آغاز شالیکاری در مهد برنج

بوی عید در شالیزارهای مازندران پیچید

بوی عید با عطر شالی در مازندران عجین شده و شالیزارهای استان با شخم و شیار زمستانه به استقبال بهار و برنج رفته است.
کد خبر: ۶۵۳۱۱۵
بوی عید در شالیزارهای مازندران پیچید

در آستانه فصل بهار و با شخم و شیار و آب تخت کردن مزارع، شالیزارهای مازندران جان دوباره ای گرفت و کشت برنج در قطب تولید آن از سر گرفته شد و با گذر به مناطق شرقی و مرکزی مازندران، می توان شالیکارانی را دید که با شخم و شیار زمستانه، شالیزارهایشان را مهیای کشت برنج می‌کنند.

داودی کشاورز محمودآباد که مشغول شخم و شیار مزرعه است، گفت: هر ساله در ماه پایانی سال، شالیزارهایمان را با آب تخت کردن و شخم زدن برای کشت برنج آماده می کنیم.

این کشاورز که شالیکاری شغل اجدادی‌اش است، افزود: بهار را می‌توان در مزارع شالی حس کرد و مزارع با شخم و شیار، جان تازه ای می گیرند و روزی کشاورز از این مزارع بدست می آید.

وی از برخی مشکلات گلایه کرد و خواهان تدبیر مسئولان امر شد و گفت: گرانی هزینه های تولید، نهاده های کشاورزی و ... کشاورز را می آزارد و سبب غیرصرفه شدن کشاورزی می شود.

با گذشت چند روز از آغاز سال نوی شالیکاری، تاکنون بیش از 50 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران شخم و شیار شده است و مدیر زارعت جهاد کشاورزی مازندران در این خصوص گفت: عملیات شخم و شیار در بیش از 54 هزار و 754 هکتار از شالیزارهای استان مازندران تا پایان دهه اول اسفند ماه انجام شده است.

حسن عنایتی افزود: تاکنون در سطح بالغ بر 18هزار و 19 هکتار از شالیزارهای استان مازندران عملیات آب تخت، 54 هزار و 754 هکتار شخم و شیار، چهار هزار و 597 هکتار خزانه گیری و در سطح 468 هکتار بذر پاشی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه سطح بیمه زراعت برنج استان تا کنون بالغ بر هزار و 967 هکتار است، تعداد آزمون خاک را 45 مورد اعلام داشت.

در عین حال مدیر جهاد کشاورزی جویبار نیز از انجام عملیات شخم و شیار در بیش از 23 درصد از شالیزارهای این شهرستان خبر داد و گفت: در راستای سیاست های سازمانی با رویکرد تأمین منابع آبی و مبارزه با آفات مختلف از جمله کرم ساقه خوار برنج در شالیزارها، تاکنون عملیات شخم و شیار در سطح بالغ بر دو هزار و 260 هکتار از شالیزارهای شهرستان جویبار (23درصد) و آب تخت اولیه در سطح 250 هکتار انجام گرفته است.

سلیمان حاتم‌نژاد افزود: حجم عملیات بهزراعی برنج این شهرستان در سال زراعی 93 - 92 بالغ بر 9 هزار و 793 هکتار بوده است که پنج هزار و 793 هکتار آن به ارقام محلی و چهار هزار هکتار به ارقام پر محصول اختصاص دارد.

دلاور حیدرپور رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز گفت: مازندران با تولید 43 درصد تولید قطب برنج کشور محسوب می شود و سالانه حدود 240 هزار هکتار از شالیزارهای استان به زیر کشت برنج می رود و کشت دو یا سه باره محصول در سالهای اخیر در استان، رواج بیشتری گرفته است.

وی افزود: مجموع عملیات بهزراعی زراعت برنج استان مازندران بالغ بر 220 هزار و 968 هکتار است که 135 هزار و 968 هکتار آن به ارقام محلی و 85 هزار هکتار به ارقام پر محصول اختصاص دارد.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
افسانه کوهنوردی ایران

گفت‌وگو با افسانه حسامی‌فرد، اولین کوهنورد زن تاریخ‌ساز ایرانی در مسیر باشگاه هشت ‌هزاری‌ها

افسانه کوهنوردی ایران

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

در گفت‌وگو با یک جامعه‌شناس، تهدیدات و فرصت‌های هوش مصنوعی برای خانواده‌های ایرانی را بررسی کرده‌ایم

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

نیازمندی ها