توسعه رشته تجربی از مهر 93 متوقف می‌شود

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش از اجرای طرح توازن رشته‌های تحصیلی و توقف توسعه رشته علوم تجربی از مهر 93 خبر داد.
کد خبر: ۶۶۳۰۵۴

علی زرافشان در گفت‌وگو با ایسنا افزود: انتخاب رشته در دوره دوم متوسطه بر اساس چند مولفه شکل می‌گیرد که علاقه و استعداد دانش‌آموزان یکی از این عوامل است و در فرم‌های هدایت تحصیلی، علاقه و اولویت دانش‌آموزان به رشته‌های تحصیلی مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: تکالیف قانونی و سیاست‌های کلان کشور نیز مولفه دوم و تاثیرگذار در انتخاب رشته تحصیلی دانش‌آموزان است تا در بین رشته‌های تحصیلی توازن ایجاد شود، به همین علت در فرم‌های هدایت تحصیلی یک انتخاب توصیه نمی‌شود، بلکه از دانش‌آموز خواسته می‌شود تا به ترتیب علاقه، رشته‌های تحصیلی خود را در فرم هدایت تحصیلی مشخص کند.

زرافشان گفت: بررسی روند ترکیب توزیع رشته‌ها در سال‌های اخیر نشان می‌دهد در بین شاخه‌های نظری که حدود 60 درصد از دانش‌آموزان پایه دوم و سوم متوسطه را تشکیل می‌دهد، نیمی از این تعداد (60 درصد) در رشته علوم تجربی تحصیل می‌کنند.

این در حالی است که با توجه به ظرفیت محدود پذیرش دانشگاه‌ها در این رشته‌، کنترل و اجرای طرح توازن رشته‌های تحصیلی را ضروری می‌کند.

وی تاکید کرد: در راستای اجرای طرح توازن رشته‌های تحصیلی به ازای توقف توسعه رشته علوم تجربی، رشته ریاضی و علوم انسانی مورد توجه قرار می‌گیرد و این توزیع مناسب جزو وظایف و تکالیف آموزش و پرورش برای اعمال سیاست‌های کلان کشوری است.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره توسعه رشته‌های فنی حرفه‌ای و کار دانش نیز اظهار کرد: طبق برنامه پنجم توسعه، آموزش و پرورش موظف است در پایان برنامه، 46.2 درصد از دانش‌آموزان پایه‌های دوم و سوم متوسطه را در شاخه فنی حرفه‌ای و کاردانش جذب کند که این توسعه در دستور کار است.

به گفته زرافشان، این توسعه مستلزم همکاری دولت و آموزش و پرورش از جمله توسعه و تجهیز هنرستان‌ها و به‌کارگیری ظرفیت‌های خارج از آموزش و پرورش با استفاده از طرح برون سپاری است که در غیر این صورت اهداف برنامه محقق نخواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها