن نقشه خلقی جامعه ایران و تبیین آن، الزام کلیه دستگاهها برای طرح‌های کلان اقتصادی و اجرایی و ایجاد پیوست اجتماعی، تقویت دغدغه ملی، تمرکز زدایی نسبت به مسائل اجتماعی و بومی سازی، افزایش نرخ سطح پوشش برنامه‌ها، توسعه مرزهای دانش و استاندارد سازی برنامه‌ها، پر رنگ تر شدن تعاملات بین بخشی و فرابخشی در برنامه ششم و عبور از فهم ساده اندیشانه است.

وی ضمن تاکید بر افزایش بودجه در این زمینه گفت: برنامه‌های اجتماعی نیازمند پول است و این درحالیست که وضعیت بودجه ما به شدت ضعیف است.

صرامی در مورد شیوع شناسی که در سال 81 و 90 صورت گرفته اظهار کرد: طبق نتایج این شیوع شناسی رشد 100 درصدی شیوع اعتیاد بین کودکان زیر 18 سال را داشتیم و در جمعیت عمومی ما نیز سه درصد از معتادان بین 15 تا 19 سال هستند.

وی افزود: در حال حاضر شیوع شناسی جدیدی را برای سال 93 که از هفته قبل شروع شده را در پی داریم نتایج آن بعد از پایان اعلام می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها