روزه داران از خوردن غذاهای پرچرب خودداری کنند

خوردن غذاهای پرکالری و چرب در ماه مبارک رمضان برای تحمل گرسنگی سبب تشنگی زیاد و «سندروم دامپینگ» می شود.
کد خبر: ۶۸۸۴۱۴
روزه داران از خوردن غذاهای پرچرب خودداری کنند

در روزهای بلند و البته گرم تابستان، داشتن برنامه غذایی صحیح برای روزه داران اهمیتی ویژه دارد چراکه روزه داران می توانند با رعایت اصول تغذیه سالم درطول یک ماه عبادت از سلامت جسمی نیز برخوردار باشند.

دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران در باره اصول تغذیه سالم در ماه رمضان به سندروم دامپینگ اشاره کرد و گفت: در سندروم دامپینگ به دنبال ورود مقادیر زیاد کالری، قند خون به سرعت بالا رفته و به دنبال آن بدن برای مقابله با این اتفاق انسولین بیشتری را ترشح می کند که این واکنش موجب افت سریع قند خون و بروز علایمی مانند بی حالی، خواب آلودگی و تشدید گرسنگی می شود.

دکتر محمد هاشمی افزود: این اتفاقی برای کسانی که غذاهای پرچرب را به عنوان وعده سحری خود انتخاب می کنند در طی ساعات میانی روز رخ می دهد.

وی گفت: نیاز غذایی بدن انسان برای ادامه حیات و سلامت باید با توجه به سن، جنس، وضعیت تن سنجی، میزان فعالیت بدنی و شرایط خاص هر فرد از نظر بیماری های مبتلا تامین شود.

این متخصص تغذیه به وعده سحری به عنوان مهمترین وعده اصلی غذایی ماه رمضان اشاره کرد و افزود: وعده سحری را نباید حذف کرد و به عنوان وعده غذایی ناهار باید لحاظ شود.

وی توصیه کرد:بهتر است مصرف سبزیجات،کاهو، سالاد و میوه ها در این وعده گنجاند شود، زیرا میوه و سبزی می تواند در روزهای طولانی و گرم تابستان در کاهش تشنگی بسیار موثر باشد.

هاشمی با بیان اینکه بسیاری از افراد فکر می کنند استفاده از غذاهای پرکالری و چرب می تواند به تحمل آنها در مقابل گرسنگی روزه داری کمک کند، افزود: مصرف غذاهای پرچرب، شیرین و سرخ کرده باعث تشنگی زیاد در طول روز می شود.

این متخصص تغذیه در باره وعده افطاری نیز گفت:نان و پنیر یا سوپ سبک به همراه یک نوشیدنی گرم یا ولرم با خرما بهترین گزینه برای وعده افطار است.

به گفته وی، نوشیدن زیاد آب یا مصرف مواد قندی ساده مانند زولبیا و بامیه در وعده افطار سبب بروز سوء هاضمه و سندروم دامپینگ می شود.

هاشمی با اشاره به رعایت فاصله زمانی 2 ساعت بین افطار و شام، افزود: پرخوری در وعده شام باعث مشکلات گوارشی و همچنین افزایش وزن پس از ماه رمضان می شود.

متخصص تغذیه به لزوم تامین آب و ویتامین ها مورد نیاز بدن در طول ماه مبارک رمضان تاکید کرد و افزود: مصرف میوه پس از شام تا وعده سحر می تواند نیازهای تغذیه ای و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین کند.

دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران توصیه کرد: نوشیدن مقدار زیاد آب در وعده سحر به رفع تشنگی در طی روز کمکی نمی کند و می تواند مشکلات گوارشی برای افراد ایجاد کند.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها