جام جم سرا:باکتریها فراوانترین نوع میکروب در درون معده و رودهها هستند. از این رو محققان با مطالعه روی دیانای گرفتهشده از نمونه مدفوع افراد تحت آزمایش، ارتباط بین اینقبیل باکتریها و بیماریها را بررسی میکنند.
تاکنون محققان توانستهاند با بررسی باکتریهای موجود در معده و روده به وجود بیماریهایی چون سرطان روده بزرگ، بیماری کرون (مشکل التهابی روده)، کولیت اولسروز، دیابت و چاقی پی ببرند. در این میان، برخی باکتریها دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکنند و برخی باکتریهای دیگر باعث ایجاد التهاب میشوند که در بخشی از بیماریهای خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید به چشم میخورد.
بسیاری دیگر از بیماریها از قبیل بیماریهای پوستی، ریوی، مفصلی و سایر بیماریهای بافتی به دلیل بروز التهاب ایجاد میشوند. در واقع بر هم خوردن تعادل میان باکتریهای موجود ممکن است به تشدید التهاب و در نتیجه افزایش روند بیماریهای مختلف منجر شود. محققان معتقدند در آرتریت روماتوئید که نوعی بیماری خودایمنی به شمار میرود، شمار باکتریهای موجود در معده و روده نسبت به سایر بیماریها بهمراتب بیشتر است.
از سوی دیگر، تحقیقات صورتگرفته نیز میان باکتریهای موجود در معده و روده و بروز استرس، افسردگی، اختلال وسواس فکری عملی، بیشفعالی، اوتیسم، آلزایمر و سایر مشکلات ارتباطی پیدا کردهاند.
محققان بر این باورند که با ایجاد برخی تغییرات غذایی و کاهش مصرف غذاهای پرچرب و شیرین و در عوض افزایش مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر ممکن است شمار باکتریهای موجود در معده و روده کاهش پیدا کند. این امر ممکن است از خطر ابتلا به انواع بیماریها بکاهد و عملکرد ایمنی بدن را بالا ببرد و در نتیجه التهاب ایجادشده کاهش یابد. (ضمیمه سیب)
مترجم: ندا اظهری
منبع: WebMd
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد