جام جم سرا: بهنام اوحدی، در این خصوص میگوید: مدتی است که روانشناسان و کارشناسان حوزه خانواده به طلاق عاطفی توجه ویژهای نشان میدهند، اما مسئله مهم دیگری که در حوزه خانواده حائز اهمیت است، طلاق جنسی است.
وی با اشاره به تعریف طلاق جنسی یادآور میشود: در طلاق جنسی زن و مرد از نظر عاطفی، علاقه و عشق با هم در یک راستا هستند، اما همزبانِ همآغوشی هم نیستند. در این مورد اغلب دو طرف مقصرند؛ یا مردان نمیتوانند روند یک رابطه جنسی را پیش ببرند و یا زنان نمیتوانند با این رابطه خود را وفق دهند.
اوحدی میافزاید: باید توجه داشته باشیم که در رابطه جنسی، افراد یا میل جنسی زیاد و یا میل جنسی کم دارند. بنابراین افرادی که با فردی ازدواج میکنند که از نظر جنسی متفاوت از آنها است، در رابطه جنسی و البته زندگی مشترک دچار مشکل خواهند شد.
این کارشناس با بیان اینکه شیوه و شکل رابطه جنسی مورد علاقه دو طرف؛ حتی پیشنوازی در رابطه و یا پسنوازی میتواند بر روند رابطه و نیز طلاق جنسی تأثیر گذار باشد، تصریح میکند: رابطه جنسی خوب و مناسب، موتور حرکت یک زندگی زناشویی است؛ درصورتیکه این رابطه موفق نباشد، دلسردی، دلخوری و دوری ایجاد میکند؛ بنابراین طلاق جنسی در طولانیمدت به طلاق عاطفی و طلاق عاطفی نیز در بلندمدت به طلاق رسمی و قانونی تبدیل میشود.
اوحدی عدم توجه به میل و نیازهای جنسی در مشاورههای پیش از ازدواج را نیز مسئلهساز میداند و میگوید: ضروری است در مشاورههای ازدواج، به همتایی جنسی زن و شوهر توجه شود، اما باید دقت داشته باشیم که گرمبودن یا سردبودن جنسی را در حال حاضر مشاورههای ازدواج نمیتوانند بسنجند یا اصلاً مدنظر قرار نمیدهند و این به دلیل آن است که اولاً روانشناسان بسیار کم از فیزیولوژی بدن آگاهی دارند و ثانیاً شرح حال درستی از رؤیاهای جنسی فرد از بلوغ تاکنون نمیگیرند و به فانتزیهای جنسی او توجه ندارند.
وی به میزان تغییر در میل جنسی افراد طی جلسات مشاوره اشاره کرده، خاطرنشان میکند: با سکسوتراپی و تلاش برای ترمیم رابطه جنسی، تنها میتوان ۱۵ درصد میزان میل جنسی افراد را تغییر داد؛ یعنی زن یا مردی که سردمزاجی جنسی دارد، تنها تا ۱۵ درصد امکان افزایش میل جنسی دارد و برعکس.
اوحدی با برشمردن راهکارهای کاهش طلاق جنسی توصیه میکند: مهمترین راهکار، عملکرد مشاورههای پیش از ازدواج است؛ از آنجاییکه مشاوران ازدواج اغلب روانشناس هستند نه روانپزشک، به نظر میرسد که ضروری است که از نظرات روانپزشکان در مشاورههای پیش از ازدواج؛ به خصوص مشاورههای همتایی جنسی کمک گرفته شود و اینکه تبعات ازدواج به زوجهای غیرهمخوان جنسی گوشزد شود که این امر مستلزم گرفتن شرح حال دقیقی از افراد در مورد فانتزیها و تصورات جنسیشان است. (مهرخانه)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت