به گزارش ایرنا، علیرضا طاریبخش دیروز در جمع خبرنگاران درباره معافیتهای مالیاتی فرهنگی در بازنگری قانون، افزود: به موجب بند هفت ماده 14 جدید تبلیغات و آگهی روزنامهها هم از پرداخت مالیات معاف شده، اما این قانون از زمان اجرا به صورت رسمی عملی خواهد شد، هرچند در ماههای اخیر نیز رئیس کل سازمان مالیاتی این سیاست را در قالب بخشنامهای ابلاغ کرده بود.
وی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده از مهر 87 در ایران اجرایی شده است، اظهار کرد: این مالیات، مالیات برپایه مصرف است و مودیان مالیاتی امین وصول دریافت آن هستند بنابراین مودیان هیچگونه مالیاتی از خود پرداخت نمیکنند.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده پرداخت و تصریح کرد: چندین محور برای بازنگری قانون دیده شده که از جمله این محورها گسترش پایههای مالیاتی، مالیات حقوق، تغییرات محیطی و ... است.
وی افزایش ضمانتهای اجرایی قانون را از دیگر نکات مورد اهمیت در بازنگری قانون مالیات بر ارزش افزوده دانست و ادامه داد: برخی از مودیان پیش از این به کدفروشها مراجعه و صورتحسابهای صوری ارائه میدادند، اما در این مرحله اقداماتی را انجام دادهایم که مانع از چنین تخلفاتی میشود.
طاریبخش با بیان اینکه ایجاد چارچوب قانونی برای حسابرسی مبتنی بر ریسک از پیش نیازهای بازنگری قانون است، گفت: دنبال متوازن کردن توزیع عوارض شهرداریها هستیم؛ در آینده به دنبال این هستیم که مالیات را براساس شاخصهای جمعیت توزیع کنیم.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور درباره مالیات شش ماهه نخست سال جاری، گفت: براساس پیشبینی انجام شده در قانون بودجه 95 درصد هدف محقق شده و این وصولیها در مقایسه با سال قبل 80 درصد رشد داشته است.
این مقام مسئول به اضافه شدن ده صنف جدید به قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری اشاره و تصریح کرد: از اول سال 94 این صنفها باید صندوقها را نصب کنند و شش ماه فرصت دارند که مراتب اجرای این قانون را به سازمان مالیاتی گزارش دهند در غیر این صورت از مزایایی که برای آنها در نظر گرفتهایم از جمله معافیت 12 میلیون تومانی محروم خواهند شد.
طاری بخش در بخش دیگری از سخنان خود درباره سرانجام مذاکره با طلافروشان برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، گفت: در بحث مشاغل تمکین و همکاری در سطح پایینتری است که بخشی از آن بهخاطر عدم اطلاعات است؛ تمکین اصناف نسبت به اشخاص حقیقی کمتر است و طلافروشان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. وی با بیان اینکه نمیتوانیم بین طلافروشان و دیگر اصناف تفاوت قائل شویم، اظهار کرد: طلافروشان معتقدند باید مالیات بر ارزش افزوده بر کارمزد ملاک قرار گیرد، اما ما نمیتوانیم این تبعیض را بین آنها و دیگر صنوف قرار دهیم؛ الان وضع این صنف بد نیست میانگین ابرازی طلافروشان در هر دوره 750 هزار تومان است اما این کافی و درست نیست و طلافروشان باید رقم دقیق را اعلام کنند.
وی با تاکید بر اینکه مالیات اعلامی طلافروشان واقعی نیست در پاسخ به این پرسش که سازمان مالیاتی چهارسال است مرتب این موضوع را مورد تاکید قرار میدهد، تصریح کرد: دو نکته در این موضوع وجود دارد که نکته اول بحث ابراز ناکافی آنهاست و دومی مطالبات مالیات واقعی است، اما سازمان مالیاتی براساس واقعیتها و ظرفیتها مالیات آنها را وصول میکند.
طاریبخش افزود: اگر طرح جامع مالیاتی عملیاتی شود اطلاعات مالیاتی تمام صنوف از جمله طلافروشان را خواهیم داشت که در آن صورت این صنوف مجبور به ابراز مالیات واقعی خواهند بود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد