چند درصد از جوانان به همسرگزینی اینترنتی اعتقاد دارند؟

معیارهای انتخاب همسر از نگاه جوانان

آمارتکان دهنده از وضعیت روابط جنسی درجامعه

مرکز پژوهش‌های مجلس: ازدواج موقت را گسترش دهید

دفتر مطالعات حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس، پژوهشی را با عنوان «ازدواج موقت و تاثیر آن بر تعدیل روابط نامشروع جنسی» منتشر کرده است که در آن با ذکر توصیه‌هایی به چگونگی و چرایی رواج ازدواج موقت در جامعه می‌پردازد و پیشنهاد می‌کند که «کانون‌های ازدواج موقت» در ایران تشکیل شود و «این نهاد شرعی به‌عنوان یک هنجار فرهنگی عملا گسترش یابد.»
کد خبر: ۶۸۳۷۶۸
مرکز پژوهش‌های مجلس: ازدواج موقت را گسترش دهید

جام جم سرا: در خلال این گزارش، آمارهایی در زمینه آسیب‌های اجتماعی در کشور اعلام شده که قابل‌تامل است.
در بخشی از این گزارش به بدحجابی به‌عنوان آسیب اجتماعی اشاره شده و آمده است «در یک دوره یک‌ماهه تعدادی از زنان و دختران بدحجاب دستگیر شدند که وضعیت آنها در ابعاد مختلف به این شرح است: از نظر گروه سنی بالغ بر 9/78درصد از یادشدگان زیر 15سال، 46/9درصد آنها بین 16 تا 20سال، 31/5درصدشان بین 21 تا 25سال و 13/8درصدشان 26 تا 30سال سن داشته‌اند. به‌لحاظ وضعیت تاهل بالغ بر 84/6درصد از یادشدگان مجرد، 13/1‌درصد از آنها متاهل و 2/3درصدشان مطلقه بوده‌اند. از نظر میزان تحصیلات بالغ بر 46/9درصد از یادشدگان دارای تحصیلات متوسطه و دیپلم، 27/7‌درصد آنها فوق دیپلم و 25/4‌درصدشان بالاتر از لیسانس بوده‌اند. به‌لحاظ داشتن شغل بالغ بر 25/4‌درصد از یادشدگان محصل، 19/3‌درصد از آنها دانشجو، 5/41‌درصدشان دارای شغل، 5‌درصد کارمند بخش خصوصی، 11/5‌درصدشان خانه‌دار 17‌درصد کارگر یا بیکار بوده‌اند.

به‌لحاظ سابقه دستگیری بالغ بر 87/5‌درصد از یادشدگان سابقه دستگیری نداشته‌اند، 7/5‌درصد از آنها برای بار دوم دستگیر شده‌اند و 5/5‌درصدشان از پاسخگویی به این سوال خودداری کرده‌‌اند.»

موضوع سرفصل بعدی این گزارش تعرضات جنسی است: «اعضای هیات‌علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تحقیقی به روش کمی و پرسشنامه در میان صدها زن جوان بین 15 تا 35 سال در مناطق شمالی و جنوبی شهر تهران در مورد تعرض جنسی به آنان از نوع نگاه‌های معنادار، متلک‌های زننده و... انجام داده‌اند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که 5/72 ‌درصد در مقابل نگاه‌های معنادار، 5/62 ‌درصد در مقابل متلک‌های زننده و 5/12 ‌درصد از زنان در مقابل لمس اعضای بدن سکوت می‌کنند. اینها در حالی است که بیش از 60‌درصد از زنان سابقه این نوع تعرضات جنسی را داشته‌اند.»

همچنین در ادامه با اشاره به تحقیقات دیگری که در سال 1387 از چند دانشگاه دولتی در تهران و مراکز استان‌ها و دانشگاه آزاد اسلامی انجام گرفته عنوان می‌شود «از یک جامعه آماری 1984نفر (دختر و پسر) 8/81‌درصد از دانشجویان موافق با گفت‌وگوی دوستانه با جنس مخالف بوده‌اند.» برخی تحقیقات انجام‌گرفته از یک جامعه آماری آمده است که «بر اساس اظهارات کارشناسان در سال 1388 در دهه 1960 و 1970 [1340 و 1350] سن روسپیگری بالای 30سال بود، اما اکنون روسپیگری به 15سال به‌بالا رسیده است.»

در ادامه این گزارش‌ها آمده است که «این بخش کوچکی از آمارها در این زمینه است که گوشه‌‌ای از حقیقت را نشان می‌دهد و نه تمام آن را، اما مشت نمونه خروار است و مهم این است که علل و عوامل بروز این وضعیت شناسایی و ریشه‌کن شود تا جامعه سلامتی و صلاح خود را بازیابد.»

سپس گزارش مرکز پژوهش‌ها به بررسی عوامل موثر در گرایش مردم به رفتارهای جنسی آزاد پرداخته و از «عوامل اخلاقی و اعتقادی، تمایل به آزادی مطلق، دنیاگرایی، ضدیت با حاکمیت ، ضعف علم و ایمان، مسایل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و ضعف تبلیغات دینی در کنار تبلیغ بی‌بندوباری به‌عنوان دلایل گرایش به «فحشای جنسی» یاد کرده است.»

بخش بعدی گزارش به آمارهای جمعیتی می‌پردازد.«بالغ بر 1/5میلیون‌نفر زن بیوه و مطلقه در کشور وجود دارد و روزانه نیز 160نفر به این آمار اضافه می‌شود. از سوی دیگر حدود 4/5میلیون‌نفر دختر نیز وجود دارند که هنوز ازدواج نکرده‌اند. نکته درخور توجه اینکه فاصله بین سن بلوغ و ازدواج در کشور بشدت بالا رفته است، به‌طوری که بین سن بلوغ با ازدواج دختران 18سال و پسران 15سال فاصله افتاده است.» «با فرض مشکل‌بودن ازدواج دایم و قابل‌قبول‌نبودن ازدواج موقت، آمار افرادی که آمادگی تشکیل زندگی مشترک ندارند و به جهت تقیدات مذهبی و اخلاقی به راه‌های انحرافی نیز نمی‌روند و نمی‌توانند به نیازهای جنسی و عاطفی‌شان از طریق مشروع پاسخ گویند، سال‌به‌سال افزایش می‌یابد. ظاهرا در سال 1388 برابر آمارهای موجود، «9میلیون پسر و هشت‌میلیون دختر آماده ازدواج (بین 20 تا 29سال) وجود داشته که در حال حاضر احتمالا بیشتر شده است.»

آمار «مردان ازدواج نکرده در سال 1390 به 13میلیون‌و130هزارو970نفر رسیده است.» «همچنین با جمعیت روبه‌فزونی زنان طلاق‌گرفته و بیوه که ازدواج مجدد نداشته‌اند مواجهیم که وضعیت روانی و معیشتی آنها نگران‌کننده است. در سال 1388 «حدود شش‌میلیون‌زن مطلقه در کشور وجود داشته» که قطعا بر تعداد آن افزوده شده است و نیز «5/1‌میلیون‌نفر» زن بیوه (شوهرمرده) در جامعه وجود دارد که به جهت تلقی منفی در مورد ازدواج موقت حاضر به ازدواج نیستند، در حالی که رسیدگی به افراد آسیب‌دیده و تامین مادی زنان فاقد همسر و سرپرست در هر سنی که باشند، لازم است. «با ازدواج موقت ممکن است بخشی از این دسته زنان تحت سرپرستی و تامین مادی مردان متمکن قرار گیرند و بخشی از ثروت جامعه در محل مناسب صرف شود.»

این در حالی است که طبق این گزارش «82درصد از شش‌هزاروصد جوان مجرد 29-15ساله کل کشور با ازدواج موقت به‌عنوان یک راه‌حل موافقت نشان نداده‌اند و تنها 10درصد موافق بوده‌اند.» در پایان کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس با کنارهم‌گذاشتن این آمار و اطلاعات ضمن توصیه به آسانگیری ادارات ثبت برای ثبت ازدواج موقت در جایی غیر از شناسنامه، تاکید کرده‌اند که بخشی به لایحه حمایت از خانواده تحت عنوان ازدواج موقت اضافه شود یا در لایحه‌ای جداگانه نظامنامه قانونی آن با نظر فقها و جامعه‌شناسان و روانشناسان تهیه و به تصویب مجلس برسد.(شرق به نقل از مرکز پژوهش‌ها مجلس)

Share

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۵
بانوی ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
۰
۰
واقعا باید خجالت بكشند از این راه حل هایشان
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
۰
۰
واقعا مطالب تكان دهنده ای هسن . اما بهتره این مطالب رو ساده ترش كنید و برای مسئولین بفرستید كه اونا هم متوجه بشن و به دنبال راه چاره باشن
رامین
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
۰
۰
اسلام میگه ازدواج موقت میتونید داشته باشید اما متاسفانه جامعه ذهنیت منفی داره. به نظرم باید این قضیه توسط رسانه ها فرهنگ سازی بشه.
ع.ج
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
۰
۰
اگه مشكل اشتغال و مسكن جوونا حل بشه احتیاجی به ازدواج موقت نیست، به ازدواج به عنوان امری مقدس نگاه كنید نه رفع غریزه جنسی
سریر
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
۰
۰
تبعات ازدواج موقت فقط تولد بچه های بیگناهیه كه بدون پدر و مادر بزرگ می شن. راه حل این مشكلات رفع موانع ازدواج جوانان است
ق
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
۰
۰
اگر ازدواج موقت تحت عقد 5ساله به بالا شروع شود احتمال شیوع بیماری های مقاربتی ودر نتیجه ترس از ازدواج موقت پایین میاید
ناهید
United Kingdom
۰۳:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
۰
۰
ازدواج موقت راهكاری اسلامی جهت پیشگیری و رفع حرج است.
عادله
United States
۰۴:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
۰
۰
از ضروریات جامعه حال حاضر ما ازدواج موقت است.باید تابوی حرمت آن شكسته شود. برای اشخاصی كه امكان ازدواج دائمی را ندارند و از ارتكاب به حرام بیم دارند ضروری است. مسلماً خیلی از آمار تجاوز به اشخاص معلول و كودكان و نوجوانان با كنترل و ترویج ازدواج موقت كاسته خواهد شد.
نسترن
United States
۰۴:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
۰
۰
تبعات ازدواج موقت تولد بچه های بیگناه نیست. بلكه اگه یه آمار بگیریم بیشترین بچه هایی كه در شیرخوارگاه ها و یا كنار خیابون رها میشن حاصل ارتباط غیر شرعی، عجولانه، و بدون برنامه ریزی و ناخواسته اند. زوجی كه ازدواج موقت می كنند می توانند با توافق هم و با تصمیم قبلی برای داشتن فرزند اقدام كنند. اگه هم دوست نداشتن و یا امكاناتشو نداشتن كه بچه دار بشن، با راه های پیشگیری از بچه دار شدن جلوگیری می كنن. و هیچ ترس و ابا و عجله و و... هم ندارن. ضمناً مسلما برای كنترل بیماری های جنسی مسری هم میتونن اول مطمئن بشن بعد ازدواج كنن. از همه مهمتر نتنها گناه نیست. بلكه محاصن زیادی هم داره.
سینا
Tajikistan
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
۰
۰
مدیران محترم لطف كنن به جای پاك كردن صورت مساله ، به رفاه و كار و استقلال مالی جوانان و فرهنگ سازی و آموزش ازدواج بپردازند كه مشكلات به شكلی ریشه ای حل بشه.
یزدان
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۷
۰
۰
شرایط ازدواج رابرای جوانان فراهم كنیدتاسن ازدواج متعادل شودما ایرانیها یكبار ازاین وربوم مافتیم یكبار از اون ور یك موقع سن ازدواج15سالگی بودحال30به بالا تازه اگه شرایط اقتصادی داشته باشی اونوقت بااین طرح دیگه كسی ازدواج نمی كنه چون ازدواج موقت رو داره. حالا كی اقایون متاهل رو ازدر این مكانها جمع كنه. خوبه اقایون به اصطلاح قانونگذارتمام جوانب كار برسی كنندواینقدر كار موقتی انجام ندهند مشكل را ازریشه درست بااعلم واگاهی حل كنند نه هر روز با این طرحها بر مشكلات بیفزایند
تر ك شده
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
۰
۰
من زنی هستم كه به همین دلیل جدا از شوهرم وبا پسر ١٣ ساله ام سه ساله به تنهایی زندگی میكنیم ،فكر نمیكنید صیغه و ازدواج موقت چه بلای خانمانسوزی برای كانون خانواده هاست،به خاطر اینكه یك زن مطلقه نیازهای مادی و جنسیش رفع شود چه خانواده هایی كه ویران میشود ،مسولینی كه این لایحه هارو به مجلس ارائه میدهند در مقابل من و پسرم در روز قیامت چه جوابی خواهند داشت كه بدهند
م.الف
Iran, Islamic Republic of
۰۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
۰
۰
خانم سارا دلایلتان واقعاً منطقی و مفید بود.خانم ترك شده شما قبلاً ازدواج كرده اید.همین حالا بعلل مختلف روسپیگری و اعمال نا مشروع بیداد می كند.شما میتوانید رهبانیت را پیشه كرده و بر احساس جنسیتان لگام بزنید، ولی همه فكر نكنم بتونن.
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
۰
۰
كاملا با نظر خانم سارا موافقم.
خانم ترك شده،مشكلی كه ازش یاد می كنید رو خود شما بودجود آوردید،بر فرض كه شوهر شما یه خانم دیگه رو به عقد موقت خودش درآورده باشه،مگه گناه كرده،شما اگه حكم الهی رو قبول داشته باشی و در برابرش گردن كشی نكنی اون كار شوهرتون هیچوقت آزارتون نمیده البته نمیخوام یه طرفه به قاضی برم چون ازدواج موقت یه شرایطی داره كه كمتر شامل حال مردان متاهل میشه باید دید چرا شوهرتون به این سمت رفته.
a.r
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۷
۰
۰
به نظر من ازدواج موقت تنها مشكل برخی جوانان پسر رو حل میكنه وباعث میشه اونها از ازدواج منصرف بشن و همین دلیل دخترهارو به راه غیر شرعی میكشونه تا امار ازدواج های سالم كمتر بشه.

نیازمندی ها